Det bekrefter sportssjef Simon Mesfin til Romerikes Blad, som var først ute med nyheten.
– Det er en historie fra vi rykket ned og han forlenget avtalen for å hjelpe oss opp igjen. Vi inngikk ikke noen gentlemansavtale, men det lå en forståelse der om at vi ikke skulle stå i veien for ham dersom han fikk en mulighet til å tjene mye mer penger enn det vi kunne betale ham mot slutten av kontraktstiden, sier han til avisen.
Klubben det er snakk om, er Shabab Al-Ahli Club i Dubai. Ifølge RB er det en overgangssum på i underkant av fem millioner.
Eliteserien
Hyller lagkompisens pasning: – Han valgte plutselig å bli David Beckham
15 TIMER SIDEN
Også klubben har bekreftet overgangen.

Det menneskelige

Det har vært en slags forståelse helt siden spissen gikk foran og signerte en ny kontrakt i dagene etter nedrykket i 2019.
– Det har ikke vært en avtale som har begrenset handlingsfriheten vår som klubb, og selv om det ikke var den forståelsen allerede da, ville vi sannsynligvis har kommet til den nå, med den jobben Thomas har gjort for LSK i fire år, sier Mesfin til Discovery.
– For det gjelder også i årene før, men spesielt da vi rykket ned. Han har stått i front og dratt lasset, fra OBOS-ligaen, tilbake til Eliteserien og en fjerdeplass i år.
Samtidig påpeker han at Lehne Olsen ikke har vært av de dyreste spillerne for Lillestrøm.
– Vi vet at Thomas har jobbet i ganske mange år for å komme seg opp i norgestoppen og bli en av de aller beste spissene i Eliteserien, og derfor har han også spilt på kontrakter som har vært mer ordinære. Han har ikke vært en spiller som har belastet budsjettet med store lønninger.
– Så det sier seg selv at når han får en slik mulighet, selv om det er ekstremt vanskelig for klubben rent sportslig sett, men om man tar med det menneskelige, får vi en forståelse for at det er rette å gjøre.

Kort vei tilbake

30-åringen har signert en avtale på ett år i Dubai.
– Han har signert bare en ettårskontrakt, så veien tilbake kan være relativt kort. Dette er noe vi unner Thomas, sier Mesfin.
– Er det med at veien tilbake er kort noe dere allerede har luftet med ham?
– Jeg har pratet med Thomas om det. Det er en prosess som har pågått i seks måneders tid. Han fikk tilbud fra Østen også i sommer og utover høsten. Det eskalerte nå med Dubai. Vi har hatt en tett dialog og pratet mye om alle aspekter, sier Mesfin og legger til:
– Thomas har vært veldig åpen og vi har også diskutert detaljer i en langtidskontrakt med LSK. Så han har ikke bare sett den ene veien og ingen av oss har jobbet aktivt med å selge ham, hverken Thomas eller jeg. Men nå som det dukket opp, følte vi at det var rette å gjøre.
Modølen slo gjennom i HamKam, før turen gikk videre til Strømsgodset. Senere ble det spill i Tromsø, før han ble hentet til Åråsen.
Etter nedrykket til OBOS-ligaen valgte han å forlenge kontrakten og bidra til å spille klubben opp igjen.
Denne sesongen var han med sine 26 mål den aller viktigste årsaken til at laget imponerte voldsomt som nyopprykket og ble nummer fire på tabellen.
I tillegg ble han belønnet med landslagsdebut.
Ifølge Mesfin har det vært flere bud inne på 30-åringen, fra blant annet Japan og Sør-Korea. Alle mellom to og fire millioner kroner. Derfor mener han også at de selger kapteinen og toppscoreren for det som må kunne kalles markedspris.
– Det er alltid intern diskusjon når det kommer et bud på en spiller og han ønsker å gå. Det er ikke slik at spillere bestemmer alt selv, men det er heller ikke slik at klubb ikke vekter spilleres ønsker og muligheter. I denne saken har det vært en god forståelse begge veier. Til slutt handlet det enten om å akseptere et bud det ikke var mulig å forhandle mer opp eller å si nei til at Thomas skulle få sjansen til å tjene uhorvelig mye penger i slutten av sin karriere, sier han til RB.

– En fotballkarriere er kort

Lehne Olsen kom også høyt på Discovery-ekspert Joacim Jonssons liste over årets beste spillere i Eliteserien.
– Et veldig fristende tilbud for meg og familien. Mange tenker sikkert at det bare handler om penger, men det blir samtidig et eventyr og en fin opplevelse som jeg tror at jeg hadde angret på hvis jeg takket nei. Det var nå eller aldri for min del. Jeg har hatt tilbud fra både Japan og Sør-Korea, der valget falt på Lillestrøm. Men dette virket veldig spennende. Og det er nå vi har muligheten, nå som ungene er små, sier Thomas Lehne Olsen selv til LSKs nettsider.
Han sier han har forståelse for at noen blir skuffet over at han drar.
– Jeg skjønner jo det. Jeg vet jo hvordan det er å være supporter. Men en fotballkarriere er veldig kort. Jeg har ikke noe utdannelse og vet ikke hva jeg skal gjøre etter fotballen. Denne kontrakten gjør at jeg får et lettere liv etter fotballen. I tillegg er det som sagt et eventyr. Kontrakten er ikke veldig lang, og hvis jeg er god nok og skal hjem til Norge, så er det jo LSK som er klubben min.

Bakke hyller «nye» Lehne Olsen: – Han har vært sin egen fiende

Eliteserien
Forlater RBK etter syv år – klar for Glimt: – Jeg føler meg ønsket
I GÅR PÅ 13:59
Eliteserien
Discovery erfarer: RBK-keeper presenteres for Bodø/Glimt mandag
I GÅR PÅ 11:25