Flere medier – deriblant Eurosport – har knyttet Dag-Eilev Fagermos navn til den ledige trenerjobben i Vålerenga. Skal man dømme etter reaksjonene fra klubbens tilhengere i sosiale medier, ville det også vært en løsning flere kunne tenkt seg.
Det var også tema i årets første utgave av «Indre bane», der panelet mente han ville passet perfekt i jobben.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Likevel tyder lite på at det skjer. Slik Eurosport forstår det, er det neppe veldig aktuelt nå.
I stedet kan det nå gå mot en forlengelse av kontrakten til 2022 i Odd. Det melder Telemarksavisa mandag, og avisen skriver også at Fagermo skal ha hatt en samtale med VIF, uten at det ble noe mer enn det.
Odd-treneren, som er inne i det siste året av sin nåværende avtale, sier til TA at han er i dialog om en eventuell forlengelse, men ønsker ikke å kommentere andre trenerjobber.
– Jeg har kontrakt her og er veldig motivert for å få ny fart i laget. Vi har kommet godt i gang nå i januar.
Sportssjef Tore Andersen sier følgende om dialogen med Fagermo til Eurosport:
– Det har vi hatt en stund, så det er ikke så mye nytt. Vi var enige om at vi skulle prate sammen etter sesongen, og det gjør vi nå. Vi er i en dialog for å finne ut av om begge parter ønsker å forlenge. Så snakker vi litt om forventninger til hverandre og slike ting, sier Andersen.
– Er det slik at dere har gitt ham tillatelse til å snakke med andre?
– I en slik situasjon så har jeg sagt at hvis noen henvender seg, så kan han godt snakke med dem.
Ifølge Andersen kjenner han ikke til at Fagermo skal ha snakket med VIF.
– Vålerenga har i hvert fall ikke henvendt seg til meg. Jeg må forholde meg til det jeg vet, og så får andre spekulere.
– Regner du med en rask avklaring?
– Vi har et ønske om at det ikke skal drøye altfor lenge, vi kan ikke dra med oss det langt fremover. Men vi har ikke sagt noen spesiell dato. Nå reiser vi til La Manga søndag, og må bruke den tiden som er nødvendig til å finne ut hva som er riktig. Han har vært her i tolv år og hatt masse gode resultater. For å gå på videre må han ville og vi ville, og vi må vite at vi kan innfri hans ønsker og tanker, og at han kan innfri våre.
Også toppscorer Torgeir Børven er på utgående kontrakt. Hans avtale går ut til sommeren. Eurosport var nylig i kontakt med ham angående hans egen situasjon, men han henviste da til sin agent.
Ifølge Andersen er de enige om å la situasjonen ligge til etter mange av overgangsvinduene stenger når januar skiftes ut med februar, og at de vil ta opp igjen tråden når den tid kommer.
– Det er ingen henvendelser på ham foreløpig, sier Andersen.
Det samme gjelder Filip Delaveris. Unggutten fikk sitt gjennombrudd forrige sesong med flere scoringer og gode kamper, men det ble også rabalder etter det som skal ha vært uenighet omkring et nytt lønnskrav. Også hans avtale går ut til sommeren.
– I januar hadde vi en liten, kort oppfriskning på status. Da ble det klart at han ikke ønsker å forlenge, sier Andersen.
– Hva synes du om det, da, at et eget produkt som slo gjennom forrige sesong ikke ønsker det?
– Slik er livet og fotballen. Vi hadde den kontrakten vi hadde, og hvis ikke begge ønsker å forlenge, opphører den når den går ut. Jeg kunne godt tenkt meg å fortsette med Filip, men slik er det. Vi bør ikke like eller mislike, men må forholde oss til de faktiske forhold, sier Andersen.
Her diskuterte panelet i «Indre bane» koblingen mellom Fagermo og Vålerenga:

Mener han passer i VIF: – De trenger en profil

Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03