Mjøndalen har ikke seniorkeeper: – Har 60-70 kandidater

Sondre Skandsen

Oppdatert 04/03/2019 klokken 14:56 GMT+1

Etter Georges Bokwes beinbrudd står MIF uten seniorkeeper rundt tre uker før sesongstart. Sportssjef Kenneth Karlsen tar det med knusende ro.

Vegard Hansen

Foto: Scanpix

– Dette blir utfordrende for klubben. Men vi har sett på keepere en stund nå. Vi har hatt haugevis av kandidater. Så det er på plass før seriestart, sier Kenneth Karlsen til Eurosport.
Kenneth Karlsen ser fortsatt lyst på Mjøndalens keepersituasjon før sesongen. For selv om sportssjefen naturligvis er fortvilet over Bokwes groteske beinbrudd, som han fikk under lørdagens treningskamp mot Sandefjord, har MIF mange spillere i søkelyset.
– Jeg tror vi har rundt 60-70 alternativer. Så kuttes det ned til rundt fem stykker i sluttfasen. Jeg kan ikke snakke om navn, men vi har en på plass til seriestart, sier han og påpeker at det er for tidlig å snakke om aktuelle navn.

Står uten seniorkeeper

Georges Bokwe skadet seg stygt i duell med Sandefjords "Rufo" på lørdag. Kameruneren brakk beinet tvers av, og Karlsen bekreftet i pausen til Eurosport at han er ute resten av året. Mens Eurosport snakket med sportssjefen på mandag formiddag, ble Bokwe operert på Drammen Sykehus.
– Det blir først nå etter operasjonen at vi kan se på rehabilitering og hvordan vi skal løse det med han framover, sier sportssjefen.
Mjøndalens andre seniorkeeper, Sousha Makani, ble skadet i fjor høst og er ute fram til sommeren.
– Vi håper å han tilbake i månedsskiftet mai/juni, kan Karlsen informere om.
Dermed står klubben fra Nedre Eiker uten seniorkeeper, litt over tre uker før sesongstart.
NB: Sterke bilder! Her brekker Georges Bokwe beinet (saken fortsetter under videoen):

– Skal hente to

Sportssjefen kan fortelle at Mjøndalen nå skal hente to keepere.
– Vi skal ha inn to keepere nå. Den ene blir en korttidsavtale med en som kan gå rett inn og stå for oss i Eliteserien. Den andre blir et case for framtiden; en ung spennende keeper som på sikt kan være førstevalg.
Kriteriene for det som skal være MIFs burvokter i første halvdel av sesongen er enkle, i følge Karlsen:
– Han skal ha hodet og motet til å spille i Eliteserien. Han kan ikke være utrygg og engstelig.
Så både håper og tror han at Mjøndalen ikke får like store keeper-problemer som sist gang de spilte i Eliteserien. I 2015 ble nemlig Ivar Forn vraket midtveis i sesongen etter en rekke blemmer og dårlige kamper. Marco Priis Jørgensen kom inn, uten å overbevise stort, før Forn ble brukt tidvis utover høsten igjen.
– Jeg tror vi klarer å løse det, og jeg frykter ikke en lignende situasjon. Dette er bare sånn fotballen er.
Dette sa Karlsen rett etter skaden:
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame