Populære sporter
All sport
Vis alt

Fikk millionbonus for å berge Eliteserie-plassen

Jacob Sundblom Nygaard

Oppdatert 04/12/2019 klokken 22:04 GMT+1

Mjøndalens spillergruppe fikk klingende mynt i egen lomme, etter å ha sikret Eliteserie-plassen.

Mjøndalen

Foto: Scanpix

Det er i den ferskeste episoden av podcasten "Spillerrådet", at Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth forteller om bonusordningen som ga laget en vitamininnsprøytning i innspurten av sesongen.
Laget hadde kniven på strupen før den siste serierunden, og sto sammen med seks andre lag i fare for å rykke ned eller havne på kvalikplass. Forrige onsdag tikket det inn en beskjed på telefonen til Gauseth, der en rekke sponsorer hadde bestemt seg for å gi MIFs spillergruppe ekstra motivasjon før den siste og avgjørende kampen.

Rundet oppover

– De var lei av at vi ikke vant fotballkamper. Det var enten én eller tre kamper igjen dersom vi skulle ut i kvalik. I vår bransje motiveres man av bonuser. Representanten fortalte at det var laget en pott på 800.000 kroner, som utelukkende vil gå til spillerne, dersom man redder plassen i Eliteserien, forteller Gauseth.
– Det var utrolig raust, og ga oss selvsagt en kjempeboost.
Dagen etterpå kom den samme representanten i garderoben. Da hadde potten plutselig økt med 200.000 kroner, slik at det sto én million kroner på spill for bruntrøyene i Vålerenga-kampen.
– De hadde bestemt seg for at 800.000 kroner var en litt kjedelig sum. Da ble det heller en million, sier Gauseth.
Mjøndalen vant kampen med 1-0, reddet plassen i Eliteserien, og sikret bonusen som samarbeidspartnerne hadde lovet dem.

Flat struktur

Consto AS, Mjøndalen Boligutvikling AS og klubbens investorer gikk sammen om bonusen. En representant for gruppen, som ikke ønsker å navngis, sier dette til Eurosport.no:
– Mjøndalen er et lag med lave lønninger og ekstremt godt samhold. Derfor var det en glede at bonusmålet ble nådd.
Kaptein Gauseth forteller at pengene er fordelt flatt innad i laget, at spillere på utlån har fått sin del, og at hospitanter fra juniorlaget også har fått en del av kaken.
Se Gauseth fortelle om historien her!
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame