Tirsdag ble det klart at Rini Coolen, som har vært midlertidig hovedtrener for Rosenborg siden i sommer, er ferdig som Rosenborg-trener og skal tilbake til akademiet på nyåret.
Det er fortsatt uvisst hvem som skal lede RBK-skuta neste sesong. Klubben hadde i utgangspunktet satt en frist til 1. desember, men denne ble utsatt.
Onsdag, under Eurosports terminlistesending kunne sportslig leder, Stig Inge Bjørnebye forteller at han forholdt seg rolig til situasjonen.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Jeg er ganske rolig, faktisk. Det er nok av trykk utenifra, men vi er rolig på at vi har en riktig prosess. Det er en prosess som er såpass viktig at det må ta den tiden det trenger for at vi skal være sikre på at vi gjør det rette, sier Bjørnebye.
Han fortsetter med å si at det ikke er lenge til oppkjøringen til 2019-sesongen starter, men at ting skal være på plass før det.
– Blir det før jul eller før nyttår?, spør programleder Carsten Skjelbreid.
– Kanskje, svarer en hemmelighetsfull Bjørnebye.
Det har vært en rekke trenere koblet til trenerjobben i Rosenborg, blant annet Peter Bosz, Kasper Hjulmand, Morten Wieghorst og Rini Coolen. Også Haugesund-trener Eirik Horneland var linket til jobben, men Eurosport fikk senere bekreftet at han takket nei. Før det kunne også VG melde at Sarpsborg 08-trener Geir Bakke hadde takket nei.
Bjørnebye forteller at det ikke er så mange navn på blokken nå.
– Det er ikke så mange. Vi jobber ikke intenst med ti kandidater om gangen, vi har hatt en prosess gående en stund nå, så har vi brukbar ro, vil jeg si. Vi har en klar plan, en klar strategi og vi vet også hva vi er ute etter. Vi vet hva vi trenger og vi vet hva vi vil ha. Og det skal vi få til, sier han.
– Har det dukket opp nye kandidater de siste ukene?
– Nei, det har det ikke
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03