Seriestart er i april, og da med en stor endring fra årets sesong. I 2020 skal kampene spilles lørdag og søndag, med henholdvis to og seks kamper, melder Norsk Toppfotball.
Avspark blir lørdag 4. april, med kamp klokken 16:00 og 18:00. På søndager fordeles seks kamper fordelt på fem klokken 18:00 og en kamp klokken 20:00.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
I mai, juni, juli, august og september blir det lørdagskamper både klokken 18:00 og 20:00.
I tillegg flyttes cupfinalen frem til siste helg i oktober. Det skal også spilles runder i Eliteserien under EM, men ikke på dager der det spilles kamper.
Terminlisten for kommende sesong offentliggjøres av NFF torsdag 19. desember. Eurosport Norge har sending fra 11:55.
– Vi har hørt på supporterne og flyttet mandagskampen inn i helgen. Det er et viktig grep som blant annet Norsk Supporterallianse (NSA) har vært pådriver for. Våre publikumsundersøkelser viser at de fleste fotballinteresserte nordmenn ønsker senere start på sesongen og at kampene konsentreres om helgene. Vi er svært glade for å levere begge deler, sier adm. direktør for Norsk Toppfotball Leif Øverland, i en pressemelding.
Tallene viser en marginal nedgang i antall solgte billetter i Eliteserien, og drøye 12 prosent ned i OBOS-ligaen. I Eliteserien 2019 ble det solgt 1.386.393 billetter på norske arenaer denne sesongen. Sammenlignet med forrige sesong er det en nedgang på 1,51 prosent.
– Vi er glade for at man sammen med supportere, mediepartner og Norsk Toppfotball har funnet en løsning alle er fornøyde med, sier Nils Fisketjønn i NFF.
Øverland sier deres ambisiøse plan er å få publikumsvekst allerede i 2020. Endringen innebærer også et bytte av kanal.
– Nå skal vi, sammen med fotballen, prøve å gjøre Eliteserien til et enda større og tydeligere helgeprodukt. Vi flytter derfor mandagskampen til lørdag, og bytter i tillegg ut MAX med TVNorge som kanal for denne kampen. Dermed er det Eurosport Norge, TVNorge og Dplay som blir hjem for norsk toppfotball det neste året. Vi tror disse grepene kan gi en enda bedre totalopplevelse for norske fotballfans – både for de som ønsker å dra på stadion og de som kamper på TV eller på Dplay, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i Discovery Norge i pressemeldingen.
  • Se terminlistesendingen på Eurosport Norge og Eurosport Player fra klokken 11:55 torsdag.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03