• Rosenborg - Vålerenga ser du søndag 1930 på Eurosport Player, Dplay og TVNorge. Få tilgang her!
OSLO (Eurosport.no):
I slutten av mai dukket det opp et rykte fra den mexicanske avisa El Universal om at toppklubben Cruz Azul ville hente hjem igjen VIFs høyreback Efraín Juarez.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 KLOKKEN 14:14

Latterkrampe

Det ble tatt i mot med godt humør på Valle da Dagsavisen, som første norske medie, omtalte saken.
– Cruz Azul har vel godt med midler dem, men vi har ikke hørt noe derfra og Efráin selv lo så han gråt da jeg hørte at vi hadde fått spørsmål fra Dagsavisen om et rykte om han var ønsket av Cruz Azul, sier Ingebrigtsen til Eurosport torsdag.
– Såpass?
– Ja, du får høre med Efraín selv om det der, men det var vel en grunn til at han og familien kom til Europa. Jeg tror de trives godt i leiligheten sin på Frogner, sier Ingebrigtsen.
31-åringen har kun kontrakt ut sesongen med VIF og et eventuelt bud fra hjemlandet ville naturligvis blitt lyttet til på Oslo øst, men et salg virker altså usannsynlig nå.

Åpen Nouri-framtid

Ryktene dukker opp samtidig som Amin Nouri nærmer seg VIF-comeback etter låneoppholdet i Oostende. 30. juni løper kontrakten i Belgia ut, når overgangsvinduet åpner igjen 1. august er 29-åringen spilleklar for VIF igjen. Han går glipp av kampen mot Bodø/Glimt 4. juli, men kan begynne å trene med Oslo-klubben.
– Amin er på ferie akkurat nå, han og jeg skal møtes når han skal tilbake i neste uke en gang. Det var han som ønsket å prøve muligheten utenlands i vinter, han har kontrakt med oss i to år til.
– Med både Nouri og Juarez har dere to erfarne høyrebacker i troppen?
– Ja, vi er klar over at vi har god dekning der. Vi har ikke tatt stilling til hva som skjer med Amin før vi har snakket sammen, men om det ikke skjer noe i sommer blir han med oss videre, sier Ingebrigtsen om backens framtid.
I tillegg har VIF hentet hjem igjen Christian Borchgrevink fra utlån i Notodden,
– Vi har fem, forhåpentligvis seks (ved avansement mot Bærum i cupen), kamper på kort tid framover og vi ønsket å styrke troppen til det. Christian har i tillegg spilt venstreback i Notodden, så han har fått matching på den siden også, forklarer Ingebrigtsen.

Svekket treningshverdag

Nylig ble også Magnus Retsius Grødem hentet hjem fra sitt utlån i Ull/Kisa for å styrke VIF-stallen.
– Vi valgte å gjøre det etter en evaluering av troppen. Aron Dønnum gikk ut med skade mot Lillestrøm, Magnus Lekven spilte 60 minutt med skadet leddbånd og to uker før det fikk vi Deyver Vega skadet også. Vi følte vi hadde en hanglende tropp som også gikk utover kvaliteten på trening. Har man rundt 20 spillere i seniorstallen så blir den svekket når 4-5 stykker ikke kan delta for fullt, oppsummerer sportssjefen.

Ingebrigtsen estimerer at Vega er halvannen til to uker unna å spille kamp etter skaden han pådro seg mot Ranheim. I tillegg har Herolind Shala ikke kunnet trene for fullt i siste halvdel av mai, han pleier en lyske som ikke må overbelastes. Abu og Israelsson, som dannet den sentrale midtbaneduoen mot HJK, har også hatt fravær i løpet av sesongen.
Jonathan Tollås Nation stod over treningskampen mot HJK Helsinki i forrige uke grunnet stor belastning over tid, derfor ble det prioritert å gi Markus Nakkim spilletid i den treningskampen. Det skal ikke være fare for deltakelse i Rosenborg-kampen for stopperen.

Ny angrepskonstellasjon

Mot den regjerende finske seriemesteren var Aron Dønnum tilbake for fulle mugger, unggutten som måtte av med skade etter en halvtimes tid mot LSK som gjorde at han trakk seg fra U21-samling denne måneden, scoret to mot HJK.

I den kampen spilte Bård Finne, som har vært benket en del i de siste seriekampene, på topp og noterte seg for scoring samt to målgivende. Matti Vilhjálmsson lå i 10ern og Chidera Ejuke ute til venstre. Altså et annet oppsett enn de innledende kampene på våren, da Finne bekledde venstrekanten og islendingen spilte spiss.
– I og med at Fitim Azemi er ute med suspensjon mot Rosenborg så var det fint å få prøvd en annen konstellasjon i kamp også. Så får vi se hva Ronny ender opp med i Trondheim, sier Ingebrigtsen.

Game on

Til møtet med RBK kan det også være duket for gjensyn med en skadeplaget canadier. Sam Adekugbe var ikke helt klar til møtet med HJK Helsinki, men trener for fullt med laget.
– Sam har hatt veldig bra progresjon denne treningsperioden og er med i troppen mot Rosenborg. Han får 10-11 dager med full fotballtrening før den kampen så han er med i vurderingen. Det er game on i duellen med Ivan (Näsberg) om venstrebackplassen, det er positivt med to gode alternativer der, avslutter Ingebrigtsen.
  • Rosenborg - Vålerenga ser du søndag 1930 på Eurosport Player, Dplay og TVNorge. Få tilgang her!
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 KLOKKEN 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 KLOKKEN 10:03