Det skriver Brann i en pressemelding sent torsdag kveld.
– Vi har sent i kveld fått beskjed fra laboratoriet om det som vi fryktet, at Bamba testet positiv på koronaviruset. Mer overraskende er det at også Fredrik Haugen testet positivt. Han hadde urolig mage under kampen på lørdag, men ingen andre symptomer. Han spilte kampen uten problemer. På søndagen fikk han magesymptomer og har siden hatt diffuse magesmerter. Det er et svært uvanlig symptomforløp for korona, så uvanlig at det ikke ble tenkt på før nå ut i uken, sier Brann-Magnus Myntevik til egen klubb.
Ifølge pressemeldingen må nå hele Brann-laget i karantene, noe som regnes fra lørdagen som var. Alle fellestreningene til Brann er avlyst til og med førstkommende tirsdag.
Eliteserien
Bakke om Åsen-kontrakt: – Lettere å bygge rundt en slik brikke
2 TIMER SIDEN
Fredag skal samtlige Brann-spillere gjennomføre koronatest.
Førstkommende onsdag blir lagets første fellestrening, og den neste seriekampen – borteoppgjøret mot Rosenborg søndag 22. november – blir ikke rammet av karantenen. Både Fredrik Haugen og Daouda Bamba er i hjemmeisolasjon, skriver Brann videre.
Også de FKH-spillerne som var på banen samtidig som Fredrik Haugen under lørdagens oppgjør på Brann stadion må i karantene. Haugen spilte 84 minutter av oppgjøret.
– Legen til Haugesund er informert, sier Myntevik videre.
SISTE: Fredag morgen skriver FK Haugesund på sitt nettsted at ingen av deres spillere har testet positivt foreløpig. Planen er at de skal gjenoppta fellestreninger fra onsdag.
Eliteserien
Bekrefter avslåtte bud på landslagsuttatt stjerne-svenske
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Best i ligaen etter Bohinen-beslutningen: – Ikke styrt av SA eller Eurosport
I GÅR PÅ 18:59