• Se Lillestrøm - Rosenborg lørdag kl. 18.00 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her!
Klubben bekreftet lørdag de 18-spillerne som er i troppen som skal møte LSK lørdag kveld. På listen står ikke Nicklas Bendtner, som har slitt med spilletiden denne sesongen.
Rosenborg sikret forrige helg sesongens første seier i ligaen da de slo Sarpsborg 1-0. Avstanden opp til serieleder Molde er allerede på 11 poeng, og Eirik Horneland trenger en ny opptur mot Lillestrøm.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
Det blir uten lagets danske spisstjerne. Bendtner skal ikke slite med noen skade, men er altså utelatt fra troppen. Til VG ber Eirik Horneland om respekt for at han vil svare om Bendtner etter kampen.
Nicklas Bendtner har kun startet to av seks seriekamper for trønderne siden Eirik Horneland tok over som hovedtrener. Mot Sarpsborg forrige søndag satt han på benken i 90 minutter. Unggutten Erik Botheim fikk tillit fra start, mens Alexander Søderlund ble byttet inn utover i kampen.
Saken fortsetter under videoen:
I begynnelsen av uka var dansken kritisk til den manglende spilletiden.
– Jeg forstår ikke, jeg er i god form og arbeider hardt. Jeg har ikke snakket med treneren, så jeg vet ikke hvorfor jeg ikke spiller. Alle spørsmål om det må gå til treneren, sa Bendtner til Eurosport tidligere i uken, og understreket at uansett hvem som spiller vil han støtte laget.
Horneland ville derimot ikke være med på at det er et signal mot etablerte spillere som Bendtner og Adegbenro når han vraker dem gang på gang.
– Jeg tenker ikke sånn. Jeg tenker å bruke det beste laget vi kan, og det var det vi puttet på banen. Jeg synes vi treffer godt med byttene og er veldig fornøyd med gjennomføringen av kampen, sa Rosenborg-treneren.
I et intervju med Eurosport fredag sa Pål André Helland at han var usikker på om han ville gamble med skaden og var usikker til kampen mot Lillestrøm.
– Sånn som det har vært så må man prøve å være litt fornuftig, slik man har sagt at man skal være. Sånn som før forrige kamp, og denne uka har jeg hatt litt den følelsen jeg har hatt før jeg har revet av en muskel. Også har man lukket øyenene og gamblet før, sa Helland til Eurosport.
Medisinsk koordinator i Rosenborg, Haakon Schwabe bekreftet fredag ovenfor Eurosport at både Anders Trondsen, Anders Konradsen og Besim Serbecic garantert er ute mot Lillestrøm. I tillegg sa han at Gjermund Åsen mest sannsynlig var utligjengelig, mens Helland var på vippen.
Helland er blant de 18 som er med i RBK-troppen. Det er ikke Åsen.
(©NTB/Eurosport.no)
Sett denne?
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39