– Det er et veldig enkelt case. Det var litt mer komplisert da alle mulige folk skulle uttale seg om det og spekulasjoner om at Janne (Jönsson, trener) ble presset til å sette ham ut. Altså ... tull! Janne tar ut det beste laget, og så tenker vi også litt på fremtiden til klubben, sier Inge Andre Olsen til Eurosport.
I slutten av november i fjor tydet det meste på at unggutten var på vei ut av klubben. Han ga beskjed om at han ikke ønsket å skrive ny kontrakt, og klubben anså ham som tapt. I tillegg mente Eurosport-ekspert Joacim Jonsson at nettopp det var årsaken til at han var ute av laget i hjemmekampen mot Mjøndalen.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Alle spillere vil jo spille, og jeg fikk ingen sportslig grunn til at jeg ikke startet. Jeg har jo kontrakt til sommeren, og er ikke Bosman-spiller nå. Jeg vil helst ikke bli behandlet som en, men det kan se ut som det er grunnen til at jeg starter på benken, ja, sa 20-åringen selv den gang.
Molde og Rosenborg ble oftest omtalt som de ivrigste beilerne.
Brynhildsen selv sier til Eurosport nå at tiden vil vise hva som skjer, men at han har en bra treningshverdag og at det ikke er noe krise om han blir. Samtidig ønsker han å titte på hvilke muligheter han har, men ønsker ikke å kommentere om det har åpnet seg noe foreløpig.
– Vi vil jo virkelig ha Ola. Det er det vi har signalisert i hele hans karriere i Stabæk. Vi har tatt ham opp fra juniorlaget, og sagt at vi har tro på ham. Vi vil at han skal spille Eliteserie-fotball, og så sier vi igjen på vinteren for et år siden at vi vil skrive ny kontrakt, fordi vi har tro på at vi kan utvikle ham og selge ham til utlandet, sier Olsen og legger til:
– Så det er derfor vi har vært så på denne saken, fordi vi virkelig tror på denne gutten. En egen gutt, og en fantastisk fin spiller og menneske utenfor banen. Så det har ikke vært de store greiene rundt ham i dette vinduet. Vi skjønner jo at hvis en spiller ikke vil skrive ny kontrakt, så er det fordelaktig for oss å selge og for spilleren å gå videre. Men vi har ikke gitt opp at Ola skal blir her.
(Artikkelen fortsetter under):

Brynhildsen ordknapp om egen fremtid: – Ønsker å titte på hvilke muligheter jeg har

Brynhildsen ønsker ikke å kommentere de ulike valgene, altså forlenge kontrakten som går ut til sommeren, bli solgt nå eller gå kontrakten ut. Samtidig mener han diskusjonene omkring at han i noen kamper ble satt ut av laget ble blåst litt opp.
– Jeg tror media hausset det litt mer opp enn jeg følte det. Jeg forstår jo deres ståsted, på slutten av sesongen og vi var sikret, at de da også vil bruke andre. Men jeg ville selvsagt spille, men media overdrev nok litt situasjonen på slutten der, sier angriperen.
Det samme påpeker trener Jan Jönsson.
– Ola og jeg hadde et veldig godt forhold og en bra prat før siste kamp mot Tromsø. Han fikk veldig mye spilletid også. Så, storm i vannglass, sier man vel i Sverige, og det er vel samme sak i Norge. Innstillingen hans på trening ser bra ut, sier Stabæk-treneren til Eurosport.
Ifølge avtroppende sportssjef Olsen er Brynhildsen sterkt ønsket med videre på Nadderud.
– Jeg sa til Ola senest for et par dager siden at «vi vil jo virkelig ha deg, vi tror du blir god. Men du trenger enda litt mer tid i Stabæk og score enda flere mål, så kan du få åpnet de store dørene.»
– Så det har ikke vært mye interesse for ham nå, rett og slett?
– Nei, altså, der har det vært ganske stille.
– Men man har vel et valg å ta her, enten så må kontrakten forlenges, eller så må han bli solgt i dette vinduet?
– Ideelt sett er det slik det bør fungere. Men så er det ikke vi som bestemmer hvilke klubber i det store utland som skal kjøpe hvilke spillere i Stabæk, så akkurat nå er det ikke noe som tilsier at det står en overgang klar her i nær fremtid. Og så kan jo ting endre seg, det er mye som skjer de siste dagene av et overgangsvindu, sier Olsen.

Slik er Mix' spektakulære fremtidsplan

Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03