Denne elleveren mener jeg har skuffet mest ut fra forventningene. Det er flere spillere som har vært enda svakere og spilt mindre enn de som er satt opp i denne elleveren, men her har jeg tatt hensyn til hvilke forventinger klubb og omgivelser hadde til disse spillerne før sesongen.
Laget er satt opp i en 3-4-3 formasjon.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Keeper – Eirik Holmen Johansen - Brann.
En keeper det ble stilt forventinger til, og han ble hentet til Bergen for i overkant av en million kroner og med en relativt høy lønn. Fikk tillit i starten av sesongen, men etter noen meget svake kamper ble han vraket til fordel for veteran Håkon Opdal. Holmen Johansen er en av flere skuffelser i årets Brann-sesong.
Høyreback: Efrain Juarez - Vålerenga.
Mexicaneren ble i følge riksmedia hentet på et kjøpesenter, da Deila var på ferie i Mexico. Spillet har vel også i store deler av sesongen sett ut som han vært på shopping. Jeg mistenker at det blir med det ene året i norsk fotball for den tidligere landslagsmannen.
Stopper: Bart Straalman – Sarpsborg 08.
Nederlenderen med mange kamper i Eresdivisie og kaptein for De Graafschap. Han skule bli lederen i Sarpsborgs forsvar og mannen som skulle tette igjen bakover. Fasiten ble en plass på tribunen og en spiller som ikke var i nærheten av å motsvare det høyt stilte forventningene.
Venstreback: Juha Pirinen - Tromsø.
Pirinen skal spille EM kommende sommer. Finnen er fast i landslagstroppen og det kan være vanskelig å forstå for oss som sett ham i årets Eliteserie. Det var store forventinger til Pirinen før han kom, og i oppkjøringen virket han bunnsolid, men når seriespillet startet har han ikke vært i nærheten av å leve opp til forventingene. Han har riktignok vært bedre de siste kampene, men totalt sett har finnen ikke levert nok.
Høyre midtbane: Fredrik Brustad - Mjøndalen.
Brustad var signalkjøpet for Mjøndalen. Den mest meritterte signeringen Mjøndalen noen gang gjort. Men her glemte de bort at fotball er ferskvare og det var lenge siden Brustad levert på toppnivå. Han har etter hvert også hatt problemer med å spille seg inn i bunnlagets ellever. Ironisk nok avgjorde han den siste kampen og slikt sett har han kanskje vært verdt investeringen for Mjøndalen, men spillet i løpet av sesongen har mildt sagt vært skuffende.
Sentral midtbane: Mohamed Abu – Vålerenga.
Han var en av Eliteseriens aller beste spillere i fjor høst, men det var som luften gikk ut av ham da han signerte en langtidsavtale. Feilpasningene har florert i 2019 og han har vært en av seriens aller største skuffelser.
Sentral midtbane: Martin Spelmann – Godset.
Spelmann skulle bli sjefen og hærføreren som Godset savnet. Det dem glemte er at det holder ikke bare med å ha en personlighet. Spillet ute på kunstgresset har gått i sirup og vært direkte svakt. Trolig en mann som hever en allright lønn også. Dette er bortkastede penger.
Venstre Midtbane: Daniel Gustafsson – Lillestrøm.
Svenske Gustafsson ble hentet før sesongen. Her får virkelig begrepet "fotball er ferskvare" bein å gå på. Gustafsson hadde ikke levert på en årrekke i svensk fotball og denne sesongen ble ikke noe unntak. To mål og null assist for en spiller som startet 23 kamper og alle dem i en offensiv rolle, er naturligvis ikke godt nok. Når han samtidig ikke bidrar i spillet ute på banen blir totalen for svakt.
Høyrekant: Steffen Skålevik – Sarpsborg 08.
Dyreste signeringen noensinne for Sarpsborg 08. Meget overraskende at Sarpsborg la ned så mye penger på en spiller som egentlig aldri spilt fast i Eliteserien. Skålevik er en fantastisk type, men har ikke egenskapene som tilsier at han skal klare av å dra lasset som førstespiss for en klubb med ambisjoner om å kjempe i toppen. En scoring og mye benkesitting er fasiten for Skålevik.
Spiss: Matti Vilhjalmsson – Vålerenga.
Vilhjalmsson tenkte jeg var en bankers signering for Vålerenga. Han leverte solid de gangene han fikk mulighetene i RBK. Han startet også sesongen positivt for hovedstadsklubben, men har ikke klart å bære ansvaret som en av hærførerne i dette Enga-laget. Etter at Ejuke forsvant og rommene ble mindre i det offensive spillet har han vært direkte usynlig og ikke i nærheten av forventet nivå. To assist på de siste 14 rundene sier også sitt. Mistenker at ærgjerrige Vilhjalmsson ikke ønsker å avslutte tiden i Norge på denne måten og slår tilbake kommende sesong.
Venstrekant: Mos – Sarpsborg 08/Godset.
Mos ble hentet til Drammen før forrige sesong med store forventninger. Han var ok utover høsten og forventingene til denne sesongen var store. Mos hadde en meget svak vårsesong hos Godset. Sarpsborg håpet at et miljøskifte skulle gjøre den tidligere toppscoreren godt og byttet bort Lars Jørgen Salvesen til fordel for Mos. Det har vist seg å være et av de dårligste byttene i norsk fotball på lang tid. Salvesen har vært briljant for Godset og Mos direkte svak for Sarpsborg 08.
Trener: Lars Arne Nilsen – Brann.
Her var det knallhard konkurranse. Deila, Lennartsson, Bakke og Horneland har i tillegg til LAN hatt en forferdelig skuffende sesong. Nilsen er en trener som hatt tilgang til et av seriens beste lag og en stall som ble styrket med dyre Berisha før sesongen. Spilleren som skulle løfte bergenserne nærmere gullet. Brann har egentlig aldri vært med i medaljekampen og spillemessig har de ikke vist et fnugg av fremgang. Det har i de nærmeste vært umulig å se hva laget prøver på i det offensive spillet. Sesongen kan ikke kalles noe annet enn et gedigent fiasko.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03