Populære sporter
All sport
Vis alt

Kåring av Eliteseriens beste spillere: Topp ti

Joacim Jonsson

Oppdatert 30/12/2019 klokken 21:30 GMT+1

Eurosports ekspert Joacim Jonsson har laget en liste med topp 50 spillere i Eliteserien. Vurderingskriteriene er prestasjonene i 2019-sesongen. Her er siste del.

Evjen Eikrem Tripic

Foto: Scanpix

10. Ruben Gabrielsen - Molde
Gabrielsens beste sesong i norsk fotball. Han har vært krumtappen i Moldes forsvar og det har vært merkbart når han har vært ute. Stor fysikk og bra tempo, legg til ok ferdigheter og vi har Eliteseriens beste stopper denne sesongen.
9. Leke James - Molde
Startet sesongen skadet, men slo tilbake med bravur da han fikk sjansen fra start mot Godset borte på vårsesongen. Involvert i 28 kamper, men startet kun halvparten. Trolig hadde dette vært årets toppscorer hvis han vært frisk i oppkjøringen. Han har vært en av seriens beste spillere. En komplett spiss på det nivået han nå befinner seg.
8. Chidera Ejuke - Vålerenga

Han hadde fort toppet denne listen om han hadde spilt hele sesongen, men han startet kun 14 kamper og derav en bit ned på listen. Vi så også hans betydning for Vålerenga. De var et topplag med Ejuke og spilte en underholdende fotball, men nærmest et nedrykkslag uten han. Sjelden har en spiller båret et lag som Ejuke gjorde med Enga.
7. Amor Layouni - Glimt
Svensktunisieren hadde en stor vår for overraskelseslaget. Han herjet på venstresiden med sitt enorme rykk. Denne sesongen viste han også frem et sluttprodukt. Glimt ble klart svekket og slet med å avgjøre kamper etter at Layouni forsvant ut portene på Aspmyra.
Saken fortsetter under:

picture

Indre Bane: Høyt oppe, men langt nede – RBK og Odd

6. Sondre Tronstad - FK Haugesund

Den ene etter den andre nøkkelspilleren forsvant på FKH, og da sto Tronstad frem. Han var god i samtlige faser av spillet. Dekket enorme rom uten ball, tøff i duellspillet og meget kreativ med ball. Strålende sesong og Tronstad viste at han er moden for større oppgaver
5. Marcus Sandberg - Stabæk
Den svenske sisteskansen har nesten krøpet ut av skinnet denne sesongen. Tror nesten han ikke har gjort en dårlig inngripen i løpet av 30 kamper. Han var ekstra viktig på vårsesongen da Stabæk hadde trøbbel ute på banen.
4. Torgeir Børven - Odd

Børven var regnet bort av så å si samtlige, men som han har slått tilbake denne sesongen. Endelig skadefri og det har gitt resultater. Ekstremt god til å posisjonere seg i boksen og har et avslutningsrepertoar som er best i Eliteserien. Over 20 scoringer i Eliteserien er sjelden vare og det på et lag som ikke skapte ekstremt med målsjanser.

3. Magnus Wolf Eikrem - Molde
Wolf Eikrem drev en egen idrett på vårsesongen og var Eliteseriens klare ener, men fikk en dupp i forbindelse med europakvalifiseringen og fikk etter det også en skade som holdt han ute en periode. Han kom tilbake i slutten av sesongen igjen og viste sin klasse.

2. Zlatko Tripic - Viking
Tripic har tidligere sesonger vært en smule ujevn, men i år har det kun vært en veksel. Han har stått frem og løftet Viking flere ganger da de har slitt. Tripic har vært et angrep alene til tider for siddisene. Et enormt driv med ballen i beina. Har agert som en god leder for Viking denne sesongen og kronet sesongen med å føre Viking til NM-gull, med avgjørende scoring og banens beste.

1. Håkon Evjen - Glimt
Hva skal man si? Evjen kom fra mer eller mindre intet og dominerte i Eliteserien denne sesongen. Både som kant og indreløper var han helt strålende. Har en stor løpskapasitet, underbar nærteknikk, men er også en ballvinner med sin store forflytningsevne. Det skal bli en glede og følge han i Nederland. Til videre får vi bare si: Takk for oppvisningen i 2019, Håkon.
Her er de andre kåringene:
Sett denne?
picture

Vestland, velstand – blir det et nytt lykkeår i vest?

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame