Pål André Helland og Lars Arne Nilsen kjenner hverandre godt.
I 2012 var den nåværende RBK-vingen toneangivende for Hødd på laget fra Ulsteinvik som på sensasjonelt vis gikk helt til topps i NM.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
I finalen mot Tromsø stod Helland selv for scoring i straffesparkkonkurransen, i en triumf som også genierklærte Nilsen.
Siden den gang har Helland og Nilsen vært suksessfaktorer og konkurrenter i henholdsvis Rosenborg og Brann. Helland med tre strake serie- og cupmesterskap i Trondheim, mens Nilsen har løftet Brann fra OBOS-ligaen til toppen av norsk Eliteserie.
I Eurosports Eliteserie-podcast letter Helland litt på sløret om tiden i Hødd. Han forteller blant annet om et speideroppdrag han selv tok på seg da klubben kjempet i OBOS-ligaen.
– Jeg husker da jeg spilte i Hødd, så lurte treneren (Lars Arne Nilsen, journ.anm.) på om jeg hadde noen trønderske spillere jeg kunne anbefale. Da ga jeg han en detaljert speiderrapport på noe spillere. Den skulle vi nesten sett igjen, for da hadde jeg blitt ansatt som speider i klubben, sier Helland.
RBK-vingen lister opp en rekke spillere som var inkludert i rapporten – og flere av dem skulle vise seg å være ganske gode tips.
– Jeg sa at Christian Eggen Rismark hadde potensial til å bli en Eliteserie-spiller, sier Helland, før han fortsetter oppramsingen.
– Christoffer Aasbak trengte å bli litt mer voksen, men han kunne og bli Eliteserie-spiller hvis han ble mann. Bendik Bye var en han kunne få polert til Eliteserie-spiller. Eirik Valla Dønnem, det var helt utrolig at han fortsatt spilte i Byåsen i norsk 2. og 3. divisjon. Så skrev jeg at Asgeir Snekvik, min gode venn, han spilte også OBOS-liga for Ranheim etter det. Hadde ting klaffet litt mer for han så mener jeg at han var god nok til å spille i Eliteserien.
Selv om ingen av spillerne ble Hødd-eiendom i perioden Nilsen og Helland var i klubben, hevder Helland at klubben tok ham på alvor og forsøkte å sikre seg flere av dem.
– Jeg tror de prøvde seg på Eggen Rismark og så prøvde de seg på Aasbak, som kom dit senere og spilte en sesong eller to. De prøvde også på Bye og Valla Dønnem, så de lyttet litt, sier Helland.
Brann-trener Lars Arne Nilsen sier til Eurosport.no at han ikke husker hendelsen selv, men at det er en historie som stemmer godt med hvordan han minnes Helland i Hødd.
– Det stemmer nok, men jeg husker det ikke helt. Helland fant på så mye rart, sier Nilsen med et smil.
Sommeren 2018 fikk også Nilsen viljen sin da Eggen Rismark ble presentert som Brann-spiller. Midtstopperen har siden utkonkurrert Bismar Acosta på stopperplass, og ser foran 2019-sesongen også ut til å være et hett alternativ til å danne stopperpar med kaptein Vito Wormgoor.
Christian Eggen Rismark:
Født: 1. august 1991 i Trondheim
Aktuell: Midtstopper for Brann. Ble hentet til klubben sommeren 2018 etter å ha overbevist i sin første halve Eliteserie-sesong for Ranheim. Vært i Trondheims-klubben siden 2013. Tidligere spilt for Nardo og Strindheim, samt et halvår i Orkla i 2015 under bestefar Nils Arne Eggen.
Bendik Bye:
Født: 9. mars 1990 i Steinkjer
Aktuell: Spiss for Kristiansund. Tidligere storscorer i Steinkjer, som etter hvert ble plukket opp av Ranheim. Spilte i klubben til 2015, da han ble klar for Levanger. Deretter gikk veien til Sogndal, før Kristiansund kom på banen foran 2018-sesongen. Markerte seg blant annet med tre scoringer på 45 minutter da Kristiansund slo Strømsgodset borte i juli.
Eirik Valla Dønnem:
Født: 21. juli 1990 i Trondheim
Aktuell: Sentral midtbanespiller for Ranheim. Ble kåret til årets spiller i klubben etter eventyrsesongen 2018, som endte med 7. plass i Eliteserien. Har tidligere spilt juniorfotball for Rosenborg, før turen gikk til Byåsen i 2. divisjon i 2010. Også vært innom Tiller og Tillebyen i 2. og 3. divisjon. Hentet til Ranheim etter Byåsens nedrykkssesong i 2017.
Asgeir Snekvik:
Født: 14. april 1988 i Hemne
Aktuell: Fotballnomade i trønderfotballen. Vært innom KIL/Hemne, Kristiansund, Ull/Kisa, Tiller, Byåsen og Ranheim. Nådde toppen av karrieren med to sesonger for Ranheim i OBOS-ligaen i 2014 og 2015. Tilbragte 2018-sesongen hos Tillerbyen på nivå fire. Uvisst hvor fremtiden nå ligger.
Fått med deg denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03