Rekordomsetning og rekordoverskudd!
2018 var et suksessår for Sarpsborg 08. På torsdagens årsmøte kommer klubben til å legge frem et resultat med svært pene tall, melder Sarpsborg Arbeiderblad. Klubben gikk med et overskudd på hele 48,5 millioner kroner og hadde en omsetning på 167,5 millioner kroner.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Det er helt klart rekord, sier daglig leder Espen Engebretsen til Eurosport.no.
For selv om klubben hadde enorm suksess på banen og tok seg til gruppespillet i Europa League, er det ikke bare inntektene derfra som gjør at klubben legger frem et rekordresultat. Pengene skal brukes til å fortsette å bygge klubb.
– Det er en kombinasjon av mange ting. Klubben har hatt et meget godt år. Vi har lykkes i Europa League som gjør at omsetningen blir stor og at vi har et bra overskudd, men vi har også vært dyktige på spillersalg, arrangementinntekter og anleggsutvikling. Det var et godt Europa League-år, men andre avdelinger har utviklet seg også og bidratt til et så stor omsetning og overskudd, fortsetter Engebretsen.
Suksessen i Europa League ga også spillerne bonuser. Over ti millioner kroner ble betalt ut til spillerne.
– Vi er veldig glad for å kunne gi de bonusene. Når klubben tjener penger, skal det være mulig for spillere i Sarpsborg 08 til å tjene og spille inn litt ekstra inntekter, sier Engebretsen.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03