Islendingen fikk sine første minutter i Vålerenga-trøya i en treningskamp mot Strømmen i forrige uke.
Helland spår at det er starten på et bekjentskap VIF-fansen vil sette pris på. 29-åringen hyller sin tidligere lagkamerat for holdningene han står for.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
– Han er dønn lojal. Han er nesten best på trening hver dag. Han klager og sutrer aldri, men blir selvfølgelig veldig skuffet hver gang han ikke får spille. Da blir han bare sint, så går han ut, er god på trening og er klar når han får sjansen, sier Helland.
– Han kommer med råd og tips, og støtter opp alle som spiller i hans posisjon. En helt fantastisk lagkamerat og en god kompis, fortsetter RBK-kanten.

Fikk det vanskelig i RBK: – Synd

Vilhjálmssons tid i Rosenborg ble preget av skader. Blant annet ble han satt på sidelinjen etter en korssbåndsskade.
– Han er en fantastisk type. En veldig, veldig god fotballspiller. Det er selvfølgelig synd at han røk korsbåndet. Det var forferdelig. Du blir satt tilbake nå det er så alvorlige skader, sier Helland.
Samtidig varsler Helland at angriperen virkelig er på gang før denne sesongen.
– Han kom tilbake fra korsbåndsskade og manglet kanskje litt på å være så skarp som han kan være. Nå har han gjort en veldig god jobb i ferien. Det er nesten så han klarte å holde følge med meg, så han er i god form, sier Helland lurt.
  • Helland er gjest i Eurosports Eliteserie-podcast. Den finner du her
Se hva som overbeviste VIF-spilleren om å signere (saken fortsetter under):

Helland: – Da er du nesten en psykopat

Rosenborg-profilen spår at Ronny Deila vil få en spiller som er med på å bygge en god treningskultur i Vålerenga.
– Han er en vinner. Det han han alltid vært. Han kom til Start og rykket opp, så kom han hit og vant alt hele tiden. Det gjorde han også på Island. Han er vant til å vinne, sier Helland, som ikke klarer å holde et stikk mot VIF skjult:
– Vi får håpe at han ikke vinner i år. Han kan vinne enkeltkamper. De ser på det som å ta en medalje som å vinne en medalje, så da får de ta sølv eller bronse, sier den seiersvante trønderen.
Han spår at islendingen vil skyte seg inn i Vålerenga-supporternes hjerter den kommende sesongen.
– Du er en sadist hvis du ikke liker han. Da er du nesten en psykopat. Det er en veldig, veldig god mann, fastslår Helland med et smil.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03