Da Herman Stengel returnerte til Intility Arena med Strømsgodset mot gamleklubben Vålerenga, fikk han virkelig høre det fra Klanen. De sang ufine ting i retning 22-åringen, og trakk moren hans inn i hetsen av Stengel.
Jeg synes det er pinlig av Vålerenga-supporterne, fordi Klanen var jo en gang litt morsomme, og hadde litt humor og litt brodd. Men å kalle Stengel, som var på utgående kontrakt og som ble brukt i begrenset grad i Vålerenga, for det de kalte ham, det er jo ikke noe morsomt. Det er ikke noe humor eller noe finesse over det. Det er bare pinlig, sier Eurosports fotballkommentator Asbjørn Myhre i tredje episode av «Eliteserie-podcast med Rekdal».
Heller ikke Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal er spesielt imponert over hvordan Klanen har utviklet seg.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
– Klanen har tapt seg. Det er ikke den humoren, morsomheten og det trøkket som de hadde. Jeg vokste opp med det, og det er ikke mye igjen der dessverre, sier Rekdal.
– Vi må greie å besinne oss, for det går en grense. Det er mange ganger jeg har stått på forskjellige arenaer som trener, også snur jeg meg og hører en tulling hvor fråden står ut av kjeften på han med skjellsord. Vi tåler mye, men å dra inn mødre, hudfarge og sånne ting det hører ikke hjemme noe sted, fortsetter Rekdal.

– Morsommere enn Rekdal og Myhre til sammen

Klanen var selv ute og beklaget på egne nettsider etter søndagens kamp.
Talsperson i Klanen Lasse Lukacs erkjenner at Stengel-situasjonen ikke var heldig, men er ikke enig med Eurosport-duoen i at Klanen ikke lenger har humor.
– Å dra inn moren til Stengel var heller dårlig. Enig i at vi kunne vært smartere og morsommmere, men litt tribunekultur og hva som skjer på en fotballbane er ganske impulsivt. Innimellom går man langt over streken, andre ganger bare litt over streken, men vi er vel alle enige om at vi kunne vært smartere og morsommere der, sier Lukacs.
– Vi er ikke enige i at vi har tapt oss eller at vi ikke har humor, den er der fortsatt. Ting har endret seg fra 1990- og 2000-tallet til nå. Grensen for aksept har blitt annerledes og man blir lettere krenket, som er det nye ordet nå til dags. Man gikk også over streken før, men da ble det gjerne regnet som mer med glimt i øyet og en del av en fotballsjargong. Nå har den streken flyttet seg ganske kraftig, sier Lukacs.
Han klarer ikke unngå å sende et lite stikk til den tidligere Vålerenga-treneren og hans podcast-kamerat.
– Klanen er fryktelig mye morsommere enn Rekdal og Myhre til sammen, så det tar vi ikke så veldig til oss. Vi Vålerenga-supportere kommer til å fortsette å gjøre vårt, beklage når vi føler vi må det, og så gjør vi ikke det når vi trenger det. Så får vi følge med i tiden å se hvor det tar oss. Men den humoren vi hadde før har vi fortsatt med oss.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53