Scanpix

RBK vil ha Hornelands assistent

Bekreftet: RBK vil ha Hornelands assistent

28/12/2018 13:09Oppdatert 28/12/2018 16:48

Karl Oskar Emberland ønsker ikke å kommentere opplysningene om at han er ønsket som assistent for Horneland i Rosenborg.

Haugesunds assistenttrener Karl Oskar Emberland er, etter det Eurosport.no erfarer fredag formiddag, ønsket som Eirik Hornelands assistenttrener i Rosenborg.

De to er i dag hovedtrener og assistenttrener i Haugesund. Horneland skal kun være detaljer unna trenerjobben i RBK og skal ønske seg Emberland som assistent. De to har jobbet sammen i FKH i to sesonger. I tillegg spilte Horneland under Emberland da han var trener i Vard Haugesund og de to kjenner hverandre godt gjennom mange år.

Bekrefter interesse

Noe av skepsisen rundt Rosenborg angående ansettelsen av Horneland er at han spiller 4-4-2. Emberland var hovedtrener i Sogndal mellom 2006 og 2009. I oppholdet i Sogndal og Vard brukte han 4-3-3-formasjon. Med Emberland inn som assistent vil Horneland og RBK få inn en som kan 4-3-3, og som er respektert i fagmiljøet for sin kunnskap og tanker rundt den spillestilen.

– Ingen kommentar, sa Emberland til Eurosport.no om opplysningene.

– Vi har ingen kommentar til det. Karl Oskar har kontrakt med FKH og den forholder vi oss til, sa Leiv Helge Kaldheim til Eurosport.no.

Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Video - Bernt Besøker: Legendens scooter fascinerer Gauseth - men hvor er Bernt?

06:06

– Vi har trener for neste sesong

Styrelederen fastholder at FKH vil at Horneland og Emberland skal fortsette prosjektet i klubben også neste sesong. Da skal klubben spille kvalifisering til Europa League. Han avviser også at klubben har startet en jakt på ny trener.

– Vi har trener for neste sesong, sa Kaldheim.

– Vi presenterer ny trener straks det er klart, sier Ivar Koteng til Eurosport.no fredag formiddag.

RBKs styreleder ønsker ikke å kommentere interessen rundt Emberland.