Populære sporter
All sport
Vis alt

– Det ser ut som man har kastet en pose non-stop på taktikktavla

Sondre Skandsen

Publisert 18/04/2019 klokken 16:08 GMT+2

Joacim Jonsson er ikke nådig med Godsets forsvarsspill. Likevel tror han BP sitter trygt.

Godset

Foto: Scanpix

– Han har mye å bevise i Eliteserien. For å bruke et Tom Nordlie-uttrykk: defensivt ser det ut som noen har tatt en pose non-stop og kastet på taktikktavla.
Dommen fra Eurosport-ekspert Joacim Jonsson er knallhard. For både han og kommentator Asbjørn Myhre peker på en rekke problemer bakover på banen hos gutta fra Drammen.

– Får ikke sparken

Likevel tror altså ikke Jonsson at Jostein Flo og resten av Godset-administrasjonen kommer til å kvitte seg med hovedtrener Bjørn Petter Ingebretsen – hvert fall ikke akkurat nå.
– Han har levert dårlig over lengre tid. Men han kommer ikke til å få sparken. Jostein Flo elsker han, som det skulle vært hans egen sønn eller bror.
Asbjørn Myhre stemmer i:
– Han har en stor standing i Godset og har vært populær med sin kameratslige holdning etter negativiteten på slutten av Skullerud-tiden. Men ser man på poengsnittet, så har han ikke klar det noe særlig bra.
– De tåler et tap på Lerkendal, men utviklinga over tid her er jo ikke bra.

Pedersen + Mos = feil oppskrift

Når de to går i dybden på det hele, er de enige i at mange av problemene bunner i spisskonstellasjonen på topp.
– Alt er gjort for å tilpasse at Marcus Pedersen og "Mos" kan spille samtidig. Også ser resten ut som det gjør, sier Myhre og sikter til taktiske grep som er gjort i Drammen før sesongstart.
Jonsson går så langt at han mener Strømsgodset rett og slett blir dårligere av at man har de to målkåte spissene på banen samtidig.
– Når de styrer spillet og ruller opp angrep etter angrep, er de to veldig bra å ha på banen. Men defensivt blir Godset betydelig dårligere med de to samtidig.
– De er ikke særlig gode i strukturen defensivt. Hele forsvarsspillet blir oppløst. Før eller senere må BP velge en av dem, sier han.
Og legger til:
– I senere tid har det vel vist seg at man har lykkes best med kun èn spiss på topp for Godset.
Se hele episoden med Indre Bane her:
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame