Spissen har sonet ferdig sin voldsdom på 50 dager, og gjennomfører etter planen sin første treningsøkt under RBKs nye trener mandag.
Horneland besøkte spilleren i København under soningen, og har tidligere gjort det klart at spilleren ikke vil være aktuell for noe annet enn spissposisjonen under ham som trener.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Eurosports fotballekspert, Tor Ole Skullerud, er spent på å se hvordan dansken kommer til å passe inn i Hornelands spillmønster.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

– Har en jobb å gjøre

Energi, løpskraft og gjenvinning er noen stikkord i Eirik Hornelands fotballfilosofi.
– Akkurat den biten må Bendtner gjøre en jobb for å komme seg inn i. Han må legge ned jobben som kreves for å tilpasse seg Hornelands tanker, og derfor er jeg litt spent på hvordan dette går seg til. Han har trolig en jobb å gjøre der, sier Skullerud.
Bendtner har mistet en drøy måned av oppkjøringen, men skal ha holdt seg i god fysisk form. Skullerud tror ikke det har all verden å si at spilleren ikke har fått vært med laget frem til nå i oppkjøringen.
– Man har en lang oppkjøring i Norge, og det finnes mer enn nok tid på å komme i gang før serien starter, sier han, og skyter inn:
– Samtidig har han gått glipp av oppstarten med ny trener, Hornelands tanker, og hvordan han ønsker å spille. Men jeg tror han vil få god nok tid til å vende seg til det.

Trolig bare én spiss

Konkurransen om en spissplass i Rosenborg er knallhard, med Alexander Søderlund som Bendtners hardeste konkurrent. I tillegg vil Erik Botheim være med å pushe de to etter at han blir kvitt skaden han har slitt med noen uker.
I noen kamper forrige sesong ble én av disse to trukket ut på kanten for å gjøre plass til både Søderlund og Bendtner på banen samtidig.
– Det er en knalltøff konkurransesituasjon, men jeg har vondt for å se for meg at de to kommer til å være på banen samtidig, sier fotballeksperten, som ikke er i tvil om at Bendtner vil bli en ressurs for Rosenborg i 2019.
– Alle vet hva han er i stand til hva gjelder mål og målpoeng når han er i form. Gi ham litt tid til å komme i gang så blir det spennende å se ham for Rosenborg denne sesongen, sier Tor Ole Skullerud.
Rosenborg serieåpner borte mot Bodø/Glimt 31. mars klokken 20.00.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03