Eurosport

Får Helland-ros, men refses av andre: «Hvem faen er han?»

Får Helland-ros, men refses av andre: «Hvem faen er han?»

03/02/2019 13:26Oppdatert 04/02/2019 09:11

Rosenborg-spiller Jonathan Levi tør å si at han har tro på egne ferdigheter. Det faller ikke i smak hos alle.

Eurosport Player: Kjøp abonnement her

Direkte på Eurosport

FARO (Eurosport.no):

Svensken har oftere og oftere fått spilletid i Rosenborg etter at han kom til Norge som 21-åring i juli 2017.

Det har bidratt til at også svenskene har fått øynene opp for kantspilleren. Levi ble tatt ut i troppen til Janne Andersson som i januar var i Qatar på vinterturné.

– Det var kult. Fra man har vært en liten gutt har man alltid drømt om å spille på landslaget. Selv om det ikke var en offisiell kamp, så var det treningskamp, så det teller. Det var stort. Jeg følte det var veldig profesjonelt, så det gjør jeg gjerne en gang til, sier Levi til Eurosport.no.

23-åringen har rett før intervjuet scoret det avgjørende målet på trening som gjorde at hans lag vant etter å ha ligget under 3-6.

Sjekk spillet her (saken fortsetter under):

Video - RBK i Portugal: Imponerende snuoperasjon på trening

02:06

Levi: – Jeg har fått mye kritikk

– De spurte hvem som var best på laget og jeg hadde ikke spilt med to tredeler av det laget, så det er klart at jeg selv sier at jeg er best på laget. Jeg tror alle andre ville svart det samme hvis de hadde hatt litt selvtillit. Jeg står for det jeg har sagt. Jeg har fått mye kritikk for det, men jeg står fortsatt her og sier at jeg er det, sier han til Eurosport.no.

– Hvorfor har du fått mye kritikk?

– I Sverige, og kanskje i Skandinavia, liker man ikke at man går ut og sier masse ting, men sånn er det. Det er ingenting jeg bryr meg om. Jeg synes det er ganske artig når folk sier noe. Det er sånt man må leve med som fotballspiller, sier Levi.

– Hvordan har du fått kritikk? Er det på SMS?

– Alt mulig. Sosiale medier når så langt, så noen ganger er det unngåelig, folk tagger deg i hva som helst og da dukker det opp. Samtidig forsøker man å unngå så mye som mulig, men jeg synes det er litt artig med folk som sier «Hvem faen er han?» og litt sånt. Jeg synes bare det er gøy, sier RBKs svenske.

Synes Levi at han er den beste i RBK-troppen? Sjekk svaret hans her (saken fortsetter under):

Video - Fikk kritikk etter utsagn: – Jeg synes det er ganske artig

03:50

– Han er ikke bråkjekk

Levi forteller at det også har strømmet på med positive tilbakemeldinger etter hans friske melding. Spesielt fotballspillere har sagt at han traff klokkerent og gir han ti av ti for uttalelsen.

RBKs Pål André Helland, som selv er vant til å svare friskt, er blant de som har stilt seg bak svenskens måte å være på.

– Vi kjenner Levi. Det er ikke langt unna at han mener det selv, men han er fin. Han er ikke bråkjekk eller eplekjekk. Han er veldig fin å ha i en gruppe. Jeg tror at som offensiv spiller, der mye av repertoaret går på å ta seg forbi motstanderen, så må du nesten tro at du er uovervinnelig, og at det er uflaks hver gang du mislykkes, hvis du skal være god. Jeg skjønner tankegangen bak det, forklarer Rosenborgs nye nummer ti.

Levi har blitt fleipet litt med blant RBK-gutta, men i bunnen ligger det en forståelse bak det.

– I idrett generelt er det mentale veldig avgjørende og har man veldig høy selvtillit er det positivt så lenge man ikke koker over. Levi er en fantastisk gutt, så det er ikke noe problem. Det er bare bra at han har tro på seg selv, understreker Helland.

Levi er ellers klar på at han har funnet seg godt til rette i Trondheim og ønsker å vise seg frem enda mer under Eirik Horneland.

– Jeg trives veldig godt på laget og i Trondheim som by med å spille foran Kjernen på Lerkendal. Jeg håper at jeg blir her og jeg vil gjerne vise mine ferdigheter i denne klubben, fastslår Levi.

Sett denne?

Video - Helland-utspill får Horneland til å flire: – Det må være en bløff

02:22