Fotball
Eliteserien

Jonsson: – Disse spillerne bør Rosenborg vurdere

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Jonsson Stig Inge Bjørnebye

Foto: Scanpix

AvJoacim Jonsson
08/08/2019 på 08:13 | Oppdatert 10/08/2019 på 13:33

Etter det sterke resultatet mot Maribor mener Eurosports fotballekspert, Joacim Jonsson, at Rosenborg må forsterke laget.

  • Lørdag: Se Rosenborg - Tromsø klokken 15.30 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Norge. Trykk her for å sikre deg tilgang

For en oppvisning i Slovenia! Rosenborg gjør skam på alle som har tvilt på dem og norsk klubbfotball. De knuser Maribor på bortebane i kampen om en plass i det gjeveste selskap.

Eliteserien

Alstad gir seg i Rosenborg

14/12/2019 PÅ 11:19

Nå står trønderne med et og et halvt bein i playoff, en avgjørende kamp om en plass i gruppespillet i Champions League. De har mer eller mindre allerede sikret seg minimum 130 millioner inn på bankkontoen.

Resultatet i Maribor onsdag kveld forenkler også jobben for Stig Inge Bjørnebye og hans team i jakten på å forsterke stallen. Nå er det egentlig kun to scenarier klubben må forholde seg til, og begge er svært hyggelige.

Om Rosenborg taper playoff-kampen mot Ferencvaros/Zagreb, er de da garantert en sum på minimum 130. millioner kroner. Det er nemlig slik at tapende lag i playoff får en «bonus» på 50 millioner kroner, som kommer i tillegg til inntektene i Europa Leagues gruppespill.

Om RBK slår ut Ferencvaros/Zagreb og går hele veien til gruppespillet i Champions League, snakker vi om summer opp mot 250 millioner kroner inn i klubbkassen.

Trønderne har vist en enorm stigning den siste måneden og den reisen Eirik Horneland hatt med dette laget siden de var på bunn den 16. mai er makeløs. Det betyr derimot ikke at laget er godt nok for spill i Europa. Det er fortsatt huller i dette laget og nå har de tidenes mulighet å både fylle hullene og bygge et lag som igjen blir et lokomotiv i norsk fotball. Spillerlogistikken i dette overgangsvinduet kan være helt avgjørende for klubbens nærmeste fremtid og sommerens overgangsvindu er det viktigste vinduet på lang tid.

Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Horneland om spillerjakten: – Det er ikke så veldig enkelt

00:02:13

Resultatet i Slovenia betyr at klubben kan ta en kalkulert økonomisk risiko for å forsterke laget. Det er mulig å melde inn to nye spillere til playoff-kampene mot Ferencvaros/Zagreb, og det ville vært galskap om trønderne ikke grep den muligheten med begge hender.

Det er blitt spekulert rundt Dino Islamovic fra Östersund. Slike spillere trenger man ikke lengre tenke på, nå kan RBK hente på en helt annen hylle.

Min mening er at de bør prioritere en stopper og spiss fra øverste hylle, spillere som kan gå inn og forsterke laget. Når det også er usikkert med stopperbautaen Tore Reginiussen, må de hente en stopper. I tillegg bør de ha inn en back, kant og midtbane, men det er da spillere som først kan spille i gruppespillet.

RBKs forsvar er som oftest bunnsolid i Eliteserien, men når de kommer til tøffere kamper i Europa slår det som oftest sprekker. Det så vi tydelig i fjorårets Europa League. Tore Reginiussen holder fortsatt mål, men ved siden av han bør det inn en temposterk stopper som evner å forsvare seg en mot en.

På spissplassen er Alexander Søderlund alene per i dag. Han har vært monumental de siste kampene og en av grunnene at RBK spiller sluttspill i høst. Det er svært fortjent etter all kritikk han fikk denne våren. Men vi skal heller ikke bli helt blendet av prestasjonene. En må huske på at han blir 32 og det er begrenset hvor mange sesonger han har igjen på dette nivået, og det er som sagt bare noen uker siden mer eller mindre samtlige ønsket han ut av Rosenborg.

Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Fantasy FK: Dobbelrunde-bonanza – hvem må man ha?

00:29:53

Ønsker Rosenborg å bli bedre, skal de hente en spiller som er et hakk over Søderlund. Det vil uansett være behov for Søderlund i høst og kommende sesong. Spissen er naturligvis meget vanskelig å finne og troligvis må RBK ut av Skandinavia for å finne den riktige.

Slike type spillere koster naturligvis mye penger, men kvalitet koster og her må RBK betale det som kreves.

Her kommer et knippe svenske og norske spillere som jeg mener Rosenborg bør vurdere i jakten på forsterkninger.

Marcus Danielsson - stopper i Djurgården:
Den 30-årige svensken er det ikke noe videresalgsverdi i, men han har egenskaper som hadde kledd dagens RBK. Meget god til å forsvare seg en mot en, har et bra tempo og er i tillegg en leder ute på banen. Hadde hevet RBKs forsvar fra dag én.

Jørgen Skjelvik – stopper/back i LA Galaxy:
Skjelvik er kjent i RBK-miljøet. Han dekker både stopper og backposisjonen. Har et tempo som er gull verdt internasjonalt. Skjelvik har blitt linket til Hammarby i dette vinduet, men kanskje kan CL-spill med RBK friste.

Sett denne? Listen fortsetter under videoen:

Fortid møter fremtid: RBK-talentets frekke melding til Gauseth

00:05:04

Sigurd Rosted – stopper i Gent:
Rosted har havnet i kulden hos belgierne og her bør RBK forhøre seg. Landslagsstopperen hadde vært et scoop i jakten på en CL-plass.

Fredrik Bjørkan – venstreback i Bodø/Glimt:
Bjørkan er et opplagt valg for RBK. Venstrebacken har alle egenskaper en RBK-back trenger. Det vil selvsagt koste en del å hente ham, men RBK har disse pengene.

Amor Layouni – kant i Bodø/Glimt:
Layouni har vært en åpenbaring denne sesongen. Hans egenskaper vil passe utmerket ute i Europ. Tiden der RBK kunne hente fritt fra andre klubber i Norge begynner å bli en realitet igjen. Layouni bør stå på listen.

Sett denne? Listen fortsetter under videoen:

RBK-talentet med stikk til Helland: – Jeg har tatt over rollen hans

00:02:31

Daleho Irandust – kant i Häcken:
Et herlig talent som har evnen til å utfordre en mot en. Han er kun 21 år gammel og her er det også et stort videresalgspotensial. Kanskje Allsvenskans mest interessante spillere.

Alexander Fransson – indreløper i Norrköping:
Fransson ble hentet tilbake til Norrköping fra sveitsisk fotball i fjor sommer. En toveis midtbanespiller med godt driv som er i en perfekt alder. Norrköping er ute av gullkampen i svensk fotball og et salg bør ikke være umulig.

Bjørn Maars Johnsen – spiss i AZ Alkmaar:
Det er naturlig at RBK vil forhøre seg om hodesterke Maars Johnsen. Iskald i AZ. Han har egenskaper som passer godt inn i måten Horneland ønsker å spille.

RBK har nå gått et par vinduer uten å forsterke laget og Bjørnebye har vært i hardt vær denne våren. Nå får han midler til å forsterke og gode forutsetninger.

Runde 17: RBKs CL-scenario, overtroisk Eikrem og Glimt-suksess

01:15:34

UEFA Europa League

RBK tok sitt første poeng i Europa League – på siste forsøk

12/12/2019 PÅ 19:55
Eliteserien

RBK sikret medalje og Europacup-spill etter ellevilt drama – Ranheim rykket ned

01/12/2019 PÅ 18:59
Relatert
FotballEliteserienRosenborgTromsø
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Siste nytt

Fotball

Hattrick fra Werner da Leipzig knuste Mainz – holder følge i gullkampen

FOR 5 TIMAR SIDAN

Siste videoer

Fotball

Fremoverlent Kinoshita før den kommende sesongen: – Formen føles veldig bra

00:02:28

Mest populært

Tennis

Se høydepunktene fra finalen

FOR 9 TIMAR SIDAN