Kommer Hornelands første RBK-seier? Se Rosenborg-AGF på Eurosport Player mandag 21.00
FARO (Eurosport.no):
Svensken har oftere og oftere fått spilletid i Rosenborg etter at han kom til Norge som 21-åring i juli 2017.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Det har bidratt til at også svenskene har fått øynene opp for kantspilleren. Levi ble tatt ut i troppen til Janne Andersson som i januar var i Qatar på vinterturné.
– Det var kult. Fra man har vært en liten gutt har man alltid drømt om å spille på landslaget. Selv om det ikke var en offisiell kamp, så var det treningskamp, så det teller. Det var stort. Jeg følte det var veldig profesjonelt, så det gjør jeg gjerne en gang til, sier Levi til Eurosport.no.
23-åringen har rett før intervjuet scoret det avgjørende målet på trening som gjorde at hans lag vant etter å ha ligget under 3-6.
Sjekk spillet her (saken fortsetter under):

Levi: – Jeg har fått mye kritikk

Underveis på landslagsoppholdet ble han av svenske medier spurt om hvem som var den beste spilleren i troppen. Da svarte han at han mente det var han selv.
– De spurte hvem som var best på laget og jeg hadde ikke spilt med to tredeler av det laget, så det er klart at jeg selv sier at jeg er best på laget. Jeg tror alle andre ville svart det samme hvis de hadde hatt litt selvtillit. Jeg står for det jeg har sagt. Jeg har fått mye kritikk for det, men jeg står fortsatt her og sier at jeg er det, sier han til Eurosport.no.
– Hvorfor har du fått mye kritikk?
– I Sverige, og kanskje i Skandinavia, liker man ikke at man går ut og sier masse ting, men sånn er det. Det er ingenting jeg bryr meg om. Jeg synes det er ganske artig når folk sier noe. Det er sånt man må leve med som fotballspiller, sier Levi.
– Hvordan har du fått kritikk? Er det på SMS?
– Alt mulig. Sosiale medier når så langt, så noen ganger er det unngåelig, folk tagger deg i hva som helst og da dukker det opp. Samtidig forsøker man å unngå så mye som mulig, men jeg synes det er litt artig med folk som sier «Hvem faen er han?» og litt sånt. Jeg synes bare det er gøy, sier RBKs svenske.
Synes Levi at han er den beste i RBK-troppen? Sjekk svaret hans her (saken fortsetter under):

– Han er ikke bråkjekk

Levi forteller at det også har strømmet på med positive tilbakemeldinger etter hans friske melding. Spesielt fotballspillere har sagt at han traff klokkerent og gir han ti av ti for uttalelsen.
RBKs Pål André Helland, som selv er vant til å svare friskt, er blant de som har stilt seg bak svenskens måte å være på.
– Vi kjenner Levi. Det er ikke langt unna at han mener det selv, men han er fin. Han er ikke bråkjekk eller eplekjekk. Han er veldig fin å ha i en gruppe. Jeg tror at som offensiv spiller, der mye av repertoaret går på å ta seg forbi motstanderen, så må du nesten tro at du er uovervinnelig, og at det er uflaks hver gang du mislykkes, hvis du skal være god. Jeg skjønner tankegangen bak det, forklarer Rosenborgs nye nummer ti.
Levi har blitt fleipet litt med blant RBK-gutta, men i bunnen ligger det en forståelse bak det.
– I idrett generelt er det mentale veldig avgjørende og har man veldig høy selvtillit er det positivt så lenge man ikke koker over. Levi er en fantastisk gutt, så det er ikke noe problem. Det er bare bra at han har tro på seg selv, understreker Helland.
Levi er ellers klar på at han har funnet seg godt til rette i Trondheim og ønsker å vise seg frem enda mer under Eirik Horneland.
– Jeg trives veldig godt på laget og i Trondheim som by med å spille foran Kjernen på Lerkendal. Jeg håper at jeg blir her og jeg vil gjerne vise mine ferdigheter i denne klubben, fastslår Levi.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03