• Se Lillestrøm - Rosenborg på lørdag kl. 18.00 på Dplay, Eurosport Player og Eurosport Norge. Skaff deg tilgang her!
TRONDHEIM/OSLO (Eurosport.no):
Pål André Helland har vært skadeforfulgt i mange år, og kjenner nå tegn på at det kan være en ny skade i anmarsj. Derfor har han bestemt seg for å være mer voksen denne gangen.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
– Sånn som det har vært så må man prøve å være litt fornuftig, slik man har sagt at man skal være. Sånn som før forrige kamp, og denne uka har jeg hatt litt den følelsen jeg har hatt før jeg har revet av en muskel. Også har man lukket øyenene og gamblet før, sier Helland og fortsetter:
– Nå kommer det viktigere oppgaver, så man må bare prøve å tenke på at det er litt mer enn denne kampen som kommer nå. Det er viktigere å eventuelt stå over den å kunne angripe neste måned istedet for at man gambler og er ute i fire uker, sier han.

– Prøver å være litt fornuftig

LES OGSÅ: Flere kamper ryker for Brann-Haugen
Helland har allerede gitt beskjed til trenerteamet og det fysiske apparatet om hvilken rolle han ønsker å spille i lørdagens kamp mot Lillestrøm, men ønsker ikke å opplyse overfor mediene hva han har sagt. Han beskriver likevel følelsen som at det er en kjent følelse han sitter med, som ikke har slått veldig positivt ut tidligere.
– Jeg har kjent på følelsen mange av gangene før det har smelt, at jeg føler meg støl og stiv i lårmuskelaturen. Så jeg må bare passe på at man ikke blir for ivrig. På trening kan man styre litt selv, men i kamp kommer det bevegelser man ikke kan planlegge, så jeg prøver å være litt fornuftig av meg. Jeg har gjort det fem ganger, og gått i samme fella hver gang så jeg prøver så godt jeg kan å være litt voksen her. Men det er selvfølgelig ingenting jeg heller vil enn å spille. Spesielt mot Lillestrøm, for da pleier jeg å score, sier Helland.
Medisinsk koordinator i Rosenborg, Haakon Schwabe, har oversikten over skadene i klubben i øyeblikket, som ikke er rent få.

Ingen bekreftelse om han skal spille

I øyeblikket er Anders Trondsen, Anders Konradsen og Besim Serbecic garantert ute mot Lillestrøm. I tillegg er Gjermund Åsen mest sannsynlig utligjengelig, mens Helland er på vippen.
– Helland har vært med. Han var med på hele treningen og blir nok med nedover mot Lillestrøm også, forteller han.
LES OGSÅ: Valgte å ikke kjøpe stopper i vinter: – Pengene er brukt på daukjøtt
På spørsmål om Helland er mer aktuell enn Åsen, svarer han et enkelt «ja».
Likevel vil ikke han heller bekrefte om Helland er klar for å spille en full kamp mot Lillestrøm.
– Vi må vurdere litt i kveld, for det har litt med sammensetning av laget å gjøre, men det er klart at om han blir med ned så skal han være klar for å spille.
  • Se alt av Eliteserien og OBOS-ligaen på Dplay og Eurosport Player. Få tilgang her!
Bedring er det likevel å spore hos kantspilleren. For selv om han spilte hele kampen mot Molde er han tydelig på at det har gått riktig vei siden da.
– Jeg slet med overgangen etter Molde-kampen på kunstgress. Det var ekstra vondt, i tillegg til at vi tapte 0-3. Jeg er vesentlig nærmere nå enn før Molde-kampen, men det blir litt sånn «touch and go» om man skal gamble, forteller han.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39