Populære sporter
All sport
Vis alt

Vraker Bamba etter intervju

Stein-Erik Stormoen

Publisert 29/06/2019 klokken 13:48 GMT+2

Fredag luftet Daouda Bamba sin frustrasjon om blant annet Branns spillestil i et lengre intervju med Eurosport. Lørdag ble det klart at han er ute av troppen mot Molde.

Daouda Bamba

Foto: Eurosport

I det kvarterlange intervjuet med Eurosport gjort på Brann stadion, åpnet Brann-spissen opp om papparollen, tårene på benken, egne forventninger til seg selv og sine synspunkter på lagets spillestil.
Han pekte på mange ting han mener mangler i Brann-laget.
– Først må vi begynne å tenke på hvordan vi skal spille angrepsfotball. Vi må tenke på angrep. Vi trenger ikke være redde for kontringer. Vi må endre mentaliteten, måten vi ønsker å spille på. Vi må ta mer risiko, vi spiller for forsiktig. vi spiller mye på sidene, istedenfor i midten, men jeg mener det er lettere å miste ballen på siden enn i midten. Når laget spiller for defensivt er det vanskelig for en spiss.
– Så du vil at laget skal ta mer risiko?
– Det er ikke bare meg, jeg tror alle i garderoben vil det. Det er så lett! Vi har masse fans, vi spiller på en perfekt bane. Jeg tror fansen vil se at noen dribler, gode ting, men vi tenker på å vinne 1-0 i stedet for 4-3. men det er morsommere å vinne 4-3 enn 1-0.
– Hva sier treneren?
– Treneren er en vinner, vet du. For ham er det bedre å vinne 1-0 enn 4-3, men for en spiss er det bedre å vinne 4-3.
På spørsmål om hvordan de diskuterer dette temaet i garderoben, svarer han følgende:
– Alle vil spille mer offensivt. Men vi er hjernevasket av «vi må gjør ditt, du må gjøre datt». Jeg tror treneren forsøker å finne ut av hvordan det skal fungere, jeg håper han finner løsningen i framtiden.
Samtidig tar han selvkritikk. Han er klar på at han må pushe seg selv, jobbe hardt og at han har mye igjen å utvikle selv.
– Hvis du vil ha suksess må du jobbe hardt og bli bedre, ikke fokusere på hva treneren sier og hva de andre spillerne gjør. Jeg har mange ting å bli bedre på. Jeg outer ingen her, jeg putter meg selv ut her, jeg er sånn – og sier til meg selv: Du må bli bedre. Jeg håper at vi alle blir bedre.
Se hele intervjuet her (artikkelen fortsetter under):
Eurosport forsøkte å komme i kontakt med Lars Arne Nilsen fredag. Lørdag har han snakket til Bergensavisen, som første meldte at Bamba nå er utelatt fra troppen som skal møte Molde søndag kveld.
– Det jeg kan si er at jeg har sett intervjuet, og jeg synes han opptrer ydmykt og veldig frustrert. Jeg har snakket med gutten, og jeg føler ikke at han er klar for kamp, sa trener Lars Arne Nilsen til BA på Flesland.
– Han er ikke klar for kamp ut fra det han sier i det intervjuet. Han er veldig frustrert, og da er han ikke klar for kamp. Vi får gå i dybden på det i neste uke. Mer har jeg ikke å si, fortsatte Brann-treneren til avisen.
For bare to uker siden uttrykte Gilbert Komsoon sin frustrasjon over å ha blitt byttet ut i pausen mot Haugesund. Han var utelatt fra troppen som møtte Sogndal noen dager senere. Han var imidlertid tilbake på banen og ble matchvinner mot Lillestrøm forrige runde.
Brann møter Molde på bortebane til storkamp søndag klokken 20:00. Den ser du på Dplay, Eurosport Player eller Eurosport Norge.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame