TRONDHEIM / OSLO (Eurosport.no):
Den tidligere spillerhelten har spillerlogistikk som viktigste arbeidsinnstruks, naturligvis i tillegg til en del andre oppgaver. Inne blant dem er akademiet, og å bidra til å ansette en ny RBK 2-trener.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Men da Eurosport møtte ham til en lengre prat i slutten av forrige uke, lå det ikke an til å skje noe på spillerfronten akkurat da.
– Det er vanskelig å si. Kommer det masse klubber som vil ha våre spillere, må vi vurdere om det er rett pris, rett alder, rett situasjon. Man har alltids noen på blokken. Når det først kommer noe, pleier det å gå ganske fort. Akkurat nå er det litt rolig, men vi jobber så klart med ting hele tiden.
Etter forrige sesong uttalte trener Eirik Horneland, blant annet til Eurosport, at han så for seg å krympe stallen ned til et mindre antall. Det er en tanke Dorsin er med på.
– Det kan åpne opp for yngre spillere og gi mer rom til dem som kommer nedenfra, til å vise seg frem og konkurrere. Man låser kanskje mange plasser med en stor stall, mens nå kan kanskje flere hospitere og vise seg frem. Jeg synes det er positivt.
Svensken forteller at han ikke brukte lang tid på å bestemme seg da han først ble kontaktet. Han innrømmer at han først tenkte «wow, hva innebærer dette», men at det samtidig gikk ganske så fort.
– Jeg bor i Trondheim, familien er her og jeg kjenner klubben godt. Noen år har jeg jobbet med noe annet, men kjente på suget etter å forsøke å bygge en vinnende gjeng. Jeg vet hva denne klubben står for og hva man kan få til, og hva den betyr for mange fans og interessen og engasjementet her omkring. Får man klubben og laget og gruppen til å stå sammen, da er det ikke mange som kan ta oss, det lover jeg, sier Dorsin med et stort smil.

Rustet til jobben

Han var også aktuell forrige gang klubben skulle ansette en ny sportssjef, men da var det litt for tidlig. Etter at han ga seg som spiller har han jobbet noen år som agent. Nå er han klar for sin første jobb på motsatt side av bordet, og sportssjef i Rosenborg er en ganske heftig første oppgave i så måte. Likevel hadde han ingen betenkeligheter med det.
– Jeg var i klubben lenge, jeg vet hvilke forventninger jeg får. Det er en annen type jobb, men jeg tror det er mest de som kommer hit og ikke vet hva forventningene innebærer som får det vanskelig. Der har jeg et ganske stort fortrinn.
(Artikkelen fortsetter under):

Avviser utfordringer med sin tidligere rolle: – Ville vært å skyte seg selv i foten

Samtidig mener han at mye av det han drev med i agentjobben er ganske likt det han nå skal gjøre, når det kommer til spillerlogistikk, kontaktnettverk og slike saker.
– Det er på plass, og det er en stor del av denne jobben. Så det var jeg ikke urolig, egentlig. Å sitte her og prate med dere i media har jeg også gjort før, så ingenting der er nytt. Så jeg var liksom ikke redd for at jeg ikke kommer til å klare det. Jeg har mine tanker, ideer og planer med hva jeg vil gjøre, og så får vi se om jeg lykkes med å få frem det.
I det hele tatt virker han skråsikker på at agentjobben gjør ham bedre rustet.
– Her har du mer et mål for et lag og å få dem til å passe sammen. På den andre siden jobber du mer for spillerne, at de er på rett kjøl og på rett plass. Men du jobber også med individer her, som man må håndtere, så det er en fordel.
– Det er folk i stallen her som du har representert som agent. Er det problematisk at du nå plutselig er blitt sportssjefen deres i stedet?
– Nei, det tror jeg ikke. Man må heller være tydelig med rollen sin. Det er klart vi kjenner hverandre fra tidligere, men vi er voksne mennesker, vi vet hva det innebærer. Jeg har ingenting med min tidligere arbeidsgiver å gjøre på den måten. Vi er gode venner og det er klart man har en relasjon som kanskje kan være bra å bruke om de eventuelt har noen bra spillere som vi vil ha, men det gjelder også alle andre, sier Dorsin og tilføyer:
– Jeg vil jo bygge et godt lag. Jeg tar ikke spillere fra dem eller gir noen en fordel. Er de ikke gode nok, kommer det til å gå ut over laget, og til slutt meg også. Jeg vil ha et bra lag og bra spillere og bra karakterer. Så jeg ser ikke det som noe problem.

Speiderløsning

Dagen etter at det ble kjent at nå avgåtte Stig Inge Bjørnebye sluttet i klubben, ble det også kjent at Hallvar Thoresens tid som sjefsspeider i klubben var over. Det kan fort bli aktuelt å få på plass et nytt speideropplegg ganske kjapt.
– Ja, vi må vurdere det. Det er ikke umulig at man behøver det. Så er det i hvilken form man behøver det, om det er noen som er nær her, eller om det er på ulike plasser eller om man har en head scout som har sine, det får vi se.
Det blir neppe i dette vinduet, selv om det er litt forskjell på det internasjonale og det vinduet Norge opererer med. Foreløpig har han hatt mer enn nok med andre arbeidsoppgaver i sin korte periode i jobben.
– Jeg kjenner vel selv at jeg har ganske god oversikt akkurat nå, sammen med trenerteamet og de andre som jobber i klubben. Så vi klarer oss nok, men for fremtiden bør vi ha en form for system på det, så klart.
(Artikkelen fortsetter under):

Horneland forteller: Derfor blir RBKs pre-season bedre i år

Nå skal han jobbe tett sammen med Eirik Horneland, når de sammen skal revansjere fjoråret. En trener han ikke kjente så godt til fra før.
– Ikke så mye egentlig. Altså, jeg kjenner ham ikke personlig, men har truffet ham noen ganger. Det er en periode hvor vi lærer hverandre å kjenne. Men slik er det i fotballen og i alle andre bransjer, også, man møter nye folk hele tiden. Det har begynt ganske bra.

Hard jobb og sjarm

Rosenborg måtte tåle massiv kritikk fra alle bauger og kanter forrrige sesong. Det ulmet gjennom store deler av sesongen, og toppet seg mot slutten da de fleste setene på Lerkendal sto tomme.
– Nei, altså, vi må bli bedre på det meste, tror jeg. Resultatmessig vil vi ikke komme på tredje. Det er ingen katastrofe, men her er det jo nesten det. Men vi gikk jo til Europa. Vi må få fotballen vår til å se bedre ut, vi må bli bedre til å føre kamper og være mer dominerende i vårt spill, enn vi var i fjor. Men det er noe alle vet. Vi vet det, dere vet det.
Han får også spørsmål om hva han mener om tilskuersvikten og hvordan klubben skal få folk tilbake på tribunen.
– Jeg startet jo nettopp opp ... men det henger sammen. Vi må ha resultatene, vi må spille bra fotball, vi må en spillerstall som folk kan identifisere seg med her omkring. Det handler om hva man får til, og da kommer det folk. Samtidig må de se at vi har det gøy, at vi prøver å jobbe hardt. Respekt gjør man seg fortjent til. Man får som oftest det av hard jobb og sjarm. Så vi må komme litt tilbake dit.
Men det var ikke bare for det som foregikk ute på banen at klubben fikk kritikk. Det fikk de også for noen kontroversielle episoder som utfordret klubbens verdier om blant annet åpenhet. Dorsin sitter foran veggen der klubbens verdier står skrevet når han snakker med Eurosport.
– Det er klart at åpenhet er viktig, det er den øverste verdien vi har. Så handler det om at det liksom ikke så farlig å si for mye heller, så lenge det ikke skader noen. Man må kunne prate om saker og ting, uten at det blir dårlig stemning. Det må være høyt oppunder taket.
Inn er Kristoffer Zachariassen og Dino Islamovic kommet, mens blant andre Mike Jensen har forlatt klubben til fordel for Kåre Ingebrigtsens APOEL på Kypros. Yann-Erik de Lanlay, Bjørn Maars Johnsen og David Akintola er også ute.

Fotball, ikke bråk

Hovedtrener Eirik Horneland er fornøyd med tingenes tilstand foreløpig.
– Vi får se litt hva som forsvinner ut, men vi har en bred og fin tropp, og har begynt å forynge den litt. Det gjør at vi får en litt ny dynamikk i garderoben, i laget og i troppen, sa han til Eurosport i forrige uke, riktignok rett før det ble bekreftet at Jensen forsvinner.
– Var det å senke alderen i troppen viktig?
– Viktig og viktig, det er i hvert fall naturlig når vi rekrutterer nye at vi finner en god aldersbalanse i troppen.
Han har allerede vært tydelig, slik også Dorsin er, på at både Markus Henriksen og Per Ciljan Skjeldbred naturligvis er ønsket på Lerkendal.
Nå sitter treneren på utgående kontrakt.
– Det gjelder det samme for meg som for klubben og spillerne, at vi er veldig revansjelystne og vil vise at vi duger og kan få det til. Man lærer mye av å komme til en ny klubb, spesielt dette med kultur og filosofi. Vi har tatt det inn over oss og veldig obs på å bevare det. Men det aller viktigste for meg er at det i år kommer til å handle om fotball og sport, ikke om alt annet. Det blir viktig for oss.
Ambisjonen er maktskifte i norsk fotball, og tronen skal stjeles tilbake fra Molde. Med på laget har han før denne sesongen altså Mikael Dorsin.
– Det ser veldig bra ut. Han har kommet inn med positiv energi, og har veldig lyst til å gjøre Rosenborg sterkere. Han har gjort et godt inntrykk så langt. Jeg tror vi skal jobbe tett sammen, han har en vinnende personlighet og ønsker å få til ting. Sammen skal vi klare å bygge RBK sterke på sport, sier Eirik Horneland.

Bekrefter åpenbar interesse for to gamle helter: – Ekte rosenborgere

Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03