• Se Haugesund - Vålerenga mandag 13. august kl. 19.00 på Eurosport Player. Abonner her!
HAUGESUND/OSLO (Eurosport.no): For Haugesund-trener Eirik Horneland og assistenttrener Karl Oskar Emberland er hovedprinsippene i laget løps- og duellkraft, samt ønske om å få frem potensialet til hver spiller.
– Meg og Karl Oskar er veldig opptatt av å prøve å flytte noen grenser. Vi tror at det er enorme ressurser i hver eneste spiller, men jeg tror de fleste trenger litt hjelp til å grave dypt nok for å få ut potensialet sitt. Vi må våge å trene hardt nok for å bli god nok, sier Haugesund-trener Horneland til Eurosport.no.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
– Det er mange som jobber hardt, men jeg tror du må være litt ekstrem for å skape resultater utover det ordinære.
Se intervjuet med Eirik Horneland her (saken fortsetter under videoen):

Bruker meditasjon for å koble av

Han forteller at hans største utfordring er å koble av og skru av trenerhodet når arbeidsdagen er slutt.
– Jeg er veldig påkoblet hele tiden, og har hatt problemer med å skru av hodet mitt og da blir du sliten til slutt. Så jeg bruker en del tid på meditasjon og da bruker jeg headspace-appen for å koble ut og finne kontakt med meg selv igjen, sier FKH-treneren.
Han var først spiller i klubben, og ble deretter assistent under Jostein Grindhaug fra 2009 til 2014, før han forlot klubben for nye impulser. Høsten 2016 kom han hjem, denne gang som hovedtrener. Han forteller til Eurosport.no at han er veldig påkoblet følelsesmessig hele dagen, hvor han pusher både spillere og seg selv til det ytterste. Da er meditasjon godt å ha for treneren.
– Uten det så er jeg usikker på om jeg hadde klart å stå i jobben. Du må på en eller annen måte finne din frisone og klare å koble av. Det er ikke så enkelt det når du har kjørt hardt i mange år, sier Horneland.

– Vi viser mye kjærlighet

Eirik Horneland er en av de mest markante skikkelsene i FKHs vei mot å bli en norsk toppklubb, med bronsen i 2013 som det store høydepunktet så langt.
– Det var starten på å bli noe annet enn en middelhavsfarer, vi hadde tatt et cup-sølv i 2007 og et opprykk i 2009, men da var vi virkelig inne i norsk toppfotball og fikk markert oss. Vi fikk også en fjerdeplass i 2016, så på toppsesongene til FK Haugesund klarer vi å konkurrere med de aller beste. Så er det å finne stabilitet til å gjøre det hvert eneste år, sier han.
I tillegg til å pushe spillerne sine, er han også opptatt av at de har det bra.
– Det må være noen spenninger mellom trener og spillergruppen. Jeg tror mange av gruppene blir for flate, at det er for koselig og det er for snilt. Vi er opptatt av å pushe, samtidig så viser vi mye kjærlighet til spillerne våre, vi tar oss virkelig av de og ønsker hver og en kun det beste.
Haugesund ligger på en tredjeplass i Eliteserien med 31 poeng etter 17 serierunder. Det er syv poeng opp til serieleder Brann.
Neste kamp for Hagesund er mot Vålerenga mandag 13. august kl. 19.00. Kampen kan du se på Eurosport Player.
Sett denne?
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05