Fotball
Eliteserien

– Vi har en klar plan og strategi

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Bjørnebye

Foto: Eurosport

AvChristine Skarstein Olsen
19/12/2018 på 20:55 | Oppdatert 20/12/2018 på 09:56

Rosenborg er fortsatt på trenerjakt før 2019-sesongen.

Tirsdag ble det klart at Rini Coolen, som har vært midlertidig hovedtrener for Rosenborg siden i sommer, er ferdig som Rosenborg-trener og skal tilbake til akademiet på nyåret.

Det er fortsatt uvisst hvem som skal lede RBK-skuta neste sesong. Klubben hadde i utgangspunktet satt en frist til 1. desember, men denne ble utsatt.

Eliteserien

Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020

21/04/2020 PÅ 10:27

Onsdag, under Eurosports terminlistesending kunne sportslig leder, Stig Inge Bjørnebye forteller at han forholdt seg rolig til situasjonen.

– Jeg er ganske rolig, faktisk. Det er nok av trykk utenifra, men vi er rolig på at vi har en riktig prosess. Det er en prosess som er såpass viktig at det må ta den tiden det trenger for at vi skal være sikre på at vi gjør det rette, sier Bjørnebye.

Han fortsetter med å si at det ikke er lenge til oppkjøringen til 2019-sesongen starter, men at ting skal være på plass før det.

– Blir det før jul eller før nyttår?, spør programleder Carsten Skjelbreid.

– Kanskje, svarer en hemmelighetsfull Bjørnebye.

  • Les også: Bendtner soner fengelsdom med fotlenke

Det har vært en rekke trenere koblet til trenerjobben i Rosenborg, blant annet Peter Bosz, Kasper Hjulmand, Morten Wieghorst og Rini Coolen. Også Haugesund-trener Eirik Horneland var linket til jobben, men Eurosport fikk senere bekreftet at han takket nei. Før det kunne også VG melde at Sarpsborg 08-trener Geir Bakke hadde takket nei.

Bjørnebye forteller at det ikke er så mange navn på blokken nå.

– Det er ikke så mange. Vi jobber ikke intenst med ti kandidater om gangen, vi har hatt en prosess gående en stund nå, så har vi brukbar ro, vil jeg si. Vi har en klar plan, en klar strategi og vi vet også hva vi er ute etter. Vi vet hva vi trenger og vi vet hva vi vil ha. Og det skal vi få til, sier han.

– Har det dukket opp nye kandidater de siste ukene?

– Nei, det har det ikke

Sett denne?

Eliteserien

Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt

14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien

Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess

14/04/2020 PÅ 10:03
Relatert
FotballEliteserien
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen