– Vi var alle veldig nervøse for at han skulle dra. Vi hadde egentlig forventet at det skulle komme forespørsler før det kom, både fra Rosenborg som var ute etter trener, men også fra andre klubber både i inn- og utland. Ettersom det håndverket som er gjort her over flere år bør legges merke til, sier Thomas Berntsen til Eurosports Eliteserie-podcast.
Geir Bakke ble ansatt i Sarpsborg 08 foran 2015-sesongen som erstatter for britiske Brian Deane. Siden den gang har klubben stadig mer imponert Fotball-Norge, og i fjor imponerte de også ute i Fotball-Europa. På veien til Europa League-gruppespillet slo de ut islandske IBV, sveitiske St.Gallen, kroatiske Rijeka og det israelske storlaget Maccabi Tel Aviv. I gruppespillet ble motstanden litt for tung og de endte sist i gruppen.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Rosenborg derimot hadde, med tanke på klubens ambisjoner, en skuffende sesong i Europa til tross for både seriegull og cupgull. I Europa røk Champions League-drømmen for andre året på rad på grunn av Celtic. Det skotske storlaget skulle de imidlertidig ikke bli kvitt da de endte opp i samme gruppe. I gruppespillet endte Rosenborg sist i likhet med Sarpsborg. Det som tok det største fokuset for klubben var dramaet utenfor banen i klubben som ingen ende tok. Til slutt fikk ikke midlertidig trener Rini Coolen jobben fast etter sesongslutt.
Geir Bakke var en av de trønderne hadde håpet på som sin nye trener. Det tilbudet takket han til slutt nei til.
– Det var mange faktorer som spilte inn, det viktigste for meg var familien. Det faktum at kona er fra Trondheim gjorde det ikke noe lettere. Vi alle trives her i Østfold og jeg har unger på ni og elleve. Flytter man med en familie til Trondheim, og så går det det ikke fort nok i lengderetninger med indreløperne og så videre hadde øksen kommet, og da sitter man der oppe, sier Bakke om hvorfor han ble i Sarpsborg, før han la til:
– Her på Østlandet er det mange klubber, og jeg vet jo yrket jeg er i og konsekvensene av det. Summen av det og det at barna skulle få slippe å bytte skole kanskje to til tre ganger før de fikk noen form for kontinuitet i oppveksten. Og det at Sarpsborg er en flott klubb å være i gjorde at jeg ble her.
Berntsen forteller også at selv om Bakke hadde vært et stort tap for klubben ville de vært klare dersom han hadde dratt.
– Vi hadde ikke blitt tatt helt på sengen om han hadde dratt, selv om vi var redde for det. Vi visste hvor glad Geir er i opplegget vi har her, spillerne, klubben og byen så vi håpte på at vi skulle holde han her. Sarpsborg er også en framoverlent klubb, selv om han kanskje noen ganger synes at ambisjonene våre er litt for store i forhold til mulighetene våre. Det ble jobbet intensivt i kulissene i de dagene der. Det er ingen tvil om det, sier Berntsen til Eurosports Eliteserie-podcast.
Sarpsborg har foran årets sesong hatt ti spillere ut dørene. Det er derimot ikke første gang Bakke og Berntsen må bygge opp laget sitt igjen. Forrige sesong var det 14 spillere som forlot klubben, men Geir Bakke jobber nå fram mot seriestart 30. mars sammen med sportssjef Berntsen.
Bakke har en spesifikk posisjon han ønsker å hente inn en ny spiller i.
– Thomas kjenner jo meg. Når jeg er ferdig med noe, så er jeg ferdig. Jeg kommer aldri til å tenke på det i etterkant og hvordan livet kunne vært. Akkurat nå er jeg opptatt av at Thomas skal få tak i en ny midtstopper til meg, og det helst fort som bare fy. Så skal vi bare gyve på her og vinne masse fotballkamper og se hvor vi ender opp, sier 49-åringen i Eurosports Eliteserie-podcast.
Se hele podcasten her:
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03