Fotball
Eliteserien

Usikker på Jönssons Stabæk-comeback

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Jan Jönsson

Foto: Scanpix

AvStein-Erik Stormoen
10/06/2019 på 21:46 | Oppdatert 11/06/2019 på 10:59

Eurosport-ekspert Joacim Jonsson håper landsmannen virkelig har satt seg inn i tingenes tilstand på Nadderud, dersom han går løs på en ny periode som trener i klubben.

  • Se alt fra Eliteserien og OBOS-ligaen på Dplay og Eurosport Player. Sikre deg tilgang her!

Mest sannsynlig presenteres Jan Jönsson som ny Stabæk-trener tirsdag. Det hevder i hvert fall lokalavisen Budstikka, som mandag også kunne fortelle at han satt i et flere timer langt møte med sportslig leder Inge Andre Olsen. Tirsdag morgen kalte Stabæk inn til pressekonferanse 10.20.

Eliteserien

Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020

21/04/2020 PÅ 10:27

Hverken han eller 59-åringen selv var særlig snakkesalige overfor avisen mandag kveld.

– Det har alltid vært godt. Det er et spesielt område, en spesiell klubb og et spesielt folk. Det har jeg alltid følt, og det blir bare sterkere med årene, svarer Jönsson på Budstikkas spørsmål om hans forhold til Stabæk etter alle disse årene.

Under nettopp Jönssons ledelse gikk Bærum-klubben fra 1. divisjon i 2005 til seriegull i Eliteserien i 2008. Likevel er Eurosport-ekspert Joacim Jonsson ikke helt trygg på at han er rett mann.

– Jeg er litt delt. Navnet hans står jo med gullskrift på Nadderud. Men da hadde han et topp, topp spillermateriale, som styrte kampene, og han trengte nesten ikke organisere laget. Så jeg er litt usikker, for det dette Stabæk-laget trenger, er defensiv struktur, sier Jonsson.

Han håper landsmannen virkelig har satt seg inn i tilstanden dagens Stabæk-utgave er i, og hvilke utfordringer som venter denne gangen.

– Det er helt andre forutsetninger nå. Han choket i Halmstad. Dette blir en av hans aller tøffeste utfordringer. I tillegg er Hugo Vetlesen og Tobias Børkeeiet ute med sykdom og det finnes ikke mye ressurser til å gjøre noe i sommer, så det blir en knalltøff jobb å få Stabæk til å holde seg i Eliteserien.

2008-utgaven, med spillere som Veigar Pall Gunnarson, Alanzinho, Pontus Farnerud og Daniel Nannskog for å nevne noen, står kanskje igjen som noe av det bedre som har vært i Eliteserien. Det var et aldeles strålende lag som tok gull den sesongen.

– Det var et fantastisk lag, med mange smarte, kloke spillere. Han er en fin type, så han klarer sikkert å skape god stemning, men det de virkelig trenger, er struktur. Han slapp inn mye med Rosenborg da han hadde dem, det samme i Aalesund. Så jeg er litt bekymret, men jeg er aller mest bekymret for Stabæk. Jeg forventer at han har satt seg godt inn i situasjonen, sier Jonsson.

Torsdag ble det kjent at Henning Berg gir seg i klubben etter om lag elleve måneder ved roret. Han fortsetter trenerkarrieren på Kypros, i klubben Omonia Nikosia.

Landslagstroppens eneste utespiller fra Eliteserien: – Mål om å teste meg i en bedre liga

00:01:54

Eliteserien

Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt

14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien

Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess

14/04/2020 PÅ 10:03
Relatert
FotballEliteserien
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Siste nytt

Eliteserien

Ingen positive koronatester i toppfotballen – må likevel vente med treningskamper

FOR 2 TIMAR SIDAN

Siste videoer

Indre Bane

INDRE BANE: Spår nedtur i Stavanger, årets overraskelse og svensk selvkritikk

01:21:00

Mest populært

Fotball

Fremoverlent Kinoshita før den kommende sesongen: – Formen føles veldig bra

I GÅR PÅ 15:10