Eurosport.no har tatt en runde i landet og tror dette er blir lagoppstillingene i seriepremieren. Her tar vi for oss alle kampene som spilles på søndagen.
Bodø/Glimt – Rosenborg kl 20:00 søndag på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Norge.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14

Bodø/Glimt

Patrick Berg skadefri etter liten smell. Philip Zinckernagel noe mer usikker, men Kjetil Knutsen sier i «Før Runden» på Eurosport at han tror dansken blir kampklar. Hvis ikke tar den høyt aktede og friskmeldte unggutten Håkon Evjen trolig plassen på kanten, eventuelt Runar Hauge som har vært god i vinter. Bortsett fra at tomrommet etter Kristian Fardal Opseth har vist seg vrient å fylle med helt frisk spiss så har vinteren sett meget bra ut for Glimt, tross i tunge spillersalg. Vegard Bergan fra Odd skal utfordre Brede Moe og Marius Lode i midtforsvaret, men de to sistnevnte har levert meget godt sammen i vinter. De gule har heller ikke Eliteseriens bredeste tropp, derfor bør ikke dette tipset være for langt fra fasiten.
Mulig 11er:
Friedrich – Dahl Reitan, Moe, Lode (Bergan), Bjørkan – Leikvoll Moberg, Berg, Saltnes – Zinckernagel, Herrem, Layouni.
Skadet: Boniface. Usikre: Zinckernagel, Lode
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Rosenborg

Med Birger Meling og Tore Reginiussen klare til kamp ser det straks lysere ut for Eirik Horneland, som stilte med en tynn tropp mot Norrköping grunnet skadeforfall og landskamper. Anders Konradsen og Erik Botheim skal også være kampklare etter en full treningsuke, mens Anders Trondsen har litt igjen til toppform. Også er det evige spørsmålet om Nicklas Bendtner er kampklar eller ei, nå er han hvert fall med til Bodø.
Mulig 11er:
Hansen – Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling – Akintola, Konradsen, Jensen, Helland – Åsen – Søderlund.
Usikre: Bendtner, Trondsen.
Ranheim-Tromsø kl 18:00 søndag på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Pluss 4

Ranheim

Svein Maalen var en blid og ubekymret herremann på Avspark på Ullevaal tirsdag. Skadefri tropp og kamp om «mange plasser» som han sier selv, men i praksis er åtte-ni spillere ganske sikre i 11ern i Ranheimsfjæra. Virker som Ola Solbakken tar høyrekanten og eks- Levanger-spiller Mateo Lopez får tilslaget ved siden av fjorårets bærebjelker Eirik Valla Dønnem og Mads Reginiussen på midtbanen. Ellers grei skuring.
Mulig 11er:
Barli – Alseth, Furu, Kvande, Foosnæs – Reginiussen, Valla Dønnem, Lopez – Solbakken, Karlsen, Tønne.

Tromsø

Langt flere spørsmålstegn hos Simo Valakaris menn, som har gått på noen solide stjernesmeller på tampen av oppkjøringen. Nå kan hele trebackslinja vrakes kort tid før 1. serierunde, TIL håper på den måten å opptre med mer defensiv pondus enn i møtene med Mjøndalen, Glimt og Vålerenga. Det gjør laguttaket mer vrient å spå. Spissene Espejord og Bakenga er ute, særlig førstnevnte savnes hos Gutan, i likhet med langtidsskadde Jostein Gundersen.
Mulig 11er, 3-4-3:
Kongshavn – Jenssen, Wangberg, Pirinien – Taylor, Gamst Pedersen, Antonsen, Nilsen – Norø Ingebrigtsen, Rojas, Berntsen.
Ute: Bakenga, Espejord, Gundersen.
Har du sett denne?
Viking – Kristiansund kl 18:00 søndag på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Pluss 2

Viking

Hodebry av den gøyale typen for Bjarne Berntsen i form av at vikarene for landslagsspillerne gjorde sine saker meget bra for Viking i generalprøven mot FK Haugesund (4-0). Dermed må det tas avgjørelser om Zymer Bytyqi danker ut Usman Sale på høyrekant og om kaptein Viljar Vevatne tar plassen fra Axel Óskar Andrésson i midtforsvaret. Vevatne har vært ute siden i fjor sommer, men fikk viktige minutter mot Haugesund. Også har vi det store keeperspørsmålet, naturligvis. Den fighten skal bli interessant å følge gjennom 2019 og er vidåpen. Friskusen Daniel Pereira banker på døra, men Berntsen velger nok rutine på backene i åpningen.
Mulig 11er:
Arnebrott (Austbø/Wichne) – Vikstøl, Andrésson, Hove, Bjørshol – Thorstvedt, Fridjónsson, Ibrahimaj – Sale, Høiland, Tripic.
Skadet: Furdal

