Det er mange som har imponert i angrepsrekken denne våren. Det er også viktig å poengtere at vinger i 4-3-3/4-2-3-1 regnes som angripere.
Disse mener jeg har vært vårens fem beste angrepsspillere:
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
5. Håkon Evjen – Bodø/Glimt
For et gjennombrudd 19-åringen har fått denne sesongen. Han har vært formidabel for Glimt, både som indreløper og kant. Har et snitt over sitt spill som få, om noen andre i Eliteserien har. Enorm løpskraft, forflytter seg raskt, god på små områder og et herlig venstrebein. I tillegg leverer han målpoeng. Jeg blir faktisk overrasket hvis han ikke signerer for en ny klubb i løpet av kort tid.
4. Ohi Omijuanfo - Molde
Ohi er helt i ryggen på Torgeir Børven når det kommer til antall scoringer, til tross for at han brent et par straffer. Han er kraftfull i sitt spill og god i de fleste fasene av spillet. Binder opp motstanderforsvaret. Har spilt litt kant på slutten av vårsesongen og mestret også det godt. Molde skulle nok ønske at han kunne spre scoringene sine litt mer. Har scoret i 5 av 15 kamper, og det er vel kun mot FKH som hans scoringer vært direkte poeng-scoringer.
3. Amor Layouni – Bodø/Glimt
Først kom Layouni til Elverum etter at han var rimelig kald i svensk fotball. Et år senere snappet Glimt han opp for en slikk og ingenting. Det er noe de ikke angrer på i dag. Han var god i fjor, men slet da med sluttproduktet. I år har han også begynt å levere målpoeng. Han er god mot etablert forsvar og utfordre en mot en, men kanskje aller best i kontringsspillet. Han har et enormt driv med og uten ball i beina og er en av ligaens aller raskeste vinger. Har også et flott venstrebein. Et salgsobjekt for Bodø/Glimt.
2. Torgeir Børven - Odd
Han scorer med venstre og høyre fot, med hodet og på volley. Avslutningsrepertoaret til Børven er best i ligaen. Endelig har han fått være skadefri en hel vinter og da ser vi også resultatet. En spiller som verken er stor, sterk eller rask, men han er smart, meget smart. Børven er nesten alltid riktig plassert i boksen, når det skal avgjøres. En spiss som også sprer scoringene sine og ofte scorer avgjørende mål. Syv av scoringene har vært direkte poengavgjørende for Skiens-klubben.
1. Chidera Ejuke – Vålerenga
Mulig at det er feil å ha en spiller høyest på lista som kun scoret drøyt halvparten av hva ligaens toppscorere har gjort, men det er umulig å ikke plassere den lille ”trollgubben” øverst. For i selve spillet ute på banen har Ejuke vært overlegen. Å slippe Ejuke rettvendt med ballen i beina er selvmord og det har han vist gang på gang, spesielt hjemme på Intility. Han er nærmest ustoppelig når han kommer en mot en og denne våren har han skapt trøbbel for de fleste lagene. Han trekker til seg masse oppmerksomhet og skaper også store rom for medspillerne. Siden skal vi ikke glemme underholdningsaspektet. Publikum ønsker å se artister. Jeg mener vi må tilbake til Alanzinhos glansdager i 2008 for å finne en artist på samme nivå som Ejuke. Det er en nytelse å se han spille fotball.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03