Scanpix

Presentert som ny Stabæk-trener: – Nå gjelder det å prestere

Presentert som ny Stabæk-trener: – Nå gjelder det å prestere

11/06/2019 10:38Oppdatert 11/06/2019 13:45

Tirsdag bekreftet Stabæk at Jan Jönsson tar over etter Henning Berg. Svensken er klar på at det er et annerledes lag han tar over siden sist han var i klubben.

Eurosport Player: Kjøp abonnement her

Direkte på Eurosport

OSLO/BEKKESTUA (Eurosport.no):

– Godfølelse

Etter sin første treningsøkt var Jönsson tilgjengelig for intervju, og svensken gleder seg til å ta fatt på et nytt Stabæk-eventyr.

– Det er en godfølelse å komme tilbake hit, det var en veldig enkel beslutning for meg å ta, selv om jeg for kun noen dager siden ikke hadde sett for meg dette, sier Jönsson

Etter å ha trent Rosenborg og Aalesund mellom 2011 til 2014 har Jönsson trent Halmstad i hjemlandet og de to japanske klubbene Sanfrecce Hiroshima og Shimizu S-Pulse. Svensken hadde egentlig planer om å ta det med ro etter to intensive år i Japan.

– Jeg hadde sett for meg å ta en sommerferie i Sverige nå, men når Stabæk havnet i denne situasjonen og tok kontakt, så er vel det en god erstatning for det, Sier Jönsson

Jönsson kommer til et helt annet mannskap enn han trente til gull sist han var i klubben. Det skremmer ikke svensken.

– Vi skal jobbe hardt sammen, skape en atmosfære og glede, samt forbedre prestasjonene. Det er masse trykk, og man vil gjerne holde seg i Eliteserien, da gjelder å prestere, og skaffe så mange poeng som er nødvendig for å holde seg, sier svensken.

Saken fortsetter under videoen

Video - Her ankommer Jan Jönsson treningsfeltet

01:46

Ungt lag

Jönsson peker på det unge laget som den store forskjellen siden han var i Stabæk sist.

– Jeg ser at de yngre spillerne er veldig modne i sitt spill, men det er et mye yngre lag enn jeg trente sist. Jeg må lære å kjenne spillerne, men allerede etter treningen i dag kjenner jeg de bedre, sier svensken.

Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson er usikker på svenskens comeback i Stabæk.

Stabæk ligger på nest sisteplass i Eliteserien med sju poeng - men med kun åtte spilt kamper.

Video - Inge Andre Olsen om ansettelsen

05:16