Populære sporter
All sport
Vis alt

Eikrem forklarer: – Derfor vraket jeg Molde

Vebjørn Bjørkås

Publisert 01/02/2018 klokken 02:08 GMT+1

Trente med Molde i vinter og var sterkt ønsket av gamleklubben. Nå forklarer Eikrem hvorfor han valgte Seattle Sounders.

Eikrem

Foto: Eurosport

Tirsdag ble det klart at Magnus Wolff Eikrem (27) fortsetter karrieren i MLS-klubben Seattle Sounders.
Moldenseren har i vinter trent med hjemklubben, og Molde-trener Ole Gunnar Solskjær har vært klar på at han svært gjerne ønsket å hente Eikrem tilbake til klubben.
Nå forteller midtbanespilleren hvorfor han valgte å vrake Molde denne gangen.
– Molde er alltid fristende, men jeg ville fortsette i utlandet og teste meg i en spennende liga. Seattle fristet fordi det er en så stor klubb og kanskje en mulighet jeg ikke får igjen, sier Eikrem til Eurosport.no

Har ikke gitt opp landslaget

I vinter har flere nordmenn gått til MLS. Både Jo Inge Berget og Jørgen Skjelvik har gått til henholdsvis New York City FC og Los Angeles Galaxy. I tillegg har også Ola Kamara skiftet klubb fra Colombus Crew til Galaxy.
Eikrem har ikke spilt på det norske A-landslaget siden 2013, og står med 17 kamper med flagget på brystet.
Han mener sjansene for å bli kalt opp igjen bør være der, selv om han nå tar turen over Atlanteren.
– Jeg har egentlig ikke tenkt på det i det hele tatt, men jeg ser jo Ola Kamara som har spilt her og gjort det bra her, var med sist. Skjelvik og Berget er jo landslagsspillere. Så lenge David Villa kan bli tatt ut for Spania så er det vel mulig for Norge, sier han.

– Ikke et steg ned

Sounders spiller hjemmekampene sine på CenturyLink Field, samme stadion som NFL-laget Seattle Seahawks bruker. MLS-laget har i snitt 43 000 tilskuere per kamp.
– Det er en voldsom interesse. De vant sluttspillet for to år siden, og tapte finalen i fjor. Så ambisjonene er klart å vinne, sier Eikrem.
Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal har tidligere uttalt at han mener den amerikanske toppserien holder et høyere nivå enn den norske.
– Det er en bra liga, bedre enn Eliteserien. Det er en enorm interesse i MLS og en spennende liga å spille i. Det er et steg opp når det gjelder kvalitet og interesse, sa Rekdal da Skjelvik signerte for LA Galaxy.
Eikrem er klar på at han mener han nå ikke tar et steg ned fra Malmö og Allsvenskan.
– Nei, det er det nok ikke. MLS er veldig på vei opp, og en spennende liga. Du ser mange gode spillere velger MLS, ref. Berget, Skjelvik og Kamara. Det er spillere som er gode i Eliteserien/Allsvenskan, sier han.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame