TRONDHEIM/OSLO (Eurosport.no):
David Akintola er i gang med å tilpasse seg fotballen til Eirik Horneland i Rosenborg. De to kjenner hverandre riktignok godt fra tiden i Haugesund, men i Trondheim møter 23-åringen en annen formasjon og andre lagkamerater.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Valget om å bli lånt ut fra Midtjylland denne sesongen skyldtes i stor grad Horneland og assistenttrener Karl Oskar Emberland, men Akintola hyller også RBK som klubb.
– Trenerne er en av de store grunnen til at jeg kom hit. Alle vet at Rosenborg er en fantastisk klubb. Det er en drøm som kommer i oppfyllelse å være her. Jeg er veldig beæret og glad for å være her, sier han til Eurosport.no.

Ser opp til Rosenborgs dansker

Akintola var blant Haugesunds aller viktigste spillere i forrige sesong. Totalt endte han med ni Eliteserie-scoringer. Utrolig nok kom de åtte siste målene på hjemmebane.
Nå bytter han ut Haugesund stadion med Lerkendal og håper at han kan vise seg fra sin beste side i sort og hvitt.
– Forhåpentligvis. Jeg er her for å hjelpe laget og oppnå deres mål denne sesongen. Jeg vil gjøre mitt beste for å hjelpe laget, og forhåpentligvis går alt bra, forteller han forsiktig, og legger til at han er klar for utfordringen.
Samtidig sier han at han er tatt godt imot og at han har spillere han ser opp til i Rosenborg.
– Kapteinen (Mike Jensen). Bendtner. Blant annet. Alle sammen, humrer Akintola.
(Saken fortsetter under):

– Som en storebror for meg

Akintola trekker også frem Samuel Adegbenro. De to er begge 23 år gamle og kommer fra Nigeria.
– Han er som en storebror for meg, sier Rosenborgs nysignering.
– Han gjør at jeg føler meg velkommen. Han, og egentlig alle de andre, har tatt vare på meg. Han er fra Nigeria, så det er godt å ha han her, sier den tidligere FKH-spilleren.
Akintola ser først og fremst for seg å bli brukt på en av kantrollene, og kan sånn sett være en konkurrent til nettopp Adegbenro, men er ikke fremmed for å prøve seg på topp.
– Jeg tror jeg oftest vil bli brukt på vingen. Jeg er vant til det. Men uansett hvor de vil bruke meg, selv på topp som en spiss, vil det ikke være et problem. Jeg er klar for en utfordring, sier han.
Lørdag møter Rosenborg svenske GIF Sundsvall. Oppgjøret vises på Eurosport Player fra 16.45.
Husker du denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03