– Han har mye å bevise i Eliteserien. For å bruke et Tom Nordlie-uttrykk: defensivt ser det ut som noen har tatt en pose non-stop og kastet på taktikktavla.
Dommen fra Eurosport-ekspert Joacim Jonsson er knallhard. For både han og kommentator Asbjørn Myhre peker på en rekke problemer bakover på banen hos gutta fra Drammen.
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53

– Får ikke sparken

Likevel tror altså ikke Jonsson at Jostein Flo og resten av Godset-administrasjonen kommer til å kvitte seg med hovedtrener Bjørn Petter Ingebretsen – hvert fall ikke akkurat nå.
– Han har levert dårlig over lengre tid. Men han kommer ikke til å få sparken. Jostein Flo elsker han, som det skulle vært hans egen sønn eller bror.
Asbjørn Myhre stemmer i:
– Han har en stor standing i Godset og har vært populær med sin kameratslige holdning etter negativiteten på slutten av Skullerud-tiden. Men ser man på poengsnittet, så har han ikke klar det noe særlig bra.
– De tåler et tap på Lerkendal, men utviklinga over tid her er jo ikke bra.
Les også: Blir utenlandsproff i Skottland

Pedersen + Mos = feil oppskrift

Når de to går i dybden på det hele, er de enige i at mange av problemene bunner i spisskonstellasjonen på topp.
– Alt er gjort for å tilpasse at Marcus Pedersen og "Mos" kan spille samtidig. Også ser resten ut som det gjør, sier Myhre og sikter til taktiske grep som er gjort i Drammen før sesongstart.
Jonsson går så langt at han mener Strømsgodset rett og slett blir dårligere av at man har de to målkåte spissene på banen samtidig.
– Når de styrer spillet og ruller opp angrep etter angrep, er de to veldig bra å ha på banen. Men defensivt blir Godset betydelig dårligere med de to samtidig.
– De er ikke særlig gode i strukturen defensivt. Hele forsvarsspillet blir oppløst. Før eller senere må BP velge en av dem, sier han.
Og legger til:
– I senere tid har det vel vist seg at man har lykkes best med kun èn spiss på topp for Godset.
Se hele episoden med Indre Bane her:
Eliteserien
Viking muret igjen og vant mot Godset: – Sinnssykt deilig
17/10/2021 PÅ 17:07
Eliteserien
Stabæk i poengnød holdt nullen mot Strømsgodset
29/09/2021 PÅ 19:14