Populære sporter
All sport
Vis alt

Avfeier nedrykkspåstand: – Orker ikke høre det våset

Stein-Erik Stormoen

Publisert 15/12/2021 klokken 14:35 GMT+1

Brann vant kampen om en ny sjanse i kvalik, og i kveld står eksistensen i Eliteserien på spill i en enkelt kamp mot Jerv.

Brann

Foto: NTB

  • Se kvalikfinalen mellom Brann og Jerv på discovery+ i kveld kl. 19!
– Brann er storfavoritter. De er et bedre lag og har et mye høyere tempo i seg. De har også stått bra mot 3-4-3-lag og er ubeseiret mot dem hele sesongen. Det er ikke så mye folk på tribunen og det kan være fordel Brann det også, mener Joacim Jonsson.
Discovery-eksperten følger også OBOS-ligaen tettere enn de fleste. Han mener Jerv har hatt en nedadgående kurve utover i sesongen.
– De har gode enkeltspillere, men nå har de vært svake over lengre tid. De har vært i ganske dårlig form, påpeker Jonsson, om laget som slo ut KFUM Oslo etter straffesparkkonkurranse i forrige runde.
Mot et Sarpsborg som ikke hadde annet enn ære og plasseringspenger å spille for, hevet Brann seg og kapret kvalikplassen med seier i siste serierunde.
I den kampen viste de at kunne reise seg til anledningen, men så er spørsmålet om de klarer det igjen, når alt står på spill mot en motstander med alt å vinne.
– Det er vel det som kan spille inn, at anledningen blir for stor. Den første halvtimen blir veldig avgjørende. Et Jerv på sitt beste kan straffe dem, men kjenner de i starten at de er et bedre lag, går det nok greit, sier Jonsson og legger til:
– Et Jerv i toppform hadde vært noe å frykte. De var veldig gode i vår og sommer, men utover høsten har de, om vi skal være ærlige, ikke vært spesielt mye bedre enn litt over middels OBOS-klasse.

Ryddesjau

(Artikkelen fortsetter under):
picture

Bergenseren Sandstø har planen klar mot Brann: – Skandale hvis de ikke slår oss

Jerv-trener Arne Sandstø, opprinnelig fra Bergen, har allerede vært ute og meldt at det vil være en skandale for Brann om de ikke slår dem.
Et potensielt nedrykk vil selvsagt få enorme konsekvenser for Brann.
Likevel finnes det eksempler, også fra nyere tid, der klubber som har rykket ned har fått ryddet i rekkene, startet med blanke ark, snudd negativitet til optimisme og fått ekstra vind i seilene på veien tilbake. Bodø/Glimt og Lillestrøm kan nevnes i så måte.
– Jeg orker ikke høre våset om at det kan være bra å gå ned en divisjon og starte på nytt. Det vil være total krise for Brann. De må vel ned i budsjett med en 20-25 millioner, de må selge noen spillere og arbeidsplasser står på spill. Isolert sett for Brann er det fullstendig krise, mener Jonsson.
– Må det et ryddesjau til?
– Ja. Når det er sagt, er spillerstallen for dårlig når man går gjennom spiller for spiller. Den må oppgraderes kraftig om de holder seg, og de må egentlig rydde opp om de går ned også. De kan ikke gå inn i ny sesong med dårligere stall enn i år om de skal rykke opp igjen.
– Samtidig har det vært turbulens i styre og ledelse, så det er vel flere som må se seg i speilet.

– Det mest skremmende

Likevel tror ikke eksperten på en massiv spillerflukt ved et eventuelt nedrykk.
– Robert Taylor spiller på landslaget til Finland og har en ambisjon om å være med der, og han har vært ganske bra i år. Ellers er det nok ikke så stor interesse. Aune Heggebø, kanskje, men han er ganske uferdig og sikkert veldig dyr, så han må i så fall hentes som førstespiss. Det er jeg usikker på, så han kan fort bli med ned.
– Det er det mest skremmende. Med en så stor klubb tenker man at det kanskje kan bli spillerflukt, men ... Det er sikkert mange av dem som helst vil spille i Eliteserien, men evnen er jeg mer usikker på. Det bør ikke være noe stor interesse, sier Jonsson.
Andre eksempler er unge og lokale David Wolfe og NIklas Jensen Wassberg. Wolfe leverte en av sine beste kamper nå sist mot Sarpsborg, mens Kniksens barnebarn er ansett som et stort talent.
– Wolfe var god i forrige kamp, men det blir historieløst. Han har ikke hatt noen stor sesong. Jensen Wassberg har godt av å spille videre i Brann og få tillit.
– Er det noen de bør kvitte seg med uansett?
– Sane og Sakor har kontrakter som går ut. Daniel Pedersen har vært mye skadet, det samme har Lars Christian Krogh Gerson. Det er dyre spillere som de kanskje ikke har råd til å ha i OBOS. De dyre spillerne man prioriterer må i så fall spille fast.

– Største sensasjon

Jerv har imponert mange denne sesongen, og hang lenge med i kampen om direkte opprykk. De måtte til slutt gi tapt for HamKam og Aalesund, men er nå bare en kamp unna den store Eliteserie-drømmen.
– Det vil være den største sensasjonen jeg kan komme på i farten om de rykker opp. Det har sikkert vært noe langt tilbake, men det vil for eksempel være en enda større skrell om de rykker opp enn da Ranheim gjorde det., sier Jonsson og kommer med følgende knusende dom:
– Ranheim klarte seg en sesong og utviklet spillere og gjorde det bra, så de viste at det er mulig. Men at Jerv over tid skal være et Eliteserie-lag, det levner jeg null sjanser.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame