MARBELLA, OSLO (Eurosport.no):
Fjoråret, med alt fra trenersparking og svikt i Europa til både serie- og cupgull, ble turbulent. Derfor går Rosenborg en ekstra spennende seriestart i møte. Målvakten innrømmer at også han er spent på hvordan laget kommer til å fremstå.
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53
– Det har selvfølgelig sammenheng med at vi starter på scratch med nytt trenerteam. Vi har ikke hentet altfor mange spillere, og har en tropp som har bestått siden i fjor. Det er alltid positivt å beholde stammen i laget og de rundt. Det er der spenningsmomentet ligger for vår del. For det første at vi kom i gang litt senere enn de andre lagene fordi vi hadde lengre ferie, og det kom et nytt trenerteam relativt rett før oppstart. Når du da har to måneder på deg til seriestart, ligger det litt spenning i det, sier Hansen, før han raskt tilføyer:
– Men jeg gleder meg til å vise frem at det blir bra, for det har jeg trua på.

Tror på endringer

Den solide sisteskansen har allerede fire seriegull og tre cuptitler, og er klar på at trenerduoen Eirik Horneland og Karl Oskar Emberland står for noe han liker som fotballspiller; at det er «tydelighet og hardt arbeid som grunnpilarer i det vi skal».
– Det er alltid en grobunn for suksess. Vi skal få frem mer fremoverrettet spill. I år kommer vi oss tilbake til et nivå der vi presterer gode kamper hver helg. Det blir fotball som engasjerer de rundt, de som ser på. Det blir bra trykk fremover, men det kan jo også gjøre at det blir flere sjanser til motstanderen, fordi vi forhåpentlig skal være offensive selv.
(Artikkelen fortsetter)
– Er du som keeper forberedt på at det kan bli flere situasjoner èn mot èn?
– Ja, jeg bruker vinteren på å forberede meg på det. Men det er ikke så ulikt mitt første år i Rosenborg i 2015. Da var vi så dominante at det var kampbildet. Jeg sto bakerst og var arbeidsledig, men da det først glapp var det store sjanser til motstanderen, så det er ikke en spillestil og et fenomen jeg er ukjent med. I fjor var det annet kampbilde som preget kampene, men jeg blir veldig glad hvis vi kommer oss tilbake til det som har vært før.
Hansen går løs på sin femte sesong i RBK etter overgangen fra Odd. I fjor var han særlig dominant i Europa, og hovedgrunnen til at klubben kvalifiserte seg, men også seriegullet skal han ha en stor bit av æren for. Det var ikke uten grunn at han ble kåret til Årets spiller i Eliteserien.

Kjemper mot seg selv

Det er noen høydepunkter som pirrer ham ekstra kommende sesong.
– Seriefinaler, kamper mot Molde, cupfinaler. Det er de kampene som er gøy å spille. Du merker det når du blir eldre og mer rutinert, og begynner å ha vært med på norsk toppnivå i mange år. Når du starter som nybegynner er alle kamper artige, men nå er det de kampene med ekstra tyngde og der det står mye på spill jeg gleder meg mest til.
I fjor høst forlenget 29-åringen kontrakten med Rosenborg til 2023, men la likevel ikke skjul på ønsket og ambisjonene om å prøve seg i en større liga. Mannen som har fullført jusstudiene byttet også agent for å se om noe spennende nok ville dukke opp.
Les også: Stjernekeeperen forlenget med RBK
På spørsmål om hvordan han jobber for å motivere seg for mer norsk fotball, svarer han utfyllende.
– Det handler om å bli bedre. Jeg kjemper mot meg selv. Se om jeg hele tiden kan bli bedre. Dette med utlandet og tøffere nivå og sånt ..., jeg skulle gjerne prøvd ut det. Men nå er jeg her, vi får seriefinaler og cupfinaler, og selv om de kanskje ikke kommer hver søndag er det slike godbiter som er med på å gjøre hver sesong spennende. Samtidig vet jeg at det er hverdagen som gjør at man står igjen som seriemester i november/desember. Så det er lett å motivere seg.
  • Se alt fra Eliteserien på Eurosport Player.
UEFA Europa Conference League
Utsolgt mot Roma: – Merker trøkket i hele byen
11/10/2021 PÅ 14:47
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04