OSLO/BEKKESTUA (Eurosport.no):
Mandag skrev Budstikka at svensken på plass på Fornebu for samtaler med Stabæk. 59-åringen vender tilbake til klubben han trente til seriegull i 2008.
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
I GÅR PÅ 18:01

– Godfølelse

Tirsdag ble Jan Jönsson presentert som ny Stabæk-trener og tar over etter Henning Berg som ble klar for den kypriotiske klubben Omonia Nikosia torsdag. Svensken har signert en kontrakten ut sesongen og leder tirsdagens trening.
Etter sin første treningsøkt var Jönsson tilgjengelig for intervju, og svensken gleder seg til å ta fatt på et nytt Stabæk-eventyr.
– Det er en godfølelse å komme tilbake hit, det var en veldig enkel beslutning for meg å ta, selv om jeg for kun noen dager siden ikke hadde sett for meg dette, sier Jönsson
Etter å ha trent Rosenborg og Aalesund mellom 2011 til 2014 har Jönsson trent Halmstad i hjemlandet og de to japanske klubbene Sanfrecce Hiroshima og Shimizu S-Pulse. Svensken hadde egentlig planer om å ta det med ro etter to intensive år i Japan.
– Jeg hadde sett for meg å ta en sommerferie i Sverige nå, men når Stabæk havnet i denne situasjonen og tok kontakt, så er vel det en god erstatning for det, Sier Jönsson
Jönsson kommer til et helt annet mannskap enn han trente til gull sist han var i klubben. Det skremmer ikke svensken.
– Vi skal jobbe hardt sammen, skape en atmosfære og glede, samt forbedre prestasjonene. Det er masse trykk, og man vil gjerne holde seg i Eliteserien, da gjelder å prestere, og skaffe så mange poeng som er nødvendig for å holde seg, sier svensken.
Saken fortsetter under videoen

Ungt lag

Jönsson peker på det unge laget som den store forskjellen siden han var i Stabæk sist.
– Jeg ser at de yngre spillerne er veldig modne i sitt spill, men det er et mye yngre lag enn jeg trente sist. Jeg må lære å kjenne spillerne, men allerede etter treningen i dag kjenner jeg de bedre, sier svensken.
Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson er usikker på svenskens comeback i Stabæk.
– Det er helt andre forutsetninger nå. Han choket i Halmstad. Dette blir en av hans aller tøffeste utfordringer. I tillegg er Hugo Vetlesen og Tobias Børkeeiet ute med sykdom og det finnes ikke mye ressurser til å gjøre noe i sommer, så det blir en knalltøff jobb å få Stabæk til å holde seg i Eliteserien, sa Jonsson til Eurosport.no mandag kveld.
Stabæk ligger på nest sisteplass i Eliteserien med sju poeng - men med kun åtte spilt kamper.
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 PÅ 17:56
Eliteserien
Bekrefter overgangen på en spesiell måte: – Ingen skal si at vi ikke er tøffe i forhandlinger
07/02/2022 PÅ 20:01