Scoret ett og assisterte to da Molde utklasset Sandefjord: – Ble en lek

Oppdatert 11/03/2018 klokken 20:48 GMT+1

Molde var overlegne i serieåpningen og herjet med sjanseløse Sandefjord.

Fredrik Brustad

Molde - Sandefjord 5-0
– Dette ble en helt perfekt seriestart, sier Fredrik Brustad til Eurosport.
Han scoret kampens andre mål og assisterte ved to anledninger før han ble byttet ut etter 66 minutter.
– Du kan si at dette er et skremmeskudd til Rosenborg. Spiller vi slik fotball så slår vi de fleste. Denne kampen ble en lek etter hvert, sier han.
Ole Gunnar Solskjær strålte etter serieåpningen.
– I perioder spiller vi fin fotball som virkelig varmet. Å komme i gang med 5-0 er utrolig deilig. I dag rant det på og vi var fine å se på, sier Molde-treneren.
Se høydepunktene fra kampen her!

Molde rundspilte Sandefjord i serieåpningen

Scorings-bonanza

Fredrik Brustad headet ballen i mål på corner, men dommeren hadde allerede blåst straffe etter at Babacar Sarr ble revet ned i 16-meteren. Scoringen ble dermed annullert, men fra elleve meter fikk Molde likevel scoringen sin. Fredrik Aursnes sendte keeper feil veg og scoret Moldes første Eliteserie-mål for sesongen.
Ledelsen ble doblet i det 36. spilleminutt da Fredrik Brustad satt på turboen og løp fra Sandefjord-forsvaret og kom seg alene med keeper Eirik Holmen Johansen. Avslutningen plasserte han kontant til høyre for sisteskansen og i mål.

– Hvis jeg slår så er det annerledes

Den store snakkisen etter den første omgangen var en stygg situasjon i midtsirkelen. Sandefjords Flamur Kastrati gikk brutalt inn i Moldes Vegard Forren uten at spillet er i nærheten. Forren deiset i bakken og ble liggende med smerter.
– Han går bevisst inn i kroppen min og er ikke interessert i ballen. Om det er rødt kort eller ikke skal ikke jeg stå her og mene noe om, sier Forren i pauseintervjuet.
– At det er et slag? Nei, hvis jeg slår så er det annerledes, sier Kastrati.
Han fikk gult kort for forseelsen, og mener selv han ikke skulle hatt mer.
– Jeg går inn i kroppen hans og det er vel ikke mer enn det. Jeg prøver bare å få han ut av balanse, men går kanskje for hardt i.

Ble festsifre

Etter hvilen fortsatte hjemmelaget der de slapp. Et forferedlig tilbakespill av Sandefjords Gana Kane sendte Thomas Amang alene med Holmen Johansen. Alene med keeper gjorde kameruneren ingen feil og scoret 3-0 for Molde.
Så smalt det to ganger på direkten. Først ved Eirik Hestad, som mottok ballen fra Fredrik Brustad og klinket den i hjørnet på sin første berøring til 4-0. Spikeren i kista kom bare minuttet senere, på vakkert vis.
Mathias Normann sendte en fantastisk pasning over Sandefjord-forsvaret og fant Petter Strand. Han tok ned ballen silkemykt og lobbet elegant over keeperen og til 5-0 for Molde.
Sandefjord var aldri i nærheten av å komme opp på nivået og fikk en knalltøff første serierunde.