Når Bodø/Glimt rykket opp fra OBOS-ligaen i 2017 var det Ulrik Saltnes som fikk sin gjennombruddsesong med 13 mål, og syv målgivende pasninger på 27 kamper. Sesongen før var det derimot ikke langt unna at den nå 26 år gamle midtbanespilleren la opp.
– Jeg hadde egentlig så og si bestemt meg for å legge opp når den sesongen begynte, forteller Saltnes i Eurosports Eliteserie-podcast
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Bodø/Glimt rykket ned fra Eliteserien i 2016, til tross for å ha startet sesongen ubeseriet og lå på toppen av tabellen etter tre spilte runder. Klubben lå før siste serierunde på kvalifiseringsplass med to poengs forsprang på Stabæk under streken.
I den siste serierunden tapte nordlendingene for Rosenborg, mens Stabæk slo Start som betydde at Bodø/Glimt tok turen ned til OBOS-ligaen. Der herjet Bodø/Glimt, som til slutt vant ligaen 16 poeng foran Start som ble nummer to på tabellen.
– Det ble et vendepunkt for min karriere. Det var et emosjonelt år for min del. I siste serierunde ser jeg familien på tribunen, og når man har stanget i motgang i så mange år, var det plutselig veldig mye følelser som skulle ut, forteller midtbanespilleren om tårene som kom etter siste serierunde i 2017.
Artikkelen fortsetter under videoen. Har du sett denne?

Vondt i magen

I 2016-sesongen hadde han bare fått tolv kamper på banen for Bodø/Glimt. Av disse disse tolv kampene fikk han bare seks hele kamper. Når sesongoppkjøringen kom så slet han med å holde ut.
– Jeg hadde spilt en treningskamp, og jeg klagde på at jeg hadde veldig vondt i magen, slik jeg veldig ofte hadde på den tiden når jeg spilte fotballkamper. Det var vel noe psykisk som fikk utslag fysiskt også, sier Saltnes, og fortsetter:
– Jeg var på kontoret til Håvard Zachariassen som kjente en fyr som først og fremst var tilknyttet militæret, som kanskje kunne passe for min situasjon. Så jeg tok en prat med ham. Det endret litt av tankegangen min. Jeg ble litt mer offensiv, og ga mer faen.

Ikke den eneste som fikk hjelp

Det var ikke bare Ulrik Saltnes som har fått hjelp ifra den mentale treneren til Bodø/Glimt. Patrick Berg har et etternavn og en fotballfamilie som er kjent i hele fotball-Norge, og talentet fikk sin debut for Bodø/Glimt allerede som 16-åring. Denne sesongoppkjøringen har 21-åringen tatt store steg og ser nå ut til å bli fast på midtbanen for klubben.
– Jeg føler at det er noe som har løsnet mentalt for min del. Jeg har jobbet mye med mental trener slik som mange andre i klubben nå gjør, og det har hjulpet meg en del, sier Berg, og legger til:
– Jeg har blitt mer offensiv i hodet og angriper kamper med en mer offensiv tankegang, der jeg tidligere har vært engstelig og redd for hva som kan gå galt. Det har blitt knekt en kode der.
Se hele podcasten her:
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03