Han er klar for Taizhou Yuanda FC, og har signert en toårskontrakt. Det bekrefter Ole Erik Stavrum, administrerende direktør i Molde, til Eurosport.
– Det er signert og i orden, sier Stavrum fra Moldes treningsleir.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Chukwu har spilt 137 offisielle kamper for Molde, og scoret 44 mål. Han kom til klubben for første gang helt tilbake i 2010, fra Lyn. Den siste kampen han spilte for de regjerende seriemesterne var i november 2018, i 3-1-seieren borte mot Sandefjord.
I løpet av perioden har han også vært i kinesiske SH Shenxin og polske Legia Warszawa.
Chima Chukwu er seriemester to ganger og cupmester med Legia, og har tre seriemesterskap og to cupgull med Molde.
– Chima har gjort en kjempejobb for Molde, og vært en utrolig bra spiller for klubben i flere perioder. Han er også en utrolig ålreit fyr, så han vil alltid være velkommen til Molde som gjest, definitivt, sier Stavrum.
28-åringen hadde et halvt år igjen av kontrakten, men forrige sesong spilte han for en annen kinesisk klubb, Heilongjiang Lava Spring. Den avtalen gikk ut ved nyttår.
Men vel så mye oppmerksomhet fikk han om lag midtveis i januar, da en video spredte seg raskt i sosiale medier. Den var den årlige samlingen i «Den blå-hvite orden» i Molde Fotballklubb, og viste Chukwu i en seremoni.
Pent kledd sto Chukwu foran en mann i blå kappe, og med et sverd mottok han sin utmerkelse.
«I navn av klubbens høyeste styrelse, slår jeg deg til ridder av annen grad av Den blå-hvite orden.» uttalte mannen iført blå kappe foran ham, mens han la sverdet på spillerens skuldrer.
Til Romsdals Budstikke forklarte klubblegende og seremonimester Jan Fuglset bakgrunnen for ordenen, som ble instituert tilbake i 1963 av de som var ledere i klubben dengang. Ordenen er til for å hedre spillere med et antall kamper, eller for å hedre andre for lang og tro tjeneste i administrasjonen eller øvrige deler av klubben. Til avisen fortalte han at det er bronsemedalje for 100 kamper, sølv for 150 og gull for 200 kamper. Fra og med 80-tallet gjelder kun obligatoriske kamper.
Samlingen avholdes årlig.
– Det er også en bekreftelse på det han har utrettet i Molde. Det blir stadig færre og færre spillere som er så lenge i en klubb at man får en slik anerkjennelse. Det forteller også noe om hva han har betydd for Molde, sier Ole Erik Stavrum til Eurosport.
Overgangen er som sagt i orden, men foreløpig har ikke nigerianeren reist av gårde. Han venter på å få klarsignal grunnet det mye omtalte corona-viruset.
– Jeg skjønner godt at han vil vente noen dager. Vi får håpe han får et skikkelig klarsignal og at han kommer seg trygt av sted til sin nye klubb, sier Ole Erik Stavrum.

Kastrati etter hat trick: – Jævlig sexy

Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03