Onsdag stenges det internasjonale overgangsvinduet og nå kan Rosenborgs stjernespiss Nicklas Bendtner være på vei vekk. Ifølge den franske storavisen L'Equipe er den danske spissens tjenester ønsket hos Bordeaux.
Klubben er på jakt etter en spiss. Diafra Sakho (gikk til Rennes), Aleksandar Mitrovic og en annen danske, Martin Braithwaite har også vært linket til klubben tidligere, men skal ikke være aktuelle navn nå lenger. Gustavo Poyet har derfor vendt blikket mot Bendtner og skal være svært interessert i å hente dansken til klubben.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 PÅ 20:39
Etter det Eurosport.no erfarer er det aktuelt med en overgang for 30-åringen.
Sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye, har ikke besvart Eurosport.nos henvendelser tirsdag.

Tror Rosenborg kommer i forkjøpet av Bendtner-salg med Søderlund

Eurosports ekspert Kjetil Rekdal mener at Bendtner har gjort en formidabel jobb i RBK. Det gjør dansken aktuell for større klubber.
– Bordeaux er en stor fransk klubb som har rotet det litt til i det siste. De har mistet kontakten med PSG, Lyon, Marseille og Monaco. Nå vant de mot Lyon i helgen, men dette er jo en klubb som skal være topp fire/fem i ligaen hver sesong og spille i Europa, sier Rekdal.
L'Equipe meldte mandag at Rosenborg og St. Etienne er enige om en overgang for Alexander Søderlund. Dermed skal det bare være de personlige betingelsene som gjenstår før 30-åringen kan bli for en retur til klubben han spilte for mellom 2013 og 2016. Rekdal tror Søderlund kan være erstattere både på kort og lang sikt.
– De har nok lyst til å ha bredere dekning ettersom Matthías Vilhjálmsson er ute med skade lenge. Derfor er det ikke unaturlig at de styrker troppen på den posisjonen. Spesielt om usikkerheten om Bendtner forsvinner nå eller til sommeren. Med Søderlund får du inn et bredere register. Han bøttet inn mål sist han var i Rosenborg og er landslagsspiss. Det er ikke ulogisk at de sikrer seg ham for å komme i forkjøpet av et eventuelt salg av Bendtner, sier Rekdal.
  • Se Eliteserien med Eurosport Player. Slik sikrer du deg tilgang

– Søderlund konkurrerer nok ikke ut Bendtner

Eurosports fotballekspert tror Søderlund kan risikere å havne på benken så lenge Bendtner er i klubben.
– På vårparten vil det være tett med kamper. Det gir RBK en ekstra mulighet til å avlaste de to litt, men dette har de sikkert diskutert på forhånd hvis Søderlund kommer. Jeg tror ikke han havner på kanten og de endrer nok ikke fra 4-3-3 til 3-5-2 som de spilte litt i Europa League. Dette viser også styrken til Rosenborg. De har muligheten til å hente hjem Søderlund, men han konkurrerer nok ikke ut Bendtner hvis han ikke drar fra klubben, fortsetter Rekdal.
Bendtner kom til Rosenborg foran forrige sesong. Spissen viste glimt av klasse i innledningen på sesongen før han virkelig blomstret utover i sesongen. Totalt ble det 19 mål på 29 kamper i Eliteserien. Etter en sterk sesong ble spissen tatt inn igjen i landslagsvarmen i Danmark.
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 PÅ 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 PÅ 17:53