LERKENDAL (Eurosport.no):
Mandag formiddag dagen etter 3-1-seier over Molde bruker å være en strålende start på uka for Pål André Helland. Og 29-åringen understreker at han er glad for seieren over erkerivalen, og at han gleder seg med lagkameratenes iherdige innsats som sørget for tre poeng med ti spillere i én omgang.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Men uten spilletid og med gårsdagens kritikk fra Nils Arne Eggen i pauseintervjuet med Eurosport friskt i minnet, føler kantspilleren behov for å respondere.
Se hele intervjuet med Eggen der han kom med kritikk av Helland. Saken fortsetter under videoen:
Derfor har han bedt om et intervju med Eurosport for å kunne svare på legendens uttalelser om at han ikke burde lufte sin frustrasjon rundt manglende spilletid.

– Han er fullt berettiget til å mene det, men det er jo feil. Intervjuet var ikke på kampdag og jeg har heller ikke oppsøkt media aktivt.
– Når vi reiser på kamp til Europa så har media tilgang på oss på reisedag, dagen før kamp. Da fikk jeg et spørsmål om spilletid og svarer egentlig politisk korrekt hele tida, helt til det blir presset frem et direkte spørsmål om jeg er fornøyd med å sitte på benken. Det er jeg jo selvfølgelig ikke, og det tror jeg ingen fotballspillere med vettet i behold er fornøyd med, så da svarer jeg det, fortsetter Helland.
Rosenborg-vingen peker på hva alternativet er:
– Alternativet er å ikke svare, det har vi sett at tar seg veldig dårlig ut for klubben. Det tredje alternativet er å lyve og si at jeg er strålende fornøyd med å sitte på benken, og jeg er opplært til å ikke lyve. Men jeg følger alltid opp med at jeg respekterer avgjørelsen og at jeg støtter lagkameratene mine. Det tror jeg vises. Jeg jublet som bare juling da Akintola utlignet til 1-1 i går. Det har ikke med lojalitet å gjøre.
Det er ikke første gang du uttrykker denne misnøyen, hvorfor tror du han reagerer nå?
– Jeg har satt meg i en posisjon som frittalende at folk ofte er ute etter meningen min, og nå er det mye mer negativt ladet enn at jeg spiller alt og avgjør kamper. Da blir det spørsmål om egen situasjon og at jeg ikke spiller. Jeg respekterer at folk har en helt annen mening enn meg, og trenerne har betalt for å ta ut det de mener er det beste laget ut fra hvordan de tenker. Men jeg må forbeholde meg retten i å være uenig, såpass ambisiøse må vi få lov til å være, fortsetter han, før han legger til:
– Så tror jeg Nils er enig med meg i det, at han kanskje leste overskriften istedenfor å lese hele saken, for der kommer det fram at jeg selvfølgelig respekterer avgjørelsen.
Se intervjuet med Helland. Saken fortsetter under videoen:

– Jeg blir veldig glad når vi vinner selv om jeg ikke spiller

Selv om Helland høster lovord for treningsinnsatsen tross at han ikke spiller, gir han ikke opp av den grunn.
– Jeg får bare bli enda friskere på trening, da. Det er klart det er tyngre i motbakke enn nedover, men desto deiligere å komme på toppen. Alt jeg ønsker er at Rosenborg skal spille best mulig, fylle opp stadion hver helg og fremstå som den beste mulige utgaven av RBK og engasjere publikummet her. Jeg gjør hva som helst for at laget skal vinne, sier han, og poengterer:
– Jeg blir veldig glad når vi vinner selv om jeg ikke spiller.
Hvordan er det som RBK-spiller å få kritikk fra legenden Eggen, er det en ordkrig det er vanskelig å vinne?
– Ja. Jeg vil ikke legge meg ut i en ordkrig, men det er litt som en kristen å bli kritisert av paven. Nils Arne er Gud i Trøndelag, med rette. Jeg syns bare i går at det var litt lite nyansert. Det er jo det verste man kan oppleve som trøndersk fotballspiller å bli kritisert av Nils Arne. For han har stort sett alltid rett, og om han ikke har det så har han det likevel.
Saken fortsetter under videoen:

Sutrer ikke til Horneland

Rosenborg-profilen poengterer at han ikke renner ned døren til trener Eirik Horneland for å klage på manglende spilletid, men at han svarte på et konkret spørsmål.
– Eurosport satt med info som tydet på at du skulle starte kampen søndag, satt du med de samme signalene?
– Hvis du skal tolke formasjonsøkta (lørdag) så gjorde det kanskje det, men det har skjedd flere ganger. Jeg fikk ikke muntlig beskjed om at jeg skulle starte. De valgte noe annet og det viste seg å være riktig.
Så det ble ikke gjort justeringer tett opp mot kampstart?
– Nei, det vet ikke jeg. Vi fikk laget på kampmøtet 3,5 timer før kamp.
Og der var det ingen overraskelser for deg?
– Nei, jeg har vært borti det før at jeg føler jeg har blitt drilla i en 11er også har jeg sklidd ut.
– Vil du føye til noe da?
– Nei, ikke annet enn at det var utrolig deilig å slå Molde.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43