Det er meget tidlige dager, og er det noen som vet at man ikke kan ta av etter bare to av 30 serierunder, er det Bjarne Berntsen. Vikings veterantrener har vært klar på at målet er å holde seg i Eliteserien etter opprykket forrige sesong.
Og etter seier i serieåpningen mot Kristiansund, som ble fulgt av en sterk seier i Tromsø i andre runde, er det som Kristian Thorstvedt sier; bare smil i gruppa.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Vi har alltid hatt tro på oss selv. Selv om vi av de fleste eksperter er tippet rett ned igjen, har vi aldri vært i tvil. Vi er sikre på at vi får en god sesong i år, sier 20-åringen til Eurosport.
Han scoret begge målene på Alfheim.
– Det er noe jeg har drømt om helt siden jeg var liten guttunge, å score i Eliteserien. Å få to mål smakte godt det, sier midtbanemannen som ble kåret til «Årets gjennombrudd» i OBOS-ligaen i fjor.
Og med seier i de to første kampene, har Viking gjentatt en bedrift de ikke har klart siden 2001.
– Har man undervurdert dere litt?
– Ja, absolutt, men med tanke på det vi leverte forsvarsmessig i fjor ... vi slapp inn altfor mange mål. Det har vi hatt fokus på og jobbet med i treningskampene i vinter. Vi satser på at det fortsetter i den duren.
Og i neste kamp venter Brann, som tar turen til Stavanger for et ekte vestlandsderby lørdag kveld.
– Det er alltid kjekt, det. Vi forventer fullsatt, og tror vi skal ha gode muligheter. Vi er sikre på våre ferdigheter og har tro på oss selv. Vi kan slå alle lag i Eliteserien hvis vi er på vårt beste.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03