LILLESTRØM/OSLO (Eurosport.no):
– Det er mange dyktige spillere i Eliteserien, det er ikke noe tvil om det. Men kanskje han kapteinen i Bodø/Glimt, som gikk til Molde. Det er en bra spiller, svarer Lillestrøms Arnór Smárason på spørsmål om hvem som var den tøffeste motstanderen forrige sesong og sikter til Martin Bjørnbak.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Han var en smart spiller. Jeg husker vi hadde en kontringsmulighet og de var litt for sen inn og da..., legger han til og illustrerer et smell med hendene sine.
Smárason refererer til kampen mellom Lillestrøm og Bodø/Glimt i november i fjor. Bjørnbak kastet seg inn i Fredrik Krogstad og sendte ham i bakken, uten å være i nærheten av ballen. Lillestrøm-spillerne plukket opp ballen og fortsatte angrepet, men dommeren valgte å blåse.
– Det ble litt rabalder der?
– Det ble jo det, sier Smárason i Eurosports Eliteserie-podcast.
– Det var ikke selve taklingen, det var mer det at vi mente at vi mistet en fordel, legger Daniel Pedersen til.
Kampen endte forøvrig 1-1 og de to spillerne var gode venner etter kampen.

Var nødt til å gjøre ting annerledes

Pedersen mener det er en annen spiller som gav best motstand i 2018-sesongen; Vålerengas Mohammed Abu. Han forteller at de har snakket om hvordan de skal klare å stoppe han.
– Vi var nødt til å gjøre ting litt annerledes med presset. Og organisere oss for å gjøre at han ikke fikk så mye rom og tid med ballen. Det fikk han for mye av i første omgang og da så man hvor god spiller han var, sier Pedersen og sikter til kampen hjemme mot Vålerenga i slutten av 2018-sesongen.
Smárason var en av dem som prøvde å stoppe Abu med en tøff takling.
– Jeg så bare en løs ball eller en dårlig pasning, og da er man jo ikke så fokusert på hvilken spiller det er. Men ja, han hadde hatt en bra første halvdel. Det var kanskje en ikke voldsom takling, men den var hardere enn den kanskje burde være. Men jeg følte litt der og da at i blant er det viktig med slike taklinger, bare for å få i gang sitt eget lag. Vi hadde hatt en dårlig første omgang, så det var en liten «wake-up call» også, legger Smárason til.
Vålerenga vant 1-0 over Lillestrøm i denne kampen.
Se Eliteserie-podcaste her:
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03