TRONDHEIM/OSLO (Eurosport.no):
Anders Trondsen humrer når han snakker om at Rosenborg har flyttet oppmøte til 08.30, men det er ingen tvil om at det har vært en liten forandring for midtbanespilleren.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
Tidligere treninger var noe av det første Eirik Horneland innførte som Rosenborg-trener og Pål André Helland varslet tidlig at det kunne skape utfordringer for enkelte.
Blant annet sa han med glimt i øyet i Eurosports Eliteserie-podcast at «slabbedasker» som Erik Botheim og Anders Trondsen ville vært blant de som merket forandringen i størst grad.

Holdt på å komme for sent

Trondsen legger ikke skjul på at han ville sovet litt ekstra om morgenen dersom han hadde hatt muligheten.
– For en enslig kar som meg blir det tidlig med 08.30, ler han.
Å stå opp tidligere er én utfordring, men en annen som var verre å forutse var at han nå må beregne mye lenger tid fordi han kjører fra Lade til Brakka midt i rushtiden.
Trondsen sier det er flere på laget som har fått seg en overraskelse.
– Jeg kom akkurat på tiden den første dagen. Da var det kø. Det var på hengende håret at det gikk skeis. Da dro jeg vel rundt klokken åtte. Der var det så mye kø den første dagen at det var helt krise. Jeg har faktisk snakket om å kjøpe rett ved stadion eller leie et hotell. Da kan jeg i hvert fall sove litt lenger, spøker Trondsen, før han blir litt mer alvorlig:
– Det går fint når man kommer i rytmen, men det var litt tungt i starten. Nå går det greit, forsikrer han.
– Når må du opp?
– Det er kanskje ikke tidlig, men halv åtte. Jeg skal være der halv ni. Normalt sett har jeg dratt et kvarter før, men nå må jeg nesten dra en time før på grunn av kø, sier Trondsen.
(Saken fortsetter under):

Gleder seg til comeback

Rosenborg-spillerne med små barn setter pris på at treningen er tidligere fordi man da slipper dødtid etter å ha levert unger i barnehagen. Det kan ikke Trondsen relatere seg til ennå.
– Hadde jeg hatt veldig mye å gjøre resten av dagen hadde det sikkert vært fint, men når man er hjemme i 13-draget er det ikke voldsomt mye å gjøre. Da blir det litt Fortnite og gaming, smiler 23-åringen.
– Jeg har et par kompiser som er snekkere. De har i alle år sagt at jeg ikke har noe å klage på. Nå kan jeg si at jeg er oppe litt tidlig, så det ikke er helt krise lenger, humrer han.
Den gode nyheten for Rosenborg-fansen er at midtbanemannen gradvis kommer nærmere et comeback. Den tidligere Sarpsborg 08-profilen har skritt for skritt blitt med på stadig flere fellesøvelser, selv om han fortsatt ikke har testet formen skikkelig.
Hoften hans kjennes bedre ut, så en av de neste oppgavene blir å sørge for at muskulaturen rundt blir sterkere.
– Jeg får en god oppkjøring uansett. Heldigvis er oppkjøringen i Norge så lang, så det har ikke så mye å si hvis man er ute av det i store deler. Jeg skal ikke si noe for sikkert, men jeg håper kanskje å få trent litt fullt i løpet av den neste uken, sier Trondsen.
Vanligvis kommer Helland med stikk, men her får han høre det fra Søderlund:
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12