Det bekreftet drammenslaget torsdag. Tor Ole Skullerud valgte dagen før å trekke seg som Godset-trener. Ingebretsen har vært en del av Skulleruds støtteapparat som toppspillerutvikler, og han har jobbet tett på spillerne i år.
– Jeg ble spurt om å hjelpe til, og det har jeg sagt ja til. Vi er i en utfordrende situasjon, men jeg er sikker på at vi skal klare å snu dette sammen. Nå håper jeg alle i og rundt klubben kan bidra til at vi får positivitet rundt Strømsgodset igjen, sier Ingebretsen til godset.no.
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31
Hans første oppgave som midlertidig Godset-sjef blir å trene laget inn mot søndagens viktige bortekamp mot Start i Kristiansand.

Har ikke prestert

Drammenserne er nummer tolv på tabellen i Eliteserien med like mange poeng. Det skiller fem poeng ned til Start på 15.-plass under nedrykksstreken.
Ingebretsen synes det er trist at Skullerud trakk seg etter en tung start på sesongen.
– Vi har ikke prestert godt nok, men vi vet hvilket potensial denne spillergruppa har. Nå skal vi trykke på noen brytere slik at de får ut potensialet sitt, både individuelt og som lag. Da vil resultatene også komme. Det handler om enkle ting og det handler om å se fremover.

Erfaring

51 år gamle Ingebretsen, populært kalt «BP», var hovedtrener i Godset i 2015. Den sesongen tok han drammenserne til seriesølv. Han ga seg da han fikk hjerteinfarkt sommeren året etter.
– Vi kjenner BP godt, og han kjenner Strømsgodset godt. Han vet hva dette dreier seg om, han vet hva som må til, og vi er glad for at BP tar på seg dette ansvaret midlertidig, sier Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo.
Ingebretsen prøvde seg på et redningsforsøk med Fredrikstad på tampen av forrige sesong, men han klarte ikke å berge østfoldingene fra nedrykk til 2. divisjon.
Onsdag kveld sendte Ingebretsen ut denne uttalelsen på klubbens hjemmeside:
«Etter hvert føler jeg også på noen dårlige prestasjoner den siste tiden, en opplevelse av at spillerne ikke responderer på det jeg ønsker at vi skal stå for både fotballmessig og som lag og individer. Det har vært mitt ansvar å få oss til å se bra ut, få oss til å dra lasset sammen. Jeg kjenner at vi ikke gjør det i stor nok grad og da er det riktig for meg som leder å tre til side».
(©NTB)
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53
OBOS-ligaen
Sikret årets første seier etter sjansebonanza
18/04/2022 KLOKKEN 15:55