Populære sporter
All sport
Vis alt

Sarpsborg 08-rekord – spillerne fikk millionbonus

Stian Thelen

Oppdatert 28/02/2019 klokken 11:23 GMT+1

Suksessen i Europa League ga Sarpsborg 08 klingende mynt i kassen.

Ole Jørgen Halvorsen

Foto: Scanpix

Rekordomsetning og rekordoverskudd!
2018 var et suksessår for Sarpsborg 08. På torsdagens årsmøte kommer klubben til å legge frem et resultat med svært pene tall, melder Sarpsborg Arbeiderblad. Klubben gikk med et overskudd på hele 48,5 millioner kroner og hadde en omsetning på 167,5 millioner kroner.
– Det er helt klart rekord, sier daglig leder Espen Engebretsen til Eurosport.no.
For selv om klubben hadde enorm suksess på banen og tok seg til gruppespillet i Europa League, er det ikke bare inntektene derfra som gjør at klubben legger frem et rekordresultat. Pengene skal brukes til å fortsette å bygge klubb.
– Det er en kombinasjon av mange ting. Klubben har hatt et meget godt år. Vi har lykkes i Europa League som gjør at omsetningen blir stor og at vi har et bra overskudd, men vi har også vært dyktige på spillersalg, arrangementinntekter og anleggsutvikling. Det var et godt Europa League-år, men andre avdelinger har utviklet seg også og bidratt til et så stor omsetning og overskudd, fortsetter Engebretsen.
Suksessen i Europa League ga også spillerne bonuser. Over ti millioner kroner ble betalt ut til spillerne.
– Vi er veldig glad for å kunne gi de bonusene. Når klubben tjener penger, skal det være mulig for spillere i Sarpsborg 08 til å tjene og spille inn litt ekstra inntekter, sier Engebretsen.
Sett denne?
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame