Det meldte VG mandag ettermiddag.
Til Eurosport.no bekrefter Bjørnebye dette og sier i tillegg:
– Han vurderer sine muligheter. Vi har god dialog med Nicklas gjennom denne prosessen.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 KLOKKEN 14:14
Han ønsker ikke å gå inn på konkret hvilke klubber det er snakk om, men påpeker at:
– Det er bra nivå på klubbene.
Nå ønsker man å la Bendtner gjøre et konkret valg rundt egen framtid, mens resten av laget fokuserer på morgendagens oppgave om å ta enda et steg nærmere Champions League-gruppespill.
– Nå skal vi spille om Champions League i morgen. Det er det vi fokuserer på nå, sier den sportslige lederen.
Italienske medier spekulerer i at Serie C-klubben Reggina kan være en av klubbene som har vist interesse for dansken.

Rekdal: – Vondt for å se at noen kjøper han

Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal sliter med å se for seg at noen klubb faktisk kommer til å legge penger på bordet for Bendtner.
– At Rosenborg skal få til et salg med måneder igjen, det har jeg vanskelig for å se. I beste fall blir man kvitt lønnskostnadene hans. Jeg har vondt for å se at en klubb faktisk kjøper han.
– Utenfra ser det jo ut til at han er indirekte frosset ut av RBK. At han ikke skal være sportslig kvalifisert til å være med i den troppen, sliter jeg med å skjønne. Det ligger nok bakomliggende faktorer her som vi ikke er kjent med også.
For danskens fotballkarrieres skyld, bør han i følge Rekdal dra.
– Hvis Bendtner skal spille fotball i år, så haster det med å komme seg ut av Rosenborg. Det viktigste for han er å komme seg bort fra Rosenborg, sportslig sett.

– Han sitter på trumfkortet

Rekdal synes det er vanskelig å svare på om han tror Bendtner faktisk kommer til å gå i sommervinduet.
– Det avhenger helt av hva slags bud dette her er. Det kan godt hende han vil sitte ut kontrakten eller at RBK faktisk må betale han ut og komme til en avtale med han, for å kvitte seg med lønnskostnader.
– Spillerenes samtykke er jo avgjørende her. Det avhenger av hva Bendtner vil. Det er ikke sikkert det er økonomisk det beste for Bendtner å dra så fort som mulig, sier Rekdal.
– Tror du han kommer til å vise noen lojalitet til RBK og gå i sommer, slik at klubben får igjen noe av summen de betalte for han?
– Han sitter på trumfkortet. Hvis du snur på det har ikke RBK vist mye lojalitet til han denne sesongen. Hvorfor skal da Bendtner samarbeide med Rosenborg og gå?
Eurosport.no har forsøkt å komme i kontakt med den danske spissens agent, Ivan Benes, men har foreløpig ikke lyktes med dette. Ivar Koteng ville ikke uttale seg og henviste til sportslig leder Bjørnebye.
Sett denne?
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 KLOKKEN 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 KLOKKEN 10:03