Populære sporter
All sport
Vis alt

Bekreftet: Klar for Bundesliga-klubb

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 01/12/2021 klokken 17:45 GMT+1

Fredrik André Bjørkan signerte onsdag en avtale med den tyske klubben Hertha Berlin. Det bekrefter Bundesliga-klubben på sine hjemmesider.

Fredrik Bjørkan

Foto: NTB

Hertha Berlin skriver at nordmannen har skrevet under en avtale som strekker seg fram til 2025-sesongen.
– Vi er glade for at Fredrik har valgt Hertha, sier sportsdirektør Fredi Bobic til klubben.

– En enkel avgjørelse

Bjørkan blir tyskernes første signering i det kommende vintervinduet, og allerede nå er det klart at nordmannen skal bekle trøye nummer tre.
– Hertha er en fantastisk klubb som jeg ser fram til å spille for. Det var en enkel avgjørelse for meg, spesielt fordi en rekke andre nordmenn har spilt i Hertha tidligere. Klubben har et godt rykte i Norge, forteller Bjørkan til sin nye klubb.
Bjørkan blir lagkamerat med landsmann Rune Almenning Jarstein, som det siste året har slitt med både ettervirkninger av korona og en kneskade. Kun noen minutter for annonseringen av Bjørkan, bekreftet forøvrig Hertha Berlin at Jarstein nå er operert og dermed ikke er tilbake før over nyttår.

Siste på Aspmyra

Bjørkans kontrakt med Bodø/Glimt går ut ved nyttår, noe som betyr at han slutter seg til Hertha Berlin etter sesongens siste kamper. Dermed blir søndagens kamp mot Brann Fredrik André Bjørkans siste hjemmekamp på Aspmyra for nå.
Discovery snakket med fotballekspert Joacim Jonsson da både VG og TV 2 meldte om overgangen tidligere onsdag. Eksperten liker klubb-valget.
– Det er et veldig fornuftig neste steg. Han går til en klubb der han har store muligheter for å spille mye. Han kommer også til en klubb og en liga som passer måten han spiller på, sa Jonsson.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame