Scanpix

Usikker på Jönssons Stabæk-comeback

Usikker på Jönssons Stabæk-comeback

10/06/2019 23:46Oppdatert 11/06/2019 12:59

Eurosport-ekspert Joacim Jonsson håper landsmannen virkelig har satt seg inn i tingenes tilstand på Nadderud, dersom han går løs på en ny periode som trener i klubben.

Eurosport Player: Kjøp abonnement her

Direkte på Eurosport

Hverken han eller 59-åringen selv var særlig snakkesalige overfor avisen mandag kveld.

Under nettopp Jönssons ledelse gikk Bærum-klubben fra 1. divisjon i 2005 til seriegull i Eliteserien i 2008. Likevel er Eurosport-ekspert Joacim Jonsson ikke helt trygg på at han er rett mann.

– Jeg er litt delt. Navnet hans står jo med gullskrift på Nadderud. Men da hadde han et topp, topp spillermateriale, som styrte kampene, og han trengte nesten ikke organisere laget. Så jeg er litt usikker, for det dette Stabæk-laget trenger, er defensiv struktur, sier Jonsson.

Han håper landsmannen virkelig har satt seg inn i tilstanden dagens Stabæk-utgave er i, og hvilke utfordringer som venter denne gangen.

– Det er helt andre forutsetninger nå. Han choket i Halmstad. Dette blir en av hans aller tøffeste utfordringer. I tillegg er Hugo Vetlesen og Tobias Børkeeiet ute med sykdom og det finnes ikke mye ressurser til å gjøre noe i sommer, så det blir en knalltøff jobb å få Stabæk til å holde seg i Eliteserien.

2008-utgaven, med spillere som Veigar Pall Gunnarson, Alanzinho, Pontus Farnerud og Daniel Nannskog for å nevne noen, står kanskje igjen som noe av det bedre som har vært i Eliteserien. Det var et aldeles strålende lag som tok gull den sesongen.

– Det var et fantastisk lag, med mange smarte, kloke spillere. Han er en fin type, så han klarer sikkert å skape god stemning, men det de virkelig trenger, er struktur. Han slapp inn mye med Rosenborg da han hadde dem, det samme i Aalesund. Så jeg er litt bekymret, men jeg er aller mest bekymret for Stabæk. Jeg forventer at han har satt seg godt inn i situasjonen, sier Jonsson.

Torsdag ble det kjent at Henning Berg gir seg i klubben etter om lag elleve måneder ved roret. Han fortsetter trenerkarrieren på Kypros, i klubben Omonia Nikosia.

Video - Landslagstroppens eneste utespiller fra Eliteserien: – Mål om å teste meg i en bedre liga

01:54
0
0