Det var i bortekampen mot Vålerenga 16. september supportere brukte ulovlig pyroteknisk materiale.
Det er NFFs doms- og sanksjonsutvalg som har bestemt straffen. Noe av det pyrotekniske materialet skal ha blitt kastet ut på banen og etter en av vaktene på stadion. Videre skal to av RBK-supporterne ha stormet banen.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 PÅ 20:39
Fotballforbundet bekreftet til Eurosport.no i oktober at de valgte å åpne sak og be trønderne om en redegjørelse.
– Påtalenemda har vurdert og ment at det er grunnlag for en sak mot Rosenborg for supporternes bruk av pyroteknikk, samt at to supportere tok seg inn på banen. Så blir det opp til doms- og sanksjonsutvalget å fatte en beslutning, sa Yngve Haavik til Eurosport.no da.
Daglig leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug, sa følgende til Eurosport.no etter kampen mot Vålerenga.
– Vi hadde fått klar beskjed om at det ikke var lov. Da er det totalt uakseptabelt at noen likevel velger å gjøre det. Det er beklagelig, for slik skal det ikke være, sier Moe Dyrhaug til Eurosport.no.
Utvalget har nå landet på en bot på 70.000 kroner.
Det legges til grunn at det var Rosenborg sine tilhengere som antente og kastet det pyrotekniske materialet, samt stormet banen. Dette er også erkjent av klubben.
Sanksjonene som har blitt gitt denne sesongen for ulovlig bruk av pyroteknikk har variert fra 50.000 til 100.000 kroner. LSK fikk i våres en bort på 100.000, mens Vålerenga måtte ut med halvparten.
Søndag kan Rosenborg sikre seriegullet i Eliteserien. Se kampen mot Start på Eurosport Player og TVNorge søndag klokken 18.00
(©NTB/Eurosport.no)
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 PÅ 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53