FARO (Eurosport.no):
Alle som har spilt fotball før vil trolig kjenne det krible litt ekstra i beina når de ser den strøkne gressmatten ved anlegget The Campus i Faro helt sør i Portugal.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Ekstra spesielt er det nok for Anders Trondsen.
Rosenborgs midtbanemann hadde riktignok en liten tur ut på matten lørdag, men søndag ettermiddag var han der samtidig som resten av laget og hadde også en mer intensiv økt enn dagen før – til tross for at han fortsatt må trene på egen hånd fordi han trøbler med sin venstre hofte.
– Det er godt å få testet teknikken igjen. Jeg merker at den ikke sitter helt ennå, men det skal komme etter hvert, sier Trondsen til Eurosport.no.
Kun få meter lenger inne på matten trener resten av laget, men fullt så nært kjennes det neppe for Trondsen.
– Først må jeg bli helt, helt fri for smerter. Det er førsteprioritet. Så må jeg vel løpe litt, så jeg kommer litt i form, slik at jeg ikke drar på meg noe annet. Det er veldig ofte lett å dra på seg noe annet hvis man er lenge ute, så det må jeg passe litt på, sier han.
Se hvordan RBKs medisinske koordinator Haakon Schwabe vurderer Trondsen-skaden (saken fortsetter under):

– Har ikke fått ut potensialet mitt

Trondsen sier han har slitt helt siden den første kvalifiseringskampen mot Celtic i fjor. Den kampen ble spilt 25. juli.
Det er over et halvt år med plager for 23-åringen.
– Det har vært kjedelig. Jeg skal ikke si noe annet enn det. Jeg har merket at jeg ikke har fått ut potensialet mitt i kamper, og jeg har gått litt før kampene og visst at jeg ikke kommer til å være på mitt beste, men bare må stenge smertene ute og se hvor lenge det går, sier han, og fortsetter:
– Det er ikke en sånn følelse man vil ha når man går ut på matten, men samtidig er det konkurranseinstinkt og alt som slår inn. Jeg vil gjerne være med å bidra. Å være smertefri hadde vært helt perfekt nå. Det er lenge siden sist, sier Trondsen.

Angrer ikke på at han fortsatte å spille

Dessverre for Trondsen ble det aldri slutt på smertene i høstsesongen. Faktisk det var stikk motsatt.
– Det ble egentlig bare verre og verre. Mot Leipzig slet jeg bare med å tusle rundt der, så jeg merket det godt.
– Hvis man skal være etterpåklok: Burde du roet konkurranseinstinktet og kastet inn hånkleet tidligere?
– Det kan man si på mange ting, men jeg valgte å spille og prøve å hjelpe laget. Selvfølgelig kan man si etterpå at det kunne ha vært bra, men det vet man ikke med den type skade. Det hadde vært verre hvis jeg tok det med ro en måneds tid og ikke hadde blitt bra igjen. Da hadde den måneden egentlig vært bortkastet, sier Trondsen, og legger til at han står for valget.
Se Trondsen i aksjon her (saken fortsetter under):

Har sett seg ut sin nye rolle

Med en fortid i Sarpsborg 08 er han klar på at han ikke vil være redd for å løpe mye under Eirik Horneland. Den nye RBK-treneren vil spille med tre midtbanespillere, stort sett to indreløpere og en dypere rolle.
Trondsen har sett seg ut hvilken posisjon han vil forsøke å gjøre til sin.
– Det er vel den dype jeg trives best i. Jeg følte jeg var på god gang i sommer og hadde noen veldig gode kamper før jeg fikk trøbbel i hofta. Jeg følte jeg var på gang da, og mot Brann følte jeg det var bra. Det er der jeg føler meg best. Jeg får brukt pasningsfoten og overblikket. Så kommer man til å se at jeg blir litt mer aggressiv i presset når jeg blir kvitt hofteproblemet, så da blir det nok sikkert noen susende taklinger, regner jeg med, sier Trondsen.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03