Haugesunds assistenttrener Karl Oskar Emberland er, etter det Eurosport.no erfarer fredag formiddag, ønsket som Eirik Hornelands assistenttrener i Rosenborg.
De to er i dag hovedtrener og assistenttrener i Haugesund. Horneland skal kun være detaljer unna trenerjobben i RBK og skal ønske seg Emberland som assistent. De to har jobbet sammen i FKH i to sesonger. I tillegg spilte Horneland under Emberland da han var trener i Vard Haugesund og de to kjenner hverandre godt gjennom mange år.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04

Bekrefter interesse

Noe av skepsisen rundt Rosenborg angående ansettelsen av Horneland er at han spiller 4-4-2. Emberland var hovedtrener i Sogndal mellom 2006 og 2009. I oppholdet i Sogndal og Vard brukte han 4-3-3-formasjon. Med Emberland inn som assistent vil Horneland og RBK få inn en som kan 4-3-3, og som er respektert i fagmiljøet for sin kunnskap og tanker rundt den spillestilen.
– Ingen kommentar, sa Emberland til Eurosport.no om opplysningene.
Fredag ettermiddag melder Haugesunds Avis at FKHs styreleder bekrefter at Emberland er ønsket i Rosenborg. Klubben skal ha fått en henvendelse fra trønderne. Da Eurosport.no var i kontakt med ham tidligere på dagen fredag ønsket han ikke å kommentere opplysningene.
– Vi har ingen kommentar til det. Karl Oskar har kontrakt med FKH og den forholder vi oss til, sa Leiv Helge Kaldheim til Eurosport.no.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

– Vi har trener for neste sesong

Styrelederen fastholder at FKH vil at Horneland og Emberland skal fortsette prosjektet i klubben også neste sesong. Da skal klubben spille kvalifisering til Europa League. Han avviser også at klubben har startet en jakt på ny trener.
– Vi har trener for neste sesong, sa Kaldheim.
Sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye, har ikke besvart Eurosport.nos henvendelser fredag. RBKs styreleder bekreftet til NRK like før jul at det kun var formaliteter igjen før ny hovedtrener var på plass.
– Vi presenterer ny trener straks det er klart, sier Ivar Koteng til Eurosport.no fredag formiddag.
RBKs styreleder ønsker ikke å kommentere interessen rundt Emberland.
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12