Kristiansund

Noen små utfordringer for Christian Michelsen før seriepremieren. Både Andreas Hopmark, Amidou Diop og Christoffer Aasbak gikk av i den jevnspilte generalprøven mot Aafk (1-0- seier), men har trent for fullt denne uka og er OK. Bent Sørmo, Dan Peter Ulvestad og Flamur Kastrati stod også over. Ulvestad er klar, men Kastratis strekkskade tar noe lengre tid å lege. I tillegg er Aliou Coly suspendert i de to første kampene, så særlig på høyreback er det åpent om plassen. Sørmo er såvidt i gang med trening og kan ta plassen, hvis ikke blir det enten Christopher Lindquist eller venstreback Erlend Sivertsen der (de delte minuttene mot Aafk), i følge Tidens Krav. Positivt at nykommerne Thomas Amang og Lindquist fikk seg minutter sist, etter kun kort tids trening med laget. En avgjørelse som må tas er om Amang er klar til dyst fra første minutt, men kampbildet mot Viking bør passe ham bra, så vi tror han får sjansen. Pål Erik Ulvestad er såvidt tilbake på trening og tar trolig plass på benken.
Mulig 11er:
McDermott – Sørmo (Sivertsen, Lindquist) Psyche, DP Ulvestad, Aasbak – Hopmark, Diop, Kalludra – Amang, Bye, Gjertsen.
Ute: Kastrati. Usikre: Sørmo, Pål Erik Ulvestad.
Sarpsborg 08 – Molde søndag kl 18:00 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Pluss 1
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Sarpsborg

Skader og sykdom i forsvaret, i tillegg til at nysigneringene Pablo Arboine og Sheldon Bateau har fått lite tillit, har gjort at Geir Bakke har lagt om til 3-5-2 i noen av de siste treningskampene. Det går sarpingene trolig bort i fra om Jørgen Horn vurderes som kampklar, 45 minutter mot Norrköping gjorde godt for Oslo-gutten, med mindre Bateau får plass ved siden av Nicolai Næss. Ellers er ni av elleve plasser på laget temmelig sikre. Wilmer Azofeifa utfordrer Matti Lund Nielsen om plassen ved siden av Kristoffer Zachariassen hvis det blir 4-4-2, i 3-5-2 starter begge. Eventuelt kan Jonathan Lindseth ryke for å gjøre plass til alle tre. Stjerneskuddet Jørgen Strand Larsen dundret inn to mål for Norge U19 mot Kroatia i midtuka og starter på topp sammen med Steffen Lie Skålevik.
Mulig 11er:
Vasyutin – Tveita, Horn (Bateau), Næss, Thomassen – Halvorsen, Zachariassen, Lund Nielsen, Lindseth (Azofeifa) – Strand Larsen, Skålevik.
Skadet: Askar, Vetti. Usikre: Horn.

Molde

Eliteseriens bredeste stall å velge fra for Erling Moe, men noe småskader og manglende kamptrening her og der gjør at det ikke er så mange spørsmålstegn rundt laguttaket på søndag. Trolig får samme gjeng som startet mot Östersund tillit. Litt uro rundt hofta til Martin Bjørnbak, som har trent alternativt siden han ble byttet ut mot svenskene. Deltok på fredagens økt, men er touch and go før søndagen. Eirik Ulland Andersen nærmer seg kampform, men Erling Knudtzon får nok tilslaget enn så lenge. Leke James har litt å gå på fysisk, det samme har Etzaz Hussain og Mathis Bolly.
Mulig 11er:
Linde – Haraldseid, Bjørnbak (Gabrielsen), Forren, Haugen – Aursnes, Ellingsen, Eikrem – Knudtzon, Ohi, Hestad.
Ute: Bolly, Hussain. Usikre: Bjørnbak, Leke James.
Har du sett denne? Saken fortsetter.
Strømsgodset – FK Haugesund kl 18:00 søndag på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Pluss 3
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Strømsgodset

