FARO/OSLO (Eurosport.no):
Mikael Tørset Johnsen har den siste tiden trent for fullt med Rosenborgs A-lag. Han fikk også innhopp i RBKs to treningskamper mot Slavia Praha og Aarhus GF, hvor han spesielt i den siste viste god figur.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Jeg fikk beskjed av treneren om å slippe meg løs, bare ta det med ro og gjøre det jeg er god på. Det følte jeg gikk ganske fint. Det var bare ti minutter, men jeg følte jeg fikk vist frem det jeg er god på, sier 18-åringen til Eurosport.no.
Han har fortsatt tilgode å spille sin første Eliteserie-kamp, noe han håper vil endre seg i 2019-sesongen. Og han har målet for sesongen klart.
– Det er å få noen innhopp i Eliteserien. Jeg har ikke spilt i Eliteserien ennå, så jeg satser på å kanskje få noen innhopp der på slutten av kampene. Så må jeg bare prestere på trening og vise frem det jeg er god på, sier han.
– Skal du være en av de som får gjennombruddet for førstelaget for Rosenborg denne sesongen?
– Ja, jeg får håpe det.
Saken fortsetter under:

Sammenlignes med Midtsjø

Rosenborgs Pål André Helland sier Johnsen har mange ferdigheter som kan minne om en ung Fredrik Midtsjø, som også startet karrieren sin i Rosenborg og nå spiller for AZ Alkmaar.
– Evnen til å skli forbi folk som en varm kniv i smør og måten han fører ballen på. Løpesettet er også ganske likt Fredrik da han var ung. Om han gjør ting riktig, kommer han til å bli en veldig, veldig god fotballspiller.
Når Johnsen får høre at Helland sammenligner han med Midtsjø, svarer han:
– Det er veldig fint å høre det. Det er for tidlig å si, men det er bare å jobbe hardt så kanskje jeg blir det.
– Fredrik er en hurtig midtbanespiller som er god både offensivt og defensivt. Jeg kan se litt likheter, ja, legger han til.
Helland mener unggutten har klart seg bra.
– Juniorene er som regel vanvittig gode de første ukene. Mens den eldre garde har hatt ferie og ikke holdt på med så mye fotball, så har de spilt julecuper og futsalturneringer i hele julen. Så de har en vanvittig frekvens i beina, sier han.
Helland kommer samtidig med et eksempel fra den første treningen han og Anders Konradsen deltok på med unggutta i fjor, og sier de to trolig så ut som noen pensjonister.
Saken fortsetter under:

Talentfulle unggutter

Helland mener det begynner å dra seg til etter noen uker og at listen nå begynner å ligge der den skal være.
– Hvordan tar du imot juniorer på banen?
– Jeg føler jeg tar de godt imot. Jeg legger hånden rundt dem og snakker fornuftig. Samtidig får de ettertrykkelig beskjed hvis de ikke gjør jobben sin, men de er veldig flinke og fine gutter, alle sammen, så jeg har ikke noe å ta de på ennå, smiler Helland.
Helland mener noe av nøkkelen er å være trygg på seg selv, men også ydmyk. Samtidig må man gjerne ta igjen og by på seg selv hvis man blir sparket ned.
Han er også klar på at det ikke bare er Johnsen som er talentfull av ungguttene i RBK, men sier det er tre-fire-fem utrolig spennende unggutter som er på vei opp.
– Er de sterke nok i hodet, blir alle de gode nok fotballspillere, spår RBK-kanten.
Robert Williams (19), Tobias Bjørnebye (20) og Julian Faye Lund (19) er sammen med Johnsen de yngste gutta som er i Faro. Enkelte andre unge RBK-ere er på utlån eller landslagsoppdrag.
– De må få seniorfotball i seg og bli litt tøffere. De må ta litt plass og bli mannfolk rett og slett. Overgangen fra junior- til seniorfotball er den verste overgangen. Plutselig er det helt andre krav og mentalitet enn du er vant til. Folk er ute med albuene og tar deg på trening. Man slipper ikke unna med slurv, sier Helland.
– Rosenborg er det beste laget i landet. Da vil det si at det også er det vanskeligste laget å komme seg inn på.
Se hva Mikael Tørset Johnsen sier om broren sin her (saken fortsetter under):

Tøff konkurranse

Rosenborg-trener Eirik Horneland roser 18-åringen.
– Mikael er en flott midtbanespiller som fremdeles er litt bedre offensivt enn defensivt, så skal vi prøve å få polert han opp slik at han blir enda sterkere begge veier, sier Horneland til Eurosport.no.
– Hvor langt er han unna en startoppstilling når sesongen begynner?
– Det er tøff konkurranse, men det er veldig opp til han selv. Han er nødt til å jobbe hardt i hverdagen og ta den muligheten han får og sørge for at han blir litt bedre hver eneste dag, forklarer RBK-treneren.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03