• Se Vålerenga - Bodø/Glimt klokken 14.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Det er mars og denne måneden sparkes Eliteserie-sesongen i gang. I den anledning har Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson analysert Bodø/Glimt. Her er hans status på klubben per 1. mars.
Keeper - 3:
Ricardo Friedrich startet sesongen på benken i fjor, men kom inn i runde 8 og gjorde plassen til sin. Han hadde en solid sesong etter det. Den brasilianske sisteskansen er god på strek og i igangsettingen, men rufsete i feltarbeidet.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Forsvar - 3:
Glimt har mistet Martin Bjørnbak, som var lagets kaptein og krumtapp i forsvaret. Han er ikke erstattet, og det kan vise seg å være naivt. Bak stopperparet Lode og Moe er det syltynt, og en skade vil være nærmest en liten krise. Reitan har vært skadet i oppkjøringen noe som gjør at Isidoro vil starte sesongen der. Fredrik André Bjørkan er spennende på venstre side. Fireren holder mål, men bredden finnes ikke.
Midtbane -4:
José Angel er leid ut, men det tror jeg ikke er noen krise. Han var en god spiller, men temposvak. Her finnes det mange spillere å velge mellom. Det finnes fysikk, teknikk, ungdommelig pågangsmot og erfaring. Glimt har kanskje ikke noen ener i denne lagdelen, men mange som kjemper om plassene, og de har i tillegg sett svært gode ut i oppkjøringen. De er drillet lenge i systemet, og kan det ut og inn.
Angrep – 4:
Meget gode kanter. Philip Zinckernagel og Amor Layouni hadde gode sesonger i fjor. Begge er svært gode en mot en og skaper ofte trøbbel for motstanderbacken. Zinckernagel er en litt utypisk Glimt-kant, da han også vandrer inn i banen til tider. Det største problemet per dags dato er at de ikke har noen til å ekspedere innleggene sine til mål etter at Fardal Opseth ble solgt. Det er samtidig en dårlig skjult hemmelighet at Glimt ønsker en spiss inn de siste dagene av vinduet. Treffer de på den, er dette en meget spennende lagdel. Jens Petter Hauge har også sett frisk ut i oppkjøringen og er et reelt alternativ på kant.
  • Se Vålerenga - Bodø/Glimt klokken 14.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Saken fortsetter under videoen:
Trolig lagoppstilling (4-3-3):
Ricardo Friedrich
Jose Isidoro, Brede Moe, Marius Lode, Fredrik André Bjørkan
Vegard Leikvoll Moberg, Patrick Berg, Ulrik Saltnes
Philip Zinckernagel, Geir André Herrem, Amor Layouni
Treneren - 3:
Kjetil Knutsen: Turbulent i Glimt foran fjorårssesongen da Bjørkan gikk fra å være trener til sportssjef. Knutsen har fått mye rost for jobben på treningsfeltet, men sannheten er at Glimt hadde en forferdelig avslutning i fjor og var nære nedrykk. Det er opp til ham å bevise i år.
Nøkkelspilleren:
Philip Zinckernagel: Kantspilleren var en signalforsterkning forrige sesong, og han svarte til de høye forventningene. Zinckernagel har det meste som er ønskelig hos en 4-3-3 kant: Dyktig til å utfordre, god forståelse for spillet og har også et sluttprodukt. Han vandrer også til tider inn i mellomrommet og skaper farligheter derfra. Er ekstremt viktig for Glimts offensive spill.
  • Se Vålerenga - Bodø/Glimt klokken 14.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
Årets gjennombrudd:
Patrick Berg: Har prøvd et par sesonger uten helt å slå igjennom. Det var mye bråk rundt Berg i fjor, og han vurderte å skifte beite. Til slutt ble han igjen i Bodø og han har sett bedre ut enn noensinne. En herlig teknikk og overblikk. Det virker også som om han har fått den roen i spillet som han til tider savnet i fjor. Berg er også bedre trent enn noen gang tidligere. Kanskje blir han den nye maestroen på Glimts midtbane, ferdighetene finnes.
Salgsobjektet:
Amour Layouni: Kantspilleren var svært anonym i svensk fotball før han gikk til Elverum. Flere hevet øyenbrynene da Glimt hentet ham midtveis i 2017-sesongen. Han har utviklet seg enormt på tiden i Bodø. Layouni har et herlig steg, er god en mot en og har en strålende venstrefot. Begynner han bare å produsere flere målpoeng vil proffklubbene få opp øynene for ham.
Undervurdert:
Marius Lode: Havnet i skyggen av Martin Bjørnbak i fjor. Hadde en downperiode midt i sesongen, men kom tilbake sterkt den siste delen, og var en av lagets beste spillere da. Har noe så sjeldent som stor fart og er kanskje Eliteseriens raskeste stopper. Gode ferdigheter med ball, og kan spille forbi første pressledd hos motstanderne. Vil bli meget viktig i år.
Saken fortsetter under videoen:
Drømmespilleren:
Matthías Vilhjálmsson: Islendingen hadde passet perfekt inn som midtspiss i Glimt. Med kantservitørene til Glimt hadde han ekspedert inn en god del mål.
X-Faktoren:
Kantspillerne til Glimt kan stille i stand trøbbel for samtlige lag. Zinckernagel og Layouni er svært gode rettvendt.
Overgangsvinduet:
Laget har mistet hele sin sentrallinje, uten å erstatte den. Noe spesielt dårligere er det umulig å gjøre det på overgangsfronten. Jeg vil samtidig bli sjokkert hvis det ikke kommer inn et par spillere de siste ukene. Kvaliteten på dem vil definere sesongen.
Sesongen:
Ser man på fjorårssesongen og hva laget har mistet, burde det bli nedrykk, men Glimt har sett ut som en million i oppkjøringen. De har valset over det meste av motstandere de har møtt. Nå skal man kanskje ikke dra for store veksler av forsesongen, og det er mulig at dette har gjort at Glimt har slått seg for mye til ro på overgangsmarkedet. Glimt er vanskelig å spå, men det er en del spennende i klubben og treffer de bare med spiss-signeringen, tror jeg det kan bli et liv midt på tabellen. Men det avhenger at man får være skadefri i de bakre rekkene.
  • Se Vålerenga - Bodø/Glimt klokken 14.30 på Eurosport Player og Eurosport Norge
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03