Marcus Pedersen er nesten to måneder foran skjemaet etter skulderskaden, har fått to innhopp og har friskmeldt seg selv før hjemmekampen mot FKH. Spørsmålet er om BP velger å starte med toppscoreren eller gir ham 30 min fra benk. Martin Spelmann og Yacouba Sylla har fått kamptrening de også, dermed er Godset nær fulltallige før sesongåpningen og laget vil ligne på det som spilte 1-1 mot Start. Tøff konkurranse både om keeperplass, den ene stoppern og ikke minst på midtbanen, men Viljar Myhra virker å ha tatt plassen i buret. Vi tror Mounir Hamoud får tilslaget foran Lars Sætra for å matche farten til Ibrahima Wadji. Flere U-landslagsspillere var utilgjengelige mot Start, av U19-gutta som kvalifiserte seg til EM-sluttspill er Johan Hove nærmest en plass på laget, han har vært god i vinter. Men også Kristoffer Tokstad, Herman Stengel, Martin Rønning Ovenstad og Stian Ringstad er alternativer på midtbanen, her er det spillere som ikke engang kommer med i tropp og flere spørsmålstegn.
Mulig 11er:
Myhra – Vilsvik, Glesnes, Hamoud (L Sætra), Parr – Tokstad, Sylla, Hove, Spelmann (Ringstad) – M Pedersen (Spelmann), Mos
Usikre: Pedersen (manglende kamptrening).

Haugesund

0-4 ganger to og fast mann i midtforsvaret ute for sesongen: De siste ukene har ikke vært ideelle for Jostein Grindhaug før trenercomebacket. Riktignok har FKH signert fire spillere på kort tid nå like før vinduet stenger, men spørsmålstegnene er mange om lagets form og tilstand. Hvilke svar Grindhaug fikk av 0-4-slakten i Stavanger sist helg er ikke godt å si, mest usikkerhet knyttet til om viktige Joakim Våge Nilsen blir klar, samt kampen om kantplassene. Der kan Martin Samuelsen bli vraket til fordel for Torbjørn Kallevåg fordi sistnevnte er mer drillet i FKHs spillemåte. Og hvem av nykommerne Benjamin Tiedemann Hansen og Douglas Bergqvist tar plass i Haugesunds ferske forsvar? Vi tror dansken.
Mulig 11er:
Gostmoski – Desler, Pallesen Knudsen, Tidemann Hansen, Stølås – Sandberg, Tronstad, Leite, Kallevåg – Grindheim – Wadji.
Ute: Våge Nilsen.
Stabæk – Lillestrøm 19:00 mandag på Dplay, Eurosport Player og MAX

Stabæk

Stabæk det laget som bar mest preg av landslagsfravær i generalprøvehelga. Vant likefullt 1- 0 i Mjøndalen med et nykomponert lag. Et par plasser med tøff konkurranse i laget. Steinar Strømnes og Vadim Demidov er én duell. Nykommer Matthew Rusike og Hugo Vetlesen på høyrekant en annen. I tillegg må Henning Berg vurdere hvor han plasserer Luc Kassi, vi tror han får muligheten bak Frank Boli på topp og at Daniel Braaten starter på benk. Var rusten i de 45 minuttene han fikk mot MIF søndag. Jeppe Moe blir trolig friskmeldt etter liten skade.
Mulig 11er:
Sandberg – Hanche-Olsen, Vihmann, Demidov (Strømnes), Moe – Rusike (Vetlesen), Bohinen, Børkeiet, Brynhildsen – Kassi – Boli.
Usikre: Moe.

Lillestrøm

At ikke Arnor Smarason har kunnet delta for fullt de siste ukene er et av få problemer for Jørgen Lennartsson før returen til klubben han trente i 2011. Fikk behandling fredag og er usikker. Likevel regner vi med at svensken finner plass til islendingen i startoppstillingen mandag. I fraværet av 10ern i laget har Lennartsson testet 4-3-3 i enkeltkamper, deriblant mot VIF sist, noe som har ført til små posisjonsendringer for blant andre Kristoffer Ødemarksbakken. Han utfordres av Erik Brenden om venstrekanten. Vi forventer 4-4-1-1 i serieåpningen på Nadderud. Om Smarason må ty til benk kommer Brenden inn til 4-3-3 eller Moses Ebiye inn på topp. Elendig forsvarsspill preget VIF-kampen, LSK hang ikke med på Vålerengas kjappe kombinasjonsspill, men den bakre fireren som startet på Intility får nok sjansen igjen.
Mulig 11er:
Maric – Rafn, Salquist, Kippe, Kind Mikalsen – Gustafsson, Dyer, Pedersen, Ødemarksbakken – Smárason (Brenden, Moses) – Lehne Olsen.
Usikre: Smarason, Sandberg, Krogstad. Ute: Melgalvis.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03