Det var en stolt sportssjef i Rosenborg som torsdag kunne presentere den tidligere toppscoreren Alexander Søderlund (30) som ny RBK-spiller.
Nå forteller Stig Inge Bjørnebye til Eurosport.no at stallen er satt til serieåpningen mot Sarpsborg 08 11. mars, og at det ikke vil komme noen større overganger hverken ut eller inn.
Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38
– Det viktigste var at vi greide å beholde alle spillerne våre. Vi begynner å bli veldig solide nå og det er det vi ønsker. Det kommer et VM-sluttspill i sommer der vi kanskje mister en del spillere, så vi må være forberedt på det. Det ser bra ut nå, sier Bjørnebye til Eurosport.no
Han forklarer at en av faktorene for at Sødelund ble hentet tilbake til RBK nå var for å forberede seg på at de sannsynligvis kommer til å miste en del spillere til sommeren VM-sluttspill.
– Det er ikke bare på grunn av det, men det er en av faktorene vi må ta hensyn til når vi henter spillere. Det som er så spesielt her i Norge er at vi er en av få nasjoner som spiller seriekamper under et VM, sier han.

– Vil alltid være spekulasjoner

Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal antydet da Søderlund-overgangen ble bekreftet torsdag at det kunne tyde på at Bendtner muligens forsvinner i sommer. Flere andre har også spekulert i det samme.
Bjørnebye svarer slik på spørsmål om dette er et frampek på at super-dansken kan være tapt etter VM.
– Det vil alltid være spekulasjoner rundt slike ting, men vi har en plan på det vi driver med. Hva folk spekulerer i, må de forsåvidt bare gjøre. Det er en del av gamet. Det er stor intersse rundt fotballen og stor intersse rundt RBK og det er vi glade for, og fortsetter.
– Vi skal ikke bygge opp under flere spekulasjoner rundt Bendtner enn det som er. Vi har et veldig godt forhold til Nicklas, og har alltid hatt et godt forhold til han. Han ser veldig «sharp» ut nå, bidrar veldig godt inn mot laget og trives bra. Sånn spekulasjoner må vi bare leve med, sier han.

Skal spille inn Bendtner og Søderlund

Nå skal Kåre Ingebrigtsen og resten av Rosenborg-trenerne bruke resten av tiden frem mot seriestart på å finne ut hvordan de to stjernespissene kan fungere sammen på banen.
– Det skal jeg heldigvis overlate til treneren, men selvfølgelig er det gjennomtenkt. Det går på at vi hele tiden definerer våre behov, og er veldig fornøyd med at vi fikk til denne avtalen, sier han.
– Vi skal jobbe med det nå. Vi jobber med å forbedre oss, og har sammen med troppen en plan, og det er det vi skal jobbe utifra gjennom vinteren frem mot seriestart, sier han.
Eliteserien
Kometen var lagkompis med Haaland: – Jeg var liten og teknisk, han var høy og tynn
26/08/2021 PÅ 10:19
Eliteserien
Reddet heldige RBK med sin første seriescoring på to år
15/08/2021 PÅ 17